TZOB Genel Merkez Müşavirleri çiftçinin sorunlarını dinledi
EKONOMİ 1.11.2019 10:33:00 697 0

TZOB Genel Merkez Müşavirleri çiftçinin sorunlarını dinledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Merkezi Teknik Müşavirleri Sibel Şerifoğlu ve Hatice Çakır Sezer, Adana'da çiftçilerin talep ve isteklerini tespit edip sorunlarının çözümü için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Şerifoğlu ve Çakır, Adana İl Koordinasyonu Başkanı aynı zamanda Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ile birlikte ilk olarak Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek TZOB çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Vali Demirtaş ziyaretinin ardından Yüreğir Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ve tüm ilçe ziraat odalarını ziyaret eden TZOB teknik müşavirleri son olarak tarlasında, serasında, bahçesinde ve evinde çiftçilerle görüşerek sorunların çözümü için çalışacaklarını bildirdi.
Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan TZOB Müşaviri Sibel Şerifoğlu, "TZOB olarak ülke genelinde il ve ilçeleri gezerek oda faaliyetleri ve çiftçilik faaliyetlerini inceliyoruz. Çiftçilerimizin karşılaştıkları sıkıntılar ve dertlerini yerinde dinleyerek oluşturmakta olduğumuz raporları genel merkezimize ulaştırıyoruz. En aktif odaların başında gelen Yüreğir Ziraat Odası Başkanımız her an sahada, çiftçilerimizin sorunlarına çözüm arayışında. Yüreğir Ziraat Odası ve diğer odalarımızın yaptıkları bu alan çalışmaları ve oda faaliyetleriyle önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedir" diye konuştu.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçinin her zaman için yanında olduğunu ifade ederek, “Bahçe ve tarlalar gezilerek çiftçinin sıkıntılarını yerinde dinledik. Adana’nın 15 ilçesinin tamamında ürün çeşitliliği farkları var. Mesela Adana’nın güneyi daha düz ve verimli topraklara sahipken, Adana’nın kuzey tarafı daha çok dağlık bölgelerden oluşmakta. Bu bölgede tarım yapmak daha zor. Biz çiftçilerimizin ne kadar zor şartlarda ürün yetiştirdiklerini yerinde görmüş olduk. Ovamızın tamamında yılın 365 günü ziraat yapılmakta. Bizde tüm ilçeleri gezip çiftçilerin sorunlarını dinlediğimizde çiftçilerimizde mutlu oldu. Bizde Adana Ziraat Odası İl Koordinasyonu Başkanlığı olarak bütün çiftçilerimizi bağında, bahçesinde ve tarlasında ziyaret ettik. Çiftçilerimize ne kadar destek verirsek tabi ki yerini bulacaktır. Çiftçimizden en çok duyduğumuz sorunlar gübrede, elektrikte, mazotta ve zirai ilaçta çok büyük artışlar olmasıydı. Bakanlığımızdan bir an önce çiftçiye verilen desteklerin zamanında arttırılmasını istiyoruz” diye konuştu. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli