TURUNÇGİL ÜRETİCİSİNİ RUSYA KRİZİNDEN SONRA DOLU VURDU
EKONOMİ 23.05.2016 10:55:51 407 0

TURUNÇGİL ÜRETİCİSİNİ RUSYA KRİZİNDEN SONRA DOLU VURDU

Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) Başkanı Rifat Karabucak, Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle ne yapacağını şaşırmış durumda olan turunçgil üreticilerinin, son günlerde dolu yağışının verdiği zarardan sonra ne yapacağını bilemez hale geldiğini sö

Tarım denilince ilk akla gelen merkezlerden biri olan Çukurova´da üretim yapan çiftçiler, tarım sigortaları ile ilgili yaşadıkları sorunları, çözüm önerilerini ve taleplerini, ADATÜB tarafından düzenlenen toplantıda, konunun muhatabı TARSİM yetkililerine bizzat iletti.

ÇİFTÇİLER, TARSİM´E SORUNLARINI ANLATTI
Adana Çiftçiler Birliği salonunda düzenlenen toplantıya; TARSİM Bitkisel Ürün Sigortaları Müdürü Ertuğrul Çelik, Müdür Yardımcısı Dr. Erol Yalçınkaya, TARSİM Adana Bölge Müdürü İrfan Alkaş, ADATÜB Başkanı Rifat Karabucak ve Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ile çiftçiler katıldı. Toplantı, TARSİM yetkilileri ile çiftçiler arasında soru-cevap şeklinde gerçekleşti. Çiftçiler, TARSİM yetkililerine, tarım sigortaları ile ilgili yaşadıkları tüm sorunları detaylarıyla anlattı, çözüm istedi. Toplantıda en çok hatalı yapılan ekspertizlerden dert yanan çiftçiler, çözüm noktasında TARSİM yetkililerinden destek istedi. TARSİM Bitkisel Ürün Sigortaları Müdürü Ertuğrul Çelik, tarım sigortası yapılırken komşu bilgisi istenmesinden, ekspertizlerden ve yanlış verilerden yakınan çiftçilerinin sorularını tek tek yanıtladı.

RUSYA´DAN SONRA DOLU DARBESİ
Toplantının ardından açıklama yapan ADATÜB Başkanı Rifat Karabucak, Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle ne yapacağını şaşırmış durumda olan turunçgil üreticilerinin, son günlerde dolu yağışının verdiği zarardan sonra ne yapacağını bilemez hale geldiğini ifade etti.
Adana´daki turunçgil üretiminin büyük bir kısmının yer aldığı ve tarla ziraatinin etkin olduğu bölgelerde yaşanan dolu zararının üreticiler için kabus olduğunu belirten Karabucak, ?Üretici kara kara düşünüyor. ?Sezon başlamadan bitti´ sesleri fısıltı gazetesinde seslendirilmeye başlandı. Rusya krizinin arkasından yaşanan dolu yağışı, üreticiyi olumsuz etkiledi ve çaresiz bıraktı? dedi.

SOSYAL PATLAMA UYARISI
Üreticilerin, Ziraat Bankası, tarım kooperatifleri ve özel banklara olan borçlarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünmeye başladığını ifade eden Rifat Karabucak, şunları söyledi:
?Biz üreticiler olarak, Rusya krizi ve en son dolu felaketinden dolayı kullanmış olduğumuz kredilerin faizsiz ötelenmesi ve yıllık masraflarımızın bir kısmının Çiftçi Kayıt Sistemi´ne dayalı olarak devlet tarafından nakdi olarak ödenmesini talep etmekteyiz.?
ADATÜB Başkanı Rifat Karabucak, turunçgil sektörünün, en vasıfsız işçi istihdam edilen sektör olduğunu belirterek, ?Turunçgil sektörü, günlük kazanca dayalı bir istihdam sektörüdür. Bu insanların işsiz kalması sosyal bir patlamaya sebep olabilir. Turunçgil, istihdamda hiç de yabana atılmayacak bir sektördür? ifadelerini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı