TÜRKMEN?BAŞKANLIK ÜLKENİN DEĞİL AKP´NİN GÜNDEMİ?
SİYASET 4.01.2017 15:34:30 298 0

TÜRKMEN?BAŞKANLIK ÜLKENİN DEĞİL AKP´NİN GÜNDEMİ?

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Adana ve Adanalının sergilediği direnişle, tüm ülke sathında yürütülen kurtuluş savaşı mücadelesine örnek teşkil ettiğini belirterek, milli mücadelenin başladığı kentin Adana oldu

Meclis Genel Kurulu´nda 5 Ocak Adananın Kurtuluş günü hakkında gündem dışı konuşan  Elif Doğan Türkmen;  5 Ocak 1922´de büyük bir milli bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi veren Adana´nın 95 yıl önce düşman işgalinden kurtulduğunu ifade ederek, ?Bu şanlı tarihi yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet, şükran ve gururla anıyor, tüm hemşerilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyorum? dedi.

Adana´nın yiğit erkek ve kadınları ile kurtuluş mücadelesi verdiğini ifade eden Elif Doğan Türkmen, ?Adana Kara Afatların, Çetin Remzi Yüreğirlerin, Şeyh Cemillerin, Adile Onbaşıların, Osman Çamurdanların toprağıdır. Değil mi ki; Adana, milli mücadelenin başladığı kenttir? diyerek şöyle konuştu:

CUMHURİYET İÇİN KALKAN OLMAYA HAZIRIZ

?Adana ve Anadolu, kadın-erkek, Alevi-Sünni, Kürt-Türk, Çerkez-Arap Genç-Yaşlı hep birlikte verdiğimiz kurtuluş savaşımızı gerekir ise bugün de veririz. Cumhuriyetin kazanımları ve değerleri için kanımızla canımızla kalkan olmaya hazırız. Kurtuluş Savaşımızı taçlandıran 1924 anayasası ve 1937´deki değişiklik ile anayasamıza giren laiklik ilkesidir. Türkiye cumhuriyeti anayasasının değişmez ilkeleri vardır. Bunlardan biri de laiklik ilkesidir.

SARAYIMIZ VAR AMA ADALET YOK

Anayasanın değişmez ilkelerinden laikliği savunanlar bugün cezaevindeler. Bu ülkenin hakimleri var. Bu ülkenin cumhuriyet savcıları var. Bu ülkenin adalet sarayları var. Saraylarımız var ama adalet yok. Bu nedenledir ki Ortaköy katliamına çağrı yapanlar, sokakta geziyor. Ortaköy katliamını öven bir hakem hakkında cezai soruşturma yok. Ama laikliği savunanlar bugün tutuklu. Ortaköy katliamı, Beşiktaş katliamı, Ankara katliamı, Kayseri katliamı, bütün bu katliamlar yaşanırken bir yönetici ya da seçilmişin istifası yok

BİR TEK ÜLKEYİ YÖNETENLER SORUMLU DEĞİL

Konya milletvekilimiz Hüsnü Bozkurt abimizin bir deyimi var. Tam da bugünler için: Bina yıkılır, müteahhit sorumludur. Araba kaza yapar şoför sorumludur. Tren kaza yapar makinist sorumludur. Peki bu kadar katliamlar gerçekleşirken emniyet müdürü, kaymakam, vali, içişleri bakanı, başbakan, hiç mi sorumlu yok

Hukukta adam çalıştırmanın objektif sorumluluğu diye bir kavram olduğunu ifade eden Elif Doğan Türkmen, ?bizde ne yazık ki devleti yönetmek teflon tava misali oldu. Neyi koysan yapışmıyor. Zeytinyağı misali. Tüm dünya katliamlardan sorumlu bir tek ülkeyi yönetenler sorumlu değil. OHAL var, ülke başkanlık sistemini tartışıyor? dedi.

Adana ve ilçelerinin sorunlarına da dikkat çeken Elif Doğan Türkmen, şöyle konuştu:

?Adana´da Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam işsizlikten kırılıyor. Yüreğir´in, Seyhan´ın, Sarıçamın, Çukurova´nın gündemi başkanlık mıdır?. Aladağ, haftalardır elektriksiz, Aladağ´ın gündemi başkanlık mıdır?  Pozantı´nın tüm köy yolları kapalı, Pozantı´nın gündemi başkanlık mıdır? Karataş´ta hastane var. Doktor yok. Karataş´ın gündemi başkanlık mıdır? Tufanbeyli de kurulan termik santral daha tam faaliyete geçmemiş olmasına rağmen çevreyi kirletir, köylere, külü ile suları kirletmesi ile şimdiden sorun olmuş, Tufanbeyli´nin sorunu başkanlık mıdır?  Ceyhan´a her seçim enerji ihtisas bölgesi sözü veriyorsunuz. Tık yok. Peki, Ceyhan´ın sorunu başkanlık mıdır?

Adana´nın yaşamsal çözüm bekleyen bu sorunları karşısında Adana´nın gündeminin başkanlık olmadığını, başkanlığın AKP´nin gündemi olduğunu ifade eden Elif Doğan Türkmen Adana´nın gündemi ne ise Türkiye´nin gündeminin de o olduğunu söyledi.

LAİKLİK İLKESİNDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ

Reina´da ölen yabancıların hepsinin Orta Doğulu olduğuna dikkat çeken Elif Doğan Türkmen, ?Ortadoğulular Türkiye´yi nefes alınacak bir ülke olarak görüp geliyorlarken, biz artık yüzümüzü Ortadoğu´ya çevirmekten vazgeçelim. Lideri yücelten yönetim anlayışından vazgeçelim. 79 milyon huzurla yaşayalım. İsteyen Noel´i kutlasın, isteyen Kandili. Laiklik ilkesinden ödün vermeyelim. Siz vereceğiz deseniz de biz vermeyeceğiz. Bunu böyle bilesiniz? diye sözlerini tamamladı.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı