Türkmen, ?Ülkeyi sivil darbenin eşiğine getirdiler?
SİYASET 14.07.2016 13:11:27 274 0

Türkmen, ?Ülkeyi sivil darbenin eşiğine getirdiler?

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen; Türkiye´nin, parlamenter sistemini güçlendiren güçler ayrılığı ilkesini ve hukukun üstünlüğünü egemen kılan bir anayasaya ve birinci sınıf demokrasiye ihtiyacı olduğunu söyledi

 TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, ?bugüne kadar ?darbe hukukundan, darbelerden hesap soracağız´ diyenler ne yazık ki, darbe hukukuna dayanarak ülkeyi sivil bir darbenin eğişine getirdiler? dedi.

Türk Hukuk Sisteminin sorunları hakkında TBMM Genel Kurulu´nda CHP Grubu adına konuşan Türkmen, Türkiye´nin, Anayasa´nın askıya alındığı, kararların Saray´da verildiği, devletin bir bütün olarak meşruiyetinin aşındığı bir dönemden geçtiğini belitti.

Türkmen şunları söyledi:

?Dört bin yıllık insanlık tarihine baktığımızda, insanlar o günden bugüne eşit, bağımsız, adil bir dünyada yaşama ülküsünün peşinde koşmuşlar. Bunu yapan insanların adil bir dünyada yaşamasının koşullarından biri de ülkeyi yönetenlerin güçler ayrılığı prensibine uymasıdır. Tüm dünyada evrensel bir ilkedir; yargı, yasama ve yürütme. Ülkemize baktığımızda ise ne yazık ki şunları görüyoruz; dikta rejimi kurma hevesi sistemin tüm kurullarını aşındırıyor, otoriter rejim adına Türkiye´nin istikrarı yok ediliyor ama hukuk da güç karşısında susuyor, keyfilik artıyor, gücün karşısında hakkın hukukun sesi olması gereken adliyeler güçlünün baskı aracı oluyor. Hukuk susuyor silahlar konuşuyor, hukuk susuyor hırsızlık artıyor, hukuk susuyor baskı artıyor, ezenler dokunulmaz hâle geliyor, ezilenler çaresiz kalıyor, siyaset ve demokrasi Türkiye´de artık bir buhran yaşıyor.

Ama şu bilinmelidir ki;  bu ülkede demokrasi adına, hukuk adına, adil bir Türkiye´de yaşamak adına mücadele eden savaşçılar var. Biz hiçbir zaman bu savaştan yılmayacağız ve ülkemizdeki bağımsızlık ve demokrasinin en önemli unsuru olan yargının yeniden bağımsız hâle gelmesi için her tür çalışmayı yapacağız ve o çalışmaların da yanında olacağız.

Biz, Türkiye´de adil bir düzen istiyoruz ve bu nedenle de 550 milletvekiline sesleniyorum: Anayasa´yla ilgili, milletvekili olmakla ilgili yemininize bağlı kalınız. Buradan, cübbesini düğmesi olmamasına rağmen iliklemeye çalışanlara karşı iliklemeden görevini yapan yargı mensubu ve tüm avukat meslektaşlarımın önünde de saygıyla eğiliyorum?

CÜPPESİNİ İLİKLEMEYE ÇALIŞMAYAN YARGI MENSUPLARI

20 yıl avukatlık yaptığını hatırlatan Türkmen, adliye personelinin ne kadar zor koşullarda çalıştığını bildiğini, görevini layıkıyla yapmak isteyen düğmesiz cüppesini iliklemeye çalışmayan hakim ve savcıların evlerine dosya götürerek hafta sonları dahi çalıştıklarını kaydederek şunları söyledi:

?Bunun yanı sıra, bunlara yardımcı olan adliye personeli, biliyor musunuz ki onlar çocuklarını iyi bir yaşama kavuşsunlar diye, bir dershaneye gönderebilmek adına o kadar çok fedakârlıklarda bulunuyorlar ki ama onların yaşamını iyileştirme adına hiçbir şey yapmıyoruz. Yargının gerçekleşmesi adına karar verildikten sonra bunları yerine getiren bir grubun yani cezaevinde çalışan gardiyan, infaz memurları, idari amirler ve diğerlerinin sorunlarına da bir çözüm üretilemedi.

SORUNLAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Grubumuz milletvekillerince cezaevleriyle ilgili hazırlamış kitaplarda gerçekten hukuk fakültelerinde ders kitabı olarak okutulabilecek kadar sorunlara inmiş, tespit etmiş ve çözüm önerileri sunulmuştur. Ama ne yazık ki bu kitaplar yayınlandığından bu yana ne infaz memurlarının ne gardiyanların ne de cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerinin hiçbir sorunu bugüne kadar çözülmemiş, tam tersine bir çığ gibi katlanarak büyümüştür.

Ama elektrik şirketleri kârına kâr katsın diye kaçak elektriğin kayıp-kaçak elektrik parasını onu kullanmayan tüm vatandaşlardan almak Meclise tasarı getiren Hükûmet ve AKP Grubu bu binleri bulan adliye personelinin yaşamını birazcık iyileştirmek adına ne yazık ki hiçbir çalışmaya parmak basmıyor, imza atmıyor. Bu konuda da tüm yapılanlar Türkiye´de yaşayan her vatandaşın vicdanında yerini buluyordur diye düşünüyorum?

DENETİMLİ SERBESTLİK VE AF TALEPLERİ DİKKATE ALINMIYOR

Yüzlerce insanın insanlığa yakışmayan bir biçimde cezaevlerinde bulundukları ve hemen her gün gün ailelerden, ?Ya denetimli serbestlik iki yıl olsun ya da bir af olsun´ şeklinde çeşitli biçimde talepler iletildiğini ifade eden Türkmen şöyle konuştu:

?Ben şimdi merakla soruyorum: Sürekli ?varlık barışı´ diye af getiriyoruz, kara parayı aklama adına çalışmalar yapıyoruz. Peki, çoğu da kader mahkûmu olan bu hükümlüler için neden bu Mecliste hiçbir düzenleme yapmıyoruz? Neden bu kadar ailenin çığlıklarına özellikle Hükûmet ve AKP Grubu kulaklarını tıkıyor? Ben bunu gerçekten merak ediyorum ve binlerce kadın, eş, anne, baba, çocuk adına da bu soruyu sormak istiyorum. Çünkü Hükûmetimiz ve AKP Grubu bu işlemi yapmaya, Mecliste bu çalışmaları yapmaya sayısal olarak onlar yeterlidir, niçin bu çığlıkları duymuyorlar?

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false