TÜRKMEN  ?DENETİM MEKANİZMALARI ÇALIŞMIYOR, ÇALIŞTIRILMIYOR?
SİYASET 7.12.2016 11:08:49 376 0

TÜRKMEN ?DENETİM MEKANİZMALARI ÇALIŞMIYOR, ÇALIŞTIRILMIYOR?

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, kamunun iyi yönetilip yönetilmediğinin en önemli göstergesinin denetim olduğunu belirterek, Türkiye´de Sayıştay´da dahil olmak üzere tüm kurumlarda hiçbir denetim mekanizmasının ça

TBMM Genel Kurulu´nda Sayıştay´ın 2016 yılı bütçesi üzerinde konuşan Elif Doğan Türkmen; Sayıştay´ın TBMM adına dolayısıyla da millet adına denetim yapmakla görevli olduğunu ifade ederek, ?etkin denetimle; kamu hesap verir. Etkin denetimle, kamuya güven sağlanır. Etkin denetimle, kamuda yolsuzluk riski azalır? dedi.

Ülkemizde denetim mekanizmalarının bağımsız olmaması nedeniyle yıllardır kamuda, hukukun yerle yeksan olduğunu, ekonomik tükenmişlik, yolsuzluklar, hırsızlıklar, çevre sorunları, istismarlar ile birlikte can ve mal kayıplarının yaşandığını vurgulayan Elif Doğan Türkmen; şöyle konuştu:

?Denetimsizliğin ekonomiye olan olumsuzluğunu ve yolsuzluğu artıran etkisini bilmeyen yok. Daha önce birçok örneğini üzülerek yaşadığımız, ancak ders almadığımız için tekrarlanan ve ocaklara ateş düşüren yurt yangınları da denetimsizliğinin en ağır ve acı sonuçlarından biridir.

Aladağ´da bir cemaate mensup olan yurtta, 11 küçük kız çocuğumuzu daha çocukluklarını dahi yaşamadan toprağa verdik. Yaralı yavrularımızı ziyaret ettim. Hepsinin gözlerinde, yaşadıkları yangının alevini ve korkusunu gördüm. Eğitim öğretim hakkı anayasal hak değil midir? Neden AKP iktidarı bu hakkın çocuklarımız tarafından kullanılmasını sağlamamaktadır?

KÖYLERDE OKULLAR KAPATILDI

Türkiye Cumhuriyetinde AKP, 15 yıldan bu yana iktidar. Adana´nın yalnızca Aladağ ilçesi değil, Saimbeyli, Tufanbeyli, Feke, Ceyhan, Kozan, Pozantı ilçelerinde de köylerimizde okulların çoğu kapatıldı. Çocuklar ya taşımalı eğitim ile ya da Aladağ´da yaşandığı gibi ana kucağından koparılarak dernek, vakıf, cemaat yurtlarına teslim edilmektedir. Aladağ´ın Köprücük, Kışlak, Karahan köylerinde çocuklarımızın okumalarının tek yolu yurtlarda kalmaları.

Bu köylerdeki çocukların, okulları 1,5 ila 2 saat uzaklıktadır. Yollarını gördünüz? Kar, yağmur yağdığında çocuklar köyde ise okula gidemezler, okulda ise evlerine dönemezler. O nedenledir ki bu çocuklar yurtlarda kalmak zorundadırlar?

Ceyhan´dan bir vatandaşın Milli Eğitim Müdürüne taşımalı eğitim taleplerini ilettiğini, müdürün ise kendilerine ?taşımalı eğitimi kaldırdık. Yapacağımız bir şey yok ama isterseniz. Ceyhan´da çocuğunuzu bir pansiyona yerleştirebiliriz? dediğine dikkat çeken Elif Doğan Türkmen, bunun anlamı, ?çocuğunuzu bir cemaat yurduna teslim edebiliriz´ demektir? diye konuştu.

AKP milletvekillerinin bütçe konuşmalarında küresel ekonomi, mega projeler ve dünyanın önünde titrediği bir Türkiyeportresi çizdiğini ancak bu portrenin gerçek olmadığını kaydeden Elif Doğan Türkmen, ?hiçbir kurala uyulmadan denetimsiz işletilen yurtlarda kalan 10-12 yaşlarındaki çocukların hükümet eden AKP´nin eğitim öğretim asli görevini yerine getirmediği için yandığı bir ülkede, hiç kimse yanlış anlamasın ama büyük Türkiye ismi hayal olur? dedi

KÖYLER ÖĞRETMENSİZ ÇOCUKLAR GELECEKSİZ

AKP iktidarının köylerimizi öğretmensiz, çocuklarımızı geleceksiz bırakma adına 15 yıldır, bu eğitim politikasını bilinçli olarak sürdürdüğünü ifade eden Elif Doğan Türkmen, AKP iktidarı bilerek çocuklarımızı bu yurtlara mahkum etmektedir. İktidar, çocuklarımızı bu yurtlara mahkum ederken, etkin denetim mekanizmasını ortadan kaldırarak, bu yurtların denetiminin önünü kapatmak adına her türlü düzenlemeyi yaparak, çocuklarımızın yanmalarına zemin hazırlamaktadır? diye konuştu.

?Etkin denetim mekanizması olan bir Türkiye´de çoktan Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere seçilmişler istifa ederdi, atanmışlar görevinden alınır ve haklarında soruşturma açılırdı? diyen Elif Doğan Türkmen; ?ama Türkiye´de ne yazık ki başta TBMM adına denetim görevini yapan Sayıştay´da olmak üzere hiçbir denetim mekanizması artık çalışmıyor. Çünkü iktidarın sloganı belli 1, 317´den büyüktür? şeklinde konuşmasını tamamladı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false