Türkiye´nin Lokomotifi Emlak Sektörü Yükselmeye Devam Ediyor
EKONOMİ 21.06.2016 15:44:24 328 0

Türkiye´nin Lokomotifi Emlak Sektörü Yükselmeye Devam Ediyor

Yazılı ve görsel medyada en çok çıkan reklamlar belki de emlak sektörüne dair. Öyle güzel evler, işyerleri, yazlıklar insanların karşısına çıkıyor ki insan en azından birine sahip olmak istiyor.

Aslında son yıllarda emlak sektörü aldı başını gidiyor. Neredeyse her köşe başında yeni bir inşaat. Zaten Ülkemiz inşaat cenneti gibi.

Emlak Almalı mı Almamalı mı?

Yukarıdaki soru belki de çağımızın en önemli sorularından birisi. İnsanlar bazen mevcut gerçeklerine bakmadan ev almak istiyor ve bankalardan ciddi miktarlarda kredi çekiyorlar.

Bunun yanında ülkemizin bir emlak cenneti olduğunu da söylemekte fayda var. Emlak haberleri her gün yeni bir konut projesinden bahsediyor. Hepsinde de ödeme şartları çok cazip ve evlerde yok yok gibi görünüyor..

Lakin tüm bunlara rağmen mülk almak olabildiğine önemli bir karar. Elbette ki kira ödemek çok hoş değil. Ev sahibinin çıkaracağı ekstra sorunları söylemeye gerek bile yok. İnsanın kendi evinin olması da çok güzel bir şey ama atalarımız da boşuna ayağını yorganına göre uzat dememişler. Canlı borsa artık çok tercih ediliyor.

O yüzden başta ki soruya yanıt vermek güç. Elbette kişinin mülkü olmalı ama bazı noktaları bilmeli ve tüm bunlardan önemlisi kendi bütçesini çok zorlayıp, fazlaca risk almamalı.

Doğru olanı kişinin kendi realitesine uyan bir mülke sahip olması ama eğer siz mülkiyetsizliği savunanlardansanız o zaman yapacak bir şey yok. Bu konu zaten sizi hiç ilgilendirmiyor.

Nelere Dikkat Edilmeli?

Hangi türde olursa olsun ister ev, ister iş yeri doğru bir tercih yapıldığı zaman en karlı yatırımlardan birisi hiç şüphe yok ki emlak alımı.

Ama emlak olmadan kendi düşlerinizin peşine takılırken paranızın ziyan olmaması için bazı noktaları da göz ardı etmemek gerekiyor. Sonuçta bir yatırım yapıyorsunuz. Kimse parası çar çur edilsin istemez. O yüzden bazı noktaları asla atlamamak gerekiyor.

Eğer bu konuda kendinizi yeterli düzeyde hissetmiyorsanız ve emlakçılara da para kaptırmadan bu işi çözmek istiyorsanız güvendiğiniz internet sitelerinde emlak haberleri bölümüne bakabilirsiniz.

Gelin ev alma komşu al der ya atalarımız nelere dikkat edilmesi konusuna ayrıntılı olarak değinelim.

·         Konumu: Ev alırken mutlaka alınacak yere dikkat etmelisiniz. Sırf kelepir diye günün birinde satmak zorunda kalırsanız elinizde kalacak bir eve siz siz olun yatırım yapmayın

·         Cephesi : Eğer evde uzun zaman geçirenlerden iseniz mutlaka güneş gören bir yerden evinizi seçmelisiniz

·         Kat: Giriş ve en üst katlar her zaman dezavantajlı olduğundan mutlaka orta katlar alınması gereken yerlerden buna da itina ile özen göstermek gerekir

·         Kentsel Dönüşüm: Son yıllarda tüm kentlerde kentsel dönüşüm uygulanıyor siz de kentsel dönüşüm nimetlerinden faydalanarak evinizi daha ucuza alabilirsiniz.

·         Ulaşım ve Çevresel Koşulları: Toplu taşıma araçlarına yakınlığına dikkat etmekte fayda var. Tabi yakınlarında park bahçede olsa fena olmaz değil mi?  Elbette AVM, eczane vb. yerlerine de özellikle büyük şehirlerde dikkat edilmeli

·         Evin Özellikleri: Evinizin kullanışlı olmasına, içinde kullanılan malzemelere, yalıtım sistemine de dikkat etmenizde fayda var. Yan komşunuzu kendi evinizin diğer odasında gibi hissetmek istemezsiniz değil mi? Bunun yanında balkonlu ve dolaplı evlerin avantajları da göz ardı edilmemeli. Ne çok büyük, ne çok küçük evlere itibar edilmeli. Olabildiğine kullanımı kolay, içinde kendinden dolabı olan evler tercih edilmeli.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli