?TÜRKİYE´NİN İLK ŞEHİR HASTANESİ MERSİN´DE AÇILACAK?
GÜNDEM 4.12.2016 17:43:22 585 0

?TÜRKİYE´NİN İLK ŞEHİR HASTANESİ MERSİN´DE AÇILACAK?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye´nin ilk şehir hastanesi Mersin Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunmak üzere kente geldi. ?Türkiye´nin ilk şehir hastanesini bir ay içinde açıyoruz? diyen Bakan Akdağ, ayrıca sağlıkta dönüşümde yeni bir döneme girecekl

Sağlık Bakanı Akdağ, Mersin Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunmak ve Mersin´de gerçekleştirecekleri sağlık yatırımlarını ele almak üzere kente geldi. Yapacağı incelemeler ve toplantılar için tüm gününü Mersin Şehir Hastanesine ayıran Bakan Akdağ, hastaneye geçmeden önce Mersin Valisi Özdemir Çakacak´ı makamında ziyaret etti. Valilik binası önünde karşılanan Bakan Akdağ´ın ziyaretine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, AK Parti Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik de katıldı. Valilik Şeref Defteri´ni imzalamasının ardından makama geçen Bakan Akdağ, bugünü bütünüyle Mersin´e ve özellikle de Mersin´deki sağlık yatırımlarına ve şehir hastanesine ayırdığını ifade etti. Mersin´de Türkiye´deki ilk şehir hastanesini yakın bir gelecekte açacaklarını bildiren Akdağ, ?Sayın Cumhurbaşkanımızın ?rüya projeleri´ olarak ifade edebileceğim şehir hastaneleri, Türkiye´de sağlık hizmetleri açısından devletin yaptığı, Sağlık Bakanlığının verdiği hastanecilik hizmetlerinde yeni bir dönemecin, önemli bir dönüşümün başlangıcı olacak. Bu hastaneler her yönüyle mükemmel hastaneler? dedi.

Yakın bir zaman önce yine Mersin´e gelerek şehir hastanesinde incelemelerde bulunduğunu anımsatan Akdağ, bugün yine hastanenin hangi aşamada olduğuna yoğunlaşacaklarını ifade etti. Sadece fiziksel açıdan hastaneye ulaşım yollarının, çevresinin, binasının ya da içerisindeki ihtiyaçların değil, aynı zamanda işletmesi açısından da değerlendirmesini yapacaklarını dile getiren Bakan Akdağ, ?İşimizi yapan müteahhit firmalar, Bakanlığımızın görevlileri, müsteşar yardımcım, kurul başkanım, ildeki görevli arkadaşlarımız, il valimiz, belediye başkanımızla beraber bu meseleyi enine boyuna konuşacağız. Bir takım detayların nasıl gittiğini de bizzat ben değerlendireceğim? diye konuştu.

 ?Şehir hastaneleri hem vatandaşımıza hizmet açısından çok önem verdiğimiz projeler hem de bunlar dünya için de örnek projeler? diyen Akdağ, bu hastanelerin devlet ile özel sektörün ortaklığıyla yapıldığını, hastane patronunun Sağlık Bakanlığı olacağını ancak doktorların, hemşirelerin verdiği hizmetlerin dışındaki çevre düzenlemesi, binanın ihtiyaçları, temizlik, yemek, güvenlik, laboratuvar işlemleri, görüntülemeyle, radyolojiyle ilgili işlemler, sterilizasyonun tamamını özel sektöre yaptıracaklarını söyledi. Akdağ, ?İnşallah mükemmel bir yeni başlangıç olacak. Bunun için Mersin´in şu anda ipi göğüsleyen birinci il olması da beni çok mutlu ediyor. Akdeniz´in incisi olan Mersin´de biz vatandaşlarımıza bu hizmeti takdim etmiş olacağız. Elbette sadece Mersin´in merkezi için değil, Mersin´in bütün ilçeleri, hatta yakın bazı illerden gelen hastalar için de şifaya vesile olan mükemmel bir merkez inşa edeceğiz? şeklinde konuştu.

 ?MERSİN ŞEHİR HASTANESİNİ BİR AY İÇİNDE AÇMAYI PLANLIYORUZ?

 ?Şehir Hastanesini bir ayın içerisinde açmayı planlıyoruz. Ama bir takım eksiklerle açılsın da istemiyoruz. Yani 20 günde açılabilir, 40 günde de açılabilir ama doğrusu ve önemli olan orada yapacağımız işlerin mükemmel bir biçimde önceden planlanmış, hesabının kitabının yapılmış olması. Bir hastane taşımak çok kolay bir şey değil. Biz burada bir değil, iki hastane taşıyacağız. Ev taşıyanlar bilirler, taşımak zor bir iştir ama inşallah en güzel biçimde vatandaşımıza hizmeti aksatmayacak şekilde bunları da gerçekleştireceğiz.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu