?TÜRKİYE´MİZ FRENSİZ ŞEKİLDE YOKUŞ AŞAĞI GİTMEKTEDİR?
SİYASET 19.04.2016 13:33:41 343 0

?TÜRKİYE´MİZ FRENSİZ ŞEKİLDE YOKUŞ AŞAĞI GİTMEKTEDİR?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bölücü terörist her değerimizi, her mirasımızı hedef almaktadır? dedi.

Türk milletinin kanının hiç durmadan aktığını belirten Bahçeli, saldırılardan biri biterken diğerinin başladığını ifade ederek, ?Acının uğultusu, terörizmin uğursuzluğu aziz vatanımıza çökmüştür. Sararan yüzler, yaprak gibi titreyen vücutlar, feryattan kilitlenen çeneler, donuklaşan gözler, yaşanan dramların adeta özeti olmuştur. Türkiye´miz frensiz şekilde yokuş aşağı gitmektedir. Bölücü terörist her değerimizi, her mirasımızı hedef almaktadır. Çile büsbütün artmakta, terör bütünüyle şiddetlenmektedir. Türk milleti iki ateş arasındadır. Bir yanda yoksulluk, yolsuzluk ve yozlaşma dalgası sürekli kabarırken, diğer yanda cinayet şebekelerinin yoğun saldırı ve kumpası an be an fazlalaşmaktadır? ifadesini kullandı.

/resimler/2016-4/19/1335487749009.jpg

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gerek PKK, gerekse de siyasi görünümlü kuklası HDP Türkiye´ye meydan okuyan, Türk milletinin istiklalini karartmaya çalışan şer ve şiddet cephesidir" dedi.

Bahçeli, "11. yüzyıla damga vurmuş büyük Türk düşünürü Balasagunlu Yusuf veciz bir şekilde bizleri uyarıyor ve diyor ki, ´Hıyanet nereye ayağını atsa kaçar ondan yararlı ne varsa. Hıyanet eden kişi nereye uzatsa elini deniz bile olsa kurutur yeri´. Hem PKK, hem de HDP işte budur; bereketsizliğin, kahpeliğin, kalleşliğin, zehirli emellerin arkalı önlü yüzüdür. Şimdi bazı kuşkularımızı soru şeklinde dile getirmek istiyor; herkesin bunlar üstüne düşünmesini ümit ediyorum, HDP´liler, IRA´nın siyasi ve askeri kanatlarıyla 2014-2015 yıllarında kaç defa görüşmüşlerdir? Bu temaslardan hükümet haberdar mıdır? Görüşmelerde IRA´nın eylem yöntemleri hakkında, mesela barikat kurulması konusunda tavsiye alınmış, bunu da PKK aynen tatbik etmiş midir? Türkiye aleyhine tesis ve tezahür edilen ittifaklar kurulurken hükümet bunu önleme ve etkisizleştirme çabasında bulunmuş mudur? Ülkemizin mahvı için eylem ithal edecek kadar gözü dönmüş, terörist taziyelerine katılacak kadar ahlakı budanmış, vicdanı buharlaşmış sözde siyasi işbirlikçilerin dokunulmazlıklarını kaldırmak için daha neyi bekliyoruz? Yetmedi mi tahrikleri? Yetmedi mi ihanetleri? Teröristlerin namlusunu temizleyen, hain saldırılarını görmezden gelen, devlete ve millete hakaret eden PKK yedeklerini adalete teslim etmeyeceğiz de turşularını mı kuracağız?" dedi.

AKP VE CHP´YE SESLENDİ

Bilhassa AKP ve CHP´ye seslendiğini belirten Bahçeli, "Madem ana muhalefet lideri de AKP´nin teklifine destek vereceklerini açıklamıştır, madem irade açıktır, o halde gelin hiçbir mazerete sığınmaksızın dokunulmazlıkları tek kalemden kaldıralım. Türk milletinin taleplerine kulak verelim. Siyasi gözdağı veren şaşkınlara aldırış etmeyelim. Ucuz pazarlıklara, gizli kapaklı temaslara kapılarak bu fırsatı kaçırmayalım, fezlekeli bölücüleri, dosyaları tıka basa dolmuş işbirlikçileri doğruca adaletin önüne çıkaralım. Haydi, hemen durmaksızın, sonuna kadar giderek suçluların yakasına yapışalım. Hatta Türk vatandaşı olup da terörizmin kuryesi, terör örgütünün militan ve maşası olmuş kim varsa, bunları da derhal vatandaşlıktan çıkaralım, vatansızlıklarını cümle aleme deşifre edelim" diye konuştu.

14-15 Nisan tarihlerinde İslam İşbirliği Teşkilatı 13.İslam Zirvesi´nin Türkiye´nin ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi´nde yapıldığını hatırlatan Bahçeli, "24 ülkenin devlet, hükümet veya meclis başkanı düzeyinde temsil edildiği zirveye 56 ülke katılmıştır. İslam İşbirliği Teşkilatı 1969 yılında kurulmuştur. Şu anda bu Teşkilat 56 üye ve 5 gözlemci ülkesiyle Uluslar arası alanda faaliyet gösteren en önemli platformlardan birisidir. Hatırlayacağınız üzere İstanbul Milletvekilimiz Sayın Ekmelettin Mehmet İhsanoğlu Bey, 2005 yılında devraldığı İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği görevini başarıyla yürüterek 2013 yılında halefi İyad Medeni´ye devretmiştir. Huzurlarınızda üstlenmiş olduğu tarihi sorumluluktan yüz akıyla çıkan, ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Sayın İhsanoğlu´na bir kez daha teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum. Türkiye son İstanbul zirvesinde şekillendiği üzere önümüzdeki iki yıl boyunca İslam İşbirliği Teşkilatı´nın başkanlığını icra edecektir. Ülkemiz kuruluşundan beri bu Teşkilat´ın en faal ülkelerinden birisi olmuştur. İslam İşbirliği Teşkilatı´na üye ülkeler arasındaki ticaret hacmi 1 trilyon dolara yaklaşmaktadır" şeklinde konuştu.

BAHÇELİ´DEN AKŞENER´E SERT CEVAP

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP´li muhaliflerden Meral Akşenir´in sözleri ile ilgili, ?101 veya 105 kişi paralel mensubu olarak gözaltına alınmış durumda. Bu kadar insanın bula bula baş paralelcisi olarak beni mi görmüştür? Bu ne biçim terbiyesizliktir. Bunu affetmemiz mümkün değildir? dedi.

MHP lideri Bahçeli, MHP Grup Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, muhaliflere yönelik inceleme hakkındaki bir soru üzerine, ?Muhalif olduklarını ifade eden arkadaşlarımız, bu demokratik haklarını kullanırken Milliyetçi Hareket Partisi´ne yakışır bir edep içerisinde olmalarında yarar vardır. Edep dışı değerlendirmeler, konuşmalar, tahrikler, fitne ve fesatlar karşısında Milliyetçi Hareket Partisi´nin tüzüğü çok açık ve nettir. Böyle bir soruşturma başlatılır ise çok yönlü araştırılır ve Merkez Disipline sevkine karar verirsek gereği yapılır? ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener´in ?Baş paralelci Bahçeli´dir´ sözlerine yönelik olarak Bahçeli, ?Bu kadar çirkin bir laf olamaz. Şu an İstanbul merkezli olmak üzere 9 ilde çok sayıda operasyonlar yapılıyor. 101 veya 105 kişi paralel mensubu olarak gözaltına alınmış durumda. Bu kadar insanın bula bula baş paralelcisi olarak beni mi görmüştür? Bu ne biçim terbiyesizliktir. Bunu affetmemiz mümkün değildir. Kendileri paralelle çok barışık olabilirler. Ama Milliyetçi Hareket Partisi´ne baş paralelci gibi edepsizliği yapamazlar? dedi.

Çağrı heyetinin kendisinden randevu alıp almadığına yönelik soruya ise Bahçeli, ?Çağrı heyeti kim?? şeklinde cevap verdi.

KONGRE TARİHİ AÇIKLAMASINA TEPKİ

-Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut, "Çağrı Heyeti sıfatıyla henüz Ankara 12´inci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının kesinleşmesinden önce girişilen işlemler hukuken yok hükmünde ve yasal olmayan teşebbüslerdir" dedi.

Avukat Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer verilen ve MHP Olağanüstü Büyük Kurultayının 15 Mayıs 2016 tarihinde düzenleneceğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Bulut, Ankara 12´inci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Türk Medeni Kanunu´nun 75/2´nci maddesi uyarınca Çağrı Heyeti (Kayyım) görevlendirilmesi yapıldığını belirtilerek, "Türk Medeni Kanunu´nun 75/2´inci Maddesi, Türk Medeni Kanunu´nun ?Kişiler Hukuku? başlıklı Birinci Kitabının ?Tüzel Kişiler? başlıklı ?İkinci Kısmı? içerisinde yer almaktadır.

Hukuk Muhakemeleri Kanunu´nun 367/2´inci maddesi ?Kişiler hukuku, aile hukuku ve taşınmaz mal ile ilgili ayni haklara ilişkin kararlar kesinleşmedikçe yerine getirilemez? hükmüne yer verilmiştir.

Bu açık hükümlerden anlaşılacağı üzere Çağrı Heyetinin yetkisi ancak Ankara 12´inci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının Yargıtay denetiminden geçmesi ve bu kararın onaylanması halinde geçerlilik kazanacaktır" ifadesini kullandı.

"Nitekim bugüne kadarki Yargıtay kararları da bu duruma işaret etmekte, kararın kesinleşmesi öncesinde uygulanmasının mümkün olmadığını vurgulamaktadır" diyen Bulut şöyle devam etti:

"Bu haliyle, Çağrı Heyeti sıfatıyla henüz Ankara 12´inci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının kesinleşmesinden önce girişilen işlemler hukuken yok hükmünde ve yasal olmayan teşebbüslerdir.

Hukuki Olmayan Teşebbüslere girişilmesi karşısında, kamuoyunun bu açıklamalara itibar etmemesi yerinde olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi hukuk kuralları içerisinde kalarak gerekli tedbirleri almaya muktedirdir."


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli