Türkiye Kupası´nda ilk yarı finalist Beşiktaş
SPOR 7.02.2018 09:57:17 294 0

Türkiye Kupası´nda ilk yarı finalist Beşiktaş

Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Gençlerbirliği ile Beşiktaş karşılaştı.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Gençlerbirliği´ni 1-0 yenen Beşiktaş, kupada Yarı Final´e kalan ilk takım oldu.

Maçtan dakikalar 

5. dakikada Aydın´ın pasıyla ceza yayının üzerinde topla buluşan Milinkovic´in şutunda kaleci Tolga topu iki hamlede kontrol etti.

16. dakikada Khalili´nin şık pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Milinkovic´in şutu yandan dışarı çıktı.

21. dakikada sol kanattan serbest vuruş kazanan Beşiktaş´ta topun başına Caner geçti. Caner´in ortasında topa yükselen Vagner Love´nin kafa vuruşunda top kaleci Taha´da kaldı.

23. dakikada Mustafa´nın pasıyla ceza sahası içine giren Lens´in şutunda top yandan dışarı çıktı.

25. dakikada Caner´in sol taraftan kullandığı kornerde topa yükselen Mustafa Pektemek kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1

28. dakikada Mustafa Pektemek ceza sahası içinde müsait olan Lens´e pasını aktardı. Lens´in zayıf şutu kaleciyi geçti ama çizgi üzerinde Pogba topu uzaklaştırdı.

37. dakikada Jailton´un ceza sahası içine açtığı ortaya kayarak vuran Skuletic´in şutu üstten auta çıktı.

53. dakikada savunmadan seken topa yaklaşık 30 metreden gelişine vuran Aydın´ın şutunda top yandan dışarı çıktı.

55. dakikada Mustafa´dan aldığı pala ceza sahası içine giren Lens´in şutunda top direkten oyun alanına döndü.

60. dakikada Babel orta sahada aldığı topu ceza sahası içine kadar taşıdı. Topu ayağından aşan Babel çizgi üzerinde topa son anda hamle yaparak ceza sahasına orta açmak istedi, kaleci Taha´ya çarpıp kaleye doğru yönelen top direkten döndü ve savunma topu uzaklaştırdı.

64. dakikada Jailton´un ceza sahası dışından vurduğu plasede top üst direği sıyırarak dışarı çıktı.

65. dakikada Caner´in ortasında altı pas üzerinde bomboş olan Vagner Love topa yükselerek vuruğu kafa vuruşunda kaleci Taha topu iki hamlede kontrol etti.

66. dakikada Milinkovic´in şutunda kaleci Tolga topu güçlüklü kornere çeldi.

71. dakikada Beşiktaşlı futbolcu Necip, Milinkovic´e yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Özgür Yankaya xx, İsmail Şencan xx, Süleyman Özay xx

Gençlerbirliği: Taha Demirtaş xx, Ahmet Oğuz xx, Milinkoviç xx, Luccas Claro xx, Kamal İssah x (Jailton dk. 34 xx), Alper Uludağ xx (Yıldırım Mert Çetin dk. 67 x), Florentin Pogba xx, Skuletic xx (Rahmetullah Berisbek dk. 62 x), Khalili xx, Aydın Karabulut xx, Zeki Yavru xx

Yedekler: Hopf, Numan Soysal, Uğur Çiftçi, Palitsevich, Scekic, Guidileye, Stephane Sessegnon

Teknik Direktör: Ümit Özat

Beşiktaş: Tolga Zengin xx, Caner Erkin xx, Pepe xx, Vida xx, Necip Uysal xx, Medel xx, Tolgay Arslan xx, Mustafa Pektemek xx (Talisca dk. 81 ?), Lens xx (Quaresma dk. 86 ?), Babel xx, Vagner Love xx (Adriano dk. 76 x)

Yedekler: Fabri, Utku Yuvakuran, Gökhan Gönül, Fatih Aksoy, Oğuzhan Özyakup, Larin, Negredo

Teknik Direktör: Şenol Güneş

Gol: Mustafa Pektemek (dk. 25) (Beşiktaş)

Kırmızı Kart: Necip Uysal (dk. 71) (Beşiktaş)

Sarı Kart: Tolga Arslan (Beşiktaş)

Şenol Güneş: ´Zor döneme geçerken istediğimiz seviyenin altındayız´

Türkiye Kupası çeyrek final 2. maçında Beşiktaş, Başkent temsilcisi Gençlerbirliği´ne konuk oldu. İlk maçı 3-1 kazanan Beşiktaş bu maçı da 1-0 kazanarak adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, ?İkinci maçın sonucu da lehimize bitti. Rakip de iyi niyetli sert mücadele eden bir takım ve kapasitesini oldukça iyi kullanmaya çalışan bir takım. Bizi sevindiren iki maçta da galip gelen taraf olduk. Fakat bugün oyunun akıcılığı, hem sahanın zemininden hem de rakımdan oyuncular etkilendi ki fazla üst seviyede olmadı. Bunlara rağmen daha fazla pozisyon üreten taraf olduk? ifadelerini kullandı.

Lens ve yeni transfer Vagner Love ile ilgili konuşan Güneş, ?Lens´e kızmamın sebebi ondan umudu kestiğim için değil o pozisyona girip atması gerekirdi. Birkaç daha kaçırdı. Zaman zaman parlıyor ama bunu sürekli haline getirmesi lazım. Oyun olarak daha üst seviyede performans bekliyorum ondan. Gayreti ve iyi niyeti var biraz daha üstüne çıkması lazım. Vagner bizimle yeni çalışmaya başladı. Geçen hafta Bursa maçından önce aldık ve sonra onu oyuna aldım. Niyeti iyi, katılımı iyi ve futbolu iyi biliyor ama henüz takıma uyuma oturması olmadı. Pozisyonda buldu ama atamadı. Daha fazla iş yapacağını düşünüyorum. Daha üst seviyede oynamasını bekliyorum? şeklinde konuştu.

3 kupada da yoluna devam eden Beşiktaş´ın Teknik Direktörü Güneş, Şampiyonlar Lig´inde karşılaşacakları Bayern Münih maçı ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

?Tüm futbolcuları mümkün olduğunca oynatmaya çalışıyoruz. Duruma göre bir karar vereceğiz. Zor döneme geçerken istediğimiz seviyenin altındayız. İkinci yarı için sadece Bursa maçında 2 puan kaybımız var. Kendimize güveniyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Sahada başarılı olmak sonuç almaktan geçiyor gibi görünüyor ama bunun yanında değerli olmakta çok önemli. Oynadığınız oyunla herkesin beğenisini kazanmak, üstün oynamak ve düzgün olmak bizim önceliğimiz bunu herkesin bilmesini istiyorum.?

Ümit Özat: ´Biri gol olsa maç farklı yerlere gidebilirdi´

Türkiye Kupası çeyrek final 2. maçında Gençlerbirliği sahasında Beşiktaş´ı konuk etti. İlk maçı 3-1 kazanan Beşiktaş bu maçı da 1-0 kazanarak adını yarı finale yazdıran ilk takım oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özat, "Yediğimiz golde verilmeyen net bir faul var, bu da direncimizi kırdı. Bir maç kaybettik ama Rahmetullah Berişbek, Mert Çetin ve Taha Demirtaş gibi 3 genç oyuncu kazandık. Türk futboluna ve kulübümüze yeni oyuncular kazandırdık? ifadelerini kullandı.

Yarından itibaren ligde oynayacakları karşılaşmaya odaklanacaklarını vurgulayan Özat, "Gençlerbirliği tribünlerinin her maç en az bu kadar dolu olması lazım. Ankara´da üvey evlat muamelesi görmek kabul edilebilir bir şey değil. Bu kulüp yıllarca mevcut yerini sürdürmek zorundadır. İkinci gelişimden sonra yapılan takviyelerle iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Bu maçta skorun önemi yoktu, böyle maçlar gelişeceğiniz maçlardır. Taraftarları oyuncularımın yanında görmek istiyorum çünkü bir tane Gençlerbirliği var. Gençlerbirliği, Süper Lig´de olmak zorundadır, bu da taraftarsız olmaz. Bu anlamda onlara teşekkür ediyorum. İç sahada oynayacağımız iki lig maçında en az 4 puan almalıyız" şeklinde konuştu.

(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı