Türkiye Kupası yarıfinal ilk maçı Başakşehir 2-2 Fenerbahçe
SPOR 27.04.2017 10:35:36 302 0

Türkiye Kupası yarıfinal ilk maçı Başakşehir 2-2 Fenerbahçe

Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Medipol Başakşehir, Fenerbahçe´yi konuk etti. Zorlu 90 dakika 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Abdullah Avcı: ´Üstün oynayan taraf bizdik´

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında sahasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Medipol Başakşehir´de Teknik Direktör Abdullah Avcı, karşılaşma sonrasında maçı değerlendirdi. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı´nı Final Four´a katıldığı için tebrik ederek sözlerine başlayan Avcı, ?İnşallah diğer takımlarımız da Final Four´a katılır? dedi.

Oyunu değerlendiren başarılı teknik adam, ?Rakipten fazla pas yaptık, daha fazla koştuk, daha fazla orta yaptık. İlk yarıda özellikle oyuna böyle başladık. Attığımız golün ardından oyuncumuza çarpıp gol olan top rakibi oyuna ortak etti. İkinci yarı daha dengeli geçti. Yediğimiz ikinci golde faul doğru ama rakip 15 metre önden başladı oyuna. Bir sonraki turda elimizden geleni yapacağız. 10 aydır kulübümüz iki kulvarda birden devam ediyor. Bu harika bir durum. Hafta sonunda Beşiktaş ile oynayacağız. Ligin lider takımıyla karşılaşacağız? diye konuştu.

Rizespor deplasmanında yaşanan olaylarla ilgili olarak da konuşan Avcı, ?Kulübümüz yaşanan olaylarla ilgili olarak açıklama yaptı. Bu olaylardan dolayı son derece üzgün olduğumuzu ifade ettik. Nedeni ne olursa olsun, haklı da olsan bu hareketlerin olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Kavganın haklılığı yoktur. Oyuncularımızla ilgili olarak alınan kararları, ben bu takımın teknik direktörü olarak başkanımızla beraber aldık. Oyuncularımız sürü psikolojisine kurban gittiler. Bu olayla ilgili olarak başkanımız ve yönetim kurulu adına özür diliyorum? ifadelerini kullandı.

1 Temmuz´da sezonu açtıklarını ve şu anda 2 kulvarda mücadele ettiklerini söyleyen Avcı, ?Biraz evvel ifade ettiğim gibi, iki kulvarda yoluna devam eden tek takımız. Başakşehir iki kulvarda da yarışın içinde. Geçen hafta hariç, harika bir sezon geçiriyoruz. Oyuna ve oyun gücüne inanan, Fair Play çerçevesinde hareket etmeye çalışan bir kulübüz. Kazanmaya çalışacağız. Ama kazanamazsak da 2. sırada tamamlamak için mücadele edeceğiz. Bardağın dolu tarafı çok fazla. 3 sene üst üste Avrupa´da mücadele edince UEFA´dan bile sana farklı şekilde bakıyorlar. Adım adım yolumuza devam ediyoruz? diyerek sözlerini tamamladı.

Dick Advocaat: ´Hollanda Milli Takımı için karar vermedim´

Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Medipol Başakşehir ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Fenerbahçe´de Teknik Direktör Dick Advocaat karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. Oyuna kötü başladıklarını söyleyen Hollandalı çalıştırıcı, ?Maçın başında yeterince sert bir görüntü sergileyemedik. Belki de hala Galatasaray galibiyetindeydi aklımız. İlk 20 dakikalık bölümün ardından maça dönmeyi başladık. Bundan sonraki dönem bizim için fena değildi. Son 10 dakikaya baktığımızda rakibimize çok alan verdik. Devre arasında da bunu söyledim futbolcularıma. Maçın ikinci yarısında çok daha iyiydik? diye konuştu.

Hollanda Milli Takımı´nın başına geçeceğiyle ilgili sorulan soruları yanıtlayan Advocaat, basın toplantısına katılan Hollandalı bir gazeteciyi göstererek, ?Kendisi Hollanda´dan geldi. Tek yaptığım şey onlarla bir toplantı yaptık. Tek yapmamız gereken beklemek. Bekleyip göreceğiz. Hala görüşmemiz gereken çok şey var. Bir şeyler yapmadan önce konuşmamız gerekenler var. Ama öyle bir an gelecek ki, ya evet, ya da hayır diyeceğiz. Emekli olacağımı söyledim. Bunu söylerken de artık kulüp takımı çalıştırmayacağımı söyledim? diyerek milli takımın başına geçebileceğini ifade etti.

Hollanda´da, milli takımın başına geçip geçmeyeceğiyle ilgili olarak çok konuşulduğunu söyleyen Advocaat, ?Bu konuyla ilgili çok konuşmanın anlamı yok. Herkes bir karar almadan önce mutlaka düşünür. Birkaç gün daha bekleyelim, zamanla netleşir bu konu. Şu anda ?eğer´, ?olursa´ gibi cümlelerle işim yok. Anlayabiliyorum bu soruları ama cevaplamak istemiyorum? ifadelerini kullandı.
Hollandalı gazetecinin ?Sizin yüzünüze baktığımda hala şüpheli görüyorum. Gerçekten istiyor musunuz milli takımın başına geçmeyi?? sorusu üzerine Advocaat, ?Onlarla bir toplantı gerçekleştirdik ama Hollanda´da son dönemde birçok değişiklik oldu. Ben bunların hepsinden haberdar değilim. Ama bekleyelim görelim, birkaç gün içinde her şey netlik kazanacak? dedi.

Maç içerisinde Abdullah Avcı´yla bir gerginlik yaşayan ve bunun sorulması üzerine de açıklamalarda bulunan Advocaat, ?Başakşehir´in çok maçını izledim ve onların hocasının bu tarz işlere girdiğini görüyorum. Bu akşam da böyle bir görüntü ortaya çıktı. Ben hiçbir şey yapmasaydım onun sevdiği ortam ortaya çıkacaktı. Ama ben de buna izin vermeyeceğimi gösterdim. Bunu da yanlış anlamayın, bu kulüp için yaptıklarına da büyük saygı duyuyorum? açıklamasını yaptı.(CO)

Advocaat son olarak Şener´le ilgili olarak sorulan soruya, ?Şener hücumda çok iyi ama savunmada sorun yaşıyor. Son 2 maçta mükemmel 2 asist yaptı. Savunma konusuna bakarsak; öne, geriye geldiğinden daha fazla gittiğini görüyoruz. Ama çok iyi bir çocuk ve bu da çok önemli bir nokta? diyerek sözlerini tamamladı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false