Türk engelliler çaldı, Rus engelli dans etti
YAŞAM 22.09.2019 12:33:00 741 0

Türk engelliler çaldı, Rus engelli dans etti

Silifke Belediyesi ve Taşucu Rus Kültürünü Tanıtma Derneği, uluslararası Ruhun Yelkenleri etkinliğinin Silifke etabına ev sahipliği yaptı

Uluslararası Ruhun Yelkenleri etkinliği, Antalya ve Mersin'in ardından Silifke etabı ile devam etti. Kıbrıs’ın ardından Mısır’da son bulacak etkinliğin Silifke etabında Türk vatandaşları saz çalıp türkü söyledi, Rusya tekerlekli sandalyeli dans kupası sahibi dansçı Anna Mirkina dans etti.
Silifke Belediyesi ve Taşucu Rus Kültürünü Tanıtma Derneği, Rusya Beyaz Baston Derneğinin engelli bireyleri yelkenli sporu ile buluşturarak engelleri ortadan kaldırmayı amaçlayan uluslararası Ruhun Yelkenleri etkinliğinin Silifke etabına ev sahipliği yaptı. Rusya Beyaz Baston Derneğinin 2011 yılında başlattığı, dünyanın dört bir yanında farklı deniz rotalarında yelkenli ve yatlar ile engelli bireyleri keşfe çıkaran Ruhun Yelkenleri Projesi ekibi, Akdeniz rotasının üçüncü durağında Silifke’ye ulaştı. Marmaris’ten Antalya ve Mersin’e, buradan Silifke’ye “Leydi Sophie” yatı ile gelen Ruhun Yelkenleri ekibini Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok ve Taşucu Rus Kültürünü Tanıtma Derneği çiçeklerle karşıladı. Rusya, Letonya, Ermenistan ve İsveçli katılımcıların yer aldığı ekibin Akdeniz rotasına Silifke Engelliler Derneği üyeleri de katıldı. Akdeniz rotası Silifke’nin ardından Kıbrıs ve sonrasında Mısır’a ulaşarak son bulacak.
Projenin öncüsü Rusya Beyaz Baston grubundan Oleg Kolpashchikov, “Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un desteğiyle 2011 yılından itibaren gerçekleştirdiğimiz Ruhun Yelkenleri Projesi ile engellilerimizi farklı
rotalarda dünya turuna çıkartarak sosyal bir sorumluluk üstleniyoruz. Denizler bu projemiz ile tüm engellilerimiz için engelsiz hale geliyor. Engelliler neler yapabileceklerini görerek büyük bir şans yakalıyor. Akdeniz rotamızın üçüncü ayağında Silifke’de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok ise, Akkuyu Nükleer Santrali'nin kurulması ile birlikte Silifke'ye 2 bine yakın Rus vatandaşının geldiğini belirterek, "Bu sayının 10 binlere ve daha sonrası 20 binlere çıkacağını bize bildirdiler. Rus kardeşlerimizle birlikte yaşayabileceğimiz sosyal tesisler yapmayı planlıyoruz. Silifke cennetten bir köşe, deniz, kum, güneş ve sahillerimizle birlikte her bir köşesi cennet olan Silifkemiz de Rus vatandaşları ağırlamaktan dolayı mutludur. Silifke Belediyesi olarak Rus misafirlerimizi karşılamaktan dolayı mutluyuz. Onlarla bir arada bulunmaktan dolayı mutluyuz. Ekonomi olarak da ilçemize büyük bir girdi sağlanacak” dedi.
Taşucu Rus Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Elena Kolesnicnenco ise, “Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un desteğiyle düzenlenen ve 14 Eylül’den 3 Ekim 2019’a kadar sürecek olan 'Ruhun Yelkenleri' yolculuğunun Akdeniz etabı Türkiye, Kıbrıs ve Mısır’da gerçekleştirilecek. Rusya, Letonya, İsveç, Ermenistan ve diğer ülkelerden katılanların rotası Marmaris, Antalya, Kumkuyu, Taşucu’ndan sonra Kıbrıs’ın Limasol kenti ve Mısır’ın İskenderiye şehrini de içeriyor. Engelliler ve toplum arasında kurulacak yeni pozitif bir etkileşim modeli geliştirmek amacıyla çeşitli uygulamalar yapan Ruhun Yelkenleri takımı, yat gezisi ve yarışı, sosyal ve kültürel aktiviteler düzenliyor. 2011’den bu yana engelliler de dahil olmak üzere oluşturulan takımlar, dünyanın farklı yerlerinde 15 geziye katıldı. Ruhun Yelkenleri Projesi, kapsamlı yatçılığı bu yıl da bir insanın özel yeteneklerinin ve becerilerinin açık bir modeli olarak gerçekleştirmeyi hedefliyor. Akdeniz şehirlerinin ‘kapsama günlerine’ ev sahipliği yapacağı yolculukta rotada bulunan kentlerde kapsayıcı etkileşim üzerine seminerler, kapsayıcı atölye çalışmaları ve çevre etkinlikleri, yuvarlak masa toplantıları, kapsayıcı konserler ve yelkencilik alanında kapsayıcı uygulamalı öğretim çalışmaları düzenlenecek” diye konuştu.
Etkinlikte Türk vatandaşları saz çalıp türkü söylerken, Rusya tekerlekli sandalyeli dans kupası sahibi dansçı Anna Mirkina da dans gösterisi sundu.(Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli