Turistlerden Türkiye´ye Yeni Yıl
EKONOMİ 27.12.2018 10:06:17 339 0

Turistlerden Türkiye´ye Yeni Yıl" ilgisi

Yaklaşan yılbaşı için birçok kişi programını yaptı. Yerli turist kayak otelleri, Antalya ve KKTC´de yeni yıla girmeye hazırlanırken, İstanbul´da da sevindirici gelişmeler yaşandı. Yılbaşında uzun yıllardır neredeyse sadece Ortadoğulu turist ağırlanırken,

Son yıllarda Türkiye, ülkede art arda yaşanan birçok olumsuz gelişme sebebiyle özellikle turizmde büyük kayıp yaşamıştı. Avrupalı turist özellikle İstanbul´u tatil rotalarından çıkarırken, Ortadoğulu turistle otellerayakta kalmaya çalışıyordu. Ancak geçtiğimiz yıldan itibaren Türkiye´nin yurt dışındaki algsının iyileşmesiyle birlikte özellikle yaz aylarında Avrupalı turist sayılarında bir yükseliş yalanmıştı. Deniz, kum ve güneş turizminde de Avrupa´dan gelen 2019 rezervasyonlarının hızla yükselmesi turizm sektörünü mutlu ediyordu. Dünyada turizm başkentleri arasında gösterilen İstanbul´un aldığı Avrupalı turist sayısının ise kıyı şeridindeki otellerde olduğu gibi henüz eski seviyelere dönmediği konuşulsa da, yılbaşı tatili için özellikle Taksim ve çevresindeki otellerin neredeyse yüzde 100 doluluklara ulaştığı ifade ediliyor. Dolulukların yüzde 90´ının ise yabancı turistlerden geldiği belirtiliyor.

LATİN AMERİKA İLGİSİ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, "Yılbaşı için özellikle Taksim ve çevre otellere büyük talep geliyor. Bu şehir yılbaşında hep dolu oldu. Yalnız istediğimiz karışımda değildi. Bazı oteller sadece Avrupalı misafirler için yılbaşı organizasyonları yapmaya başladı. Eskiden de böyleydi. Türkiye´de satışa açılmazdı bu programlar. Şimdi yeniden başlamış oldu. İstanbul´da özellikle Taksim Talimhane bölgesindeki oteller yüzde 100 dolu olacak ve yüzde 90´ı yabancı turist. İstediğimiz turist farklılıklarını yakaladık. Otellerden aldığımız verilere göre İtalya ve İspanya´dan yılbaşı tatili için bir hayli fazla rezervasyon yapıldı. Latin Amerikalılar çok fazla, Japon turistler de var. Bunların dışında Irak, Filistin gibi ülkelerden de yılbaşı eğlencesi için ülkemize geliyorlar" diye konuştu.

YÜZDE 85´İ AŞTI

İstanbul´un son dönemlerde çok iyi bir süreç yaşadığını vurgulayan İstanbul Turizm Derneği (İSTTA) Başkanı Halil Korkmaz da, "Bazı bölgelerde yılbaşı tatilinde otellerin doluluk oranı yüzde 85´i aştı. Noel vesilesiyle hristiyan dünyasının yılbaşına ilgisi daha bir fazla yani Avrupalı turist daha bir önem veriyor. Bu yıl yeniden Avrupalı turistin ilgisi İstanbul´a döndü. Rezervasyonlar gayet iyi durumda. Yılbaşı dışında turist sayısında da iyi bir noktaya ulaşıldı. İstanbul´a yıl sonuna kadar 13 milyon turist ağırlamış olacak. İstanbul´da sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli otellerde 20 milyon turist ağırlayabiliriz. Bu yönde çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

4 GÜNLÜK TATİL FIRSATI

Yılın son tatilinde Antalya´daki otellere yoğun bir talep olduğunun altını çizen AkdenizTuristik Otelciler Birliği) Başkanı Erkan Yağcı, "Yılbaşı ile haftasonu da birleşti. 4 günlük bir tatil oldu. Yerli turist de bunu fırsata çevirdi. Antalya´da oteller sanatçılı ya da farklı eğlence programları oluşturdu. Yerli turist ağırlıklı olmakla beraber yabancı turist de var. Antalya´da yılbaşı döneminde açık olan ve program yapan otellerde yüzde 90´ın üzerinde doluluk olacaktır" ifadelerini kullandı.(Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli