TSK´dan Suriye´ye 2. cephe
GÜNDEM 3.09.2016 16:53:13 414 0

TSK´dan Suriye´ye 2. cephe

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait tanklar ve zırhlı araçlar, Özgür Suriye Ordusu´na (ÖSO) destek vermek amacıyla sınırdan Suriye tarafındaki Çobanbey ilçesine geçti.

 

13.30 sıralarında Türk Silahlı Kuvvetleri Salhan köyü yakınlarından Suriye´nin Çobanbey kasabasına tanklar ve zırhlı araçlar ile giriş yaptı. TSK tarafından uzun bir süreden beri bu bölgeye tank ve zırhlı araç takviyesi yapılmıştı. TSK, Özgür Suriye Ordusu´nun kontrolünde bulunan bölgeye tanklar ve zırhlı araçlar, Suriye´nin Çobanbey kasabasına giriş yaptı. 8 adet tankın Suriye´ye giriş yaptığı belirtilirken, yaklaşık 20 tank ise sınır hattında hazır bekletiliyor. Sınır hattında gazeteciler yaklaştırılmazken, bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı.
Topçu birliklerinin de destek verdiği operasyonda savaş uçakları da keşif uçuşu yapıyor. 

TSK: ´KİLİS´E ATILAN 3 MERMİYE MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ´ 

TSK´dan yapılan açıklamada, ?Az önce Kilis´in güneyindeki DEAŞ havan mevzilerinden Kilis´e atılan 3 mermiye karşılık olarak, sınırda bulunan hedef tespit radarlarıyla atışın yapıldığı iki silah mevzisinin yerleri derhal tespit edilmiş ve Fırtına obüsleriyle misliyle mukabele kapsamında16 atım icra edilmiştir? denildi. 

Yapılan atışlar sonucunda her iki silah mevzisi ve hemen yanı başında bulunan koruganlar tam isabetle vurularak orada bulunan DEAŞ teröristleriyle beraber imha edildiği vurgulandı. 

Koalisyon çerçevesinde Fırat Kalkanı Operasyonu´nun bölgede planlandığı şekilde devam ettiği kaydedilerek, ? Çok sayıda DEAŞ teröristinin, Koalisyon güçlerince desteklenen ÖSO birliklerinin önünden bulundukları mevzileri terk ederek araçlarıyla kaçtıkları gözlenmektedir. 

24 Ağustos 2016´da başlayan ve yoğun hava destekli devam eden Fırat Kalkanı Operasyonunda büyük kayıplar veren DEAŞ, barınma alanları ve silah mevzilerinin çoğunu kaybetmiştir. Açıkta kalan unsurlarının direnmeleri oldukça güçleşmiştir? ifadesi kullanıldı. 

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri´nin, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyeti gösterdiği vurgulanarak şöyle denildi: 

?Bu kapsamda; sivil zayiatın meydana gelmemesi maksadıyla son teknolojik yöntemler kullanılmakta, buna ilişkin tüm tedbirler alınmakta, elde edilen görüntü ve tespitlerle, hedefler hassasiyetle saptanmakta, hedeflerin sivil yerleşim yerlerine belirli kıstaslardan daha yakın olmamasına ve sivillerin zarar görmemesine mutlak şekilde dikkat edilmektedir.?

 

Sınırda Hareketlilik, Çatışmalar Şiddetlendi

 

Devehöyüğü´nün karşısında bulunan Arap Aziz köyü civarında bulunan DAEŞ mevziler tank ve obüslerle vuruldu. Arap Aziz köyünde yaşayan Suriyeli siviller, hayvanlarını ve bazı eşyalarını alarak Türkiye sınırına sığındı.
Saat 13.30 sıralarında TSK tank ve obüsleri ile yaptıkları atışlarla Suriye´nin Arapaziz bölgesinde bir çok DAEŞ mevzisini etkisiz hale getirdi.

(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı