TRUMP´TAN, ?KAŞIKÇI KESİN ÖLMÜŞE BENZİYOR,? UYARISI
DÜNYA 18.10.2018 23:22:16 267 0

TRUMP´TAN, ?KAŞIKÇI KESİN ÖLMÜŞE BENZİYOR,? UYARISI

ABD Başkanı Trump, "Öyle görünüyor ki Kaşıkçı kesinlikle öldürüldü, bunun sonuçları ağır olacak. Bu çök kötü bir durum, soruşturmanın sonuçlarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Trump, şu ifadeleri kullandı: "Kaşıkçı kesinlikle ölmüşe benziyor. Bu çok kötü bir durum. Soruşturmanın sonuçlarını bekliyorum. Bundan eğer Suudi Kraliyeti sorumluysa sonuçları ağır olacak."

Başkan Donald Trump, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın ölü olma ihtimali konusunda, "Kesinlikle bana öyle geliyor. Bu çok üzücü" dedi.

Montana eyaletine hareketinden önce Andrews hava üssünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Kaşıkçı´yı öldürdüklerinin tespit edilmesi halinde Suudiler açısından bunun sonuçlarının "çok ağır" olacağını söyledi.

Soruşturmanın sonuçlarını beklediğini ifade eden Trump, Suudi gazetecinin kaybolması konusunda, bunun çok kötü bir durum olduğunu belirtti.

Başkan Trump, üç civarında farklı soruşturmadan çıkacak ayrıntıları beklediğini böylece Kaşıkçı´nın kayıplara karışmasının derinine inebileceklerini kaydetti.

Suudi liderlerin olayda parmağı olduğunun tespit edilmesi halinde bunun ne gibi sonuçları olacağının sorulması üzerine Trump, "Çok ağır olmalı. Bu kötü, kötü bir durum ama neler olacağını göreceğiz" dedi.

Kısa süre önce de  Pence´ten Pence´in öldürülme olasılığı için, ?Sonuçları olur? mesajı gelmişti. İstanbul´daki Suudi Arabistan Konsolosluğu´nda öldürüldüğü düşünülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda Amerikan yönetiminden son açıklama Başkan Yardımcısı Mike Pence´ten geldi. Pence, "Soruşturma sonucunu bekleyeceğiz. Sadece oradaki bilgiyle de yetinmeyeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Suudi Arabistan´a soruşturmanın tamamlanması için birkaç gün daha zaman tanıyacaklarının mesajını vermişti.

VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre Başkan Yardımcısı Mike Pence ise, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda bugüne kadarki en sert açıklamasını yaptı. Pence soruşturmanın birkaç gün içinde tamamlanacağına işaret ederek, "Ancak bu bilgi elimize geldiğinde sadece bu bilgiyle yetinmeyeceğiz, bütün delilleri toplayacağız ve sonrasında Başkan bir karar verecek? dedi. Pence, ?Bir gazeteci şiddet görerek hayatını kaybettiyse bu bütün dünyada özgür ve bağımsız basına tehdittir. Bunun sonuçları olur? diye konuştu.

NYTimes: ´Suudiler General Assiri´yi suçlayacak´

Bu arada New York Times gazetesi, Suudi yetkililerin soruşturmada yapması muhtemel açıklama konusunda bir iddiada bulundu. Gazeteye göre, Suudiler Kaşıkçı olayıyla ilgili Veliaht Prens Muhammed Bin Selman´a yakın istihbaratçı General Assiri´yi suçlamayı planlıyor.

Gazetenin iki gün önceki haberine göre, Amerika, Assiri´nin geçen ay gizli operasyonlar için "Kaplan Takımı" kurduğunu öğrenmişti ancak hedefin kim olduğu bilinmiyordu.

New York Times´a konuşan ve Suudilerin planlarına ilişkin bilgisi olan iki kişiye göre, Suudi yetkililer General Assiri´nin Kaşıkçı´nın Suudi Arabistan´da sorgulanması amacıyla yakalanması için Muhammed Bin Selman´dan sözlü onay aldığını ancak Assiri´nin ya kendisine verilen talimatı yanlış anladığını ya da yetkisini aştığını ve Kaşıkçı´yı öldürdüğünü açıklayacak.

Gazeteye göre, Suudi gazeteci Kaşıkçı konusunda Trump´ın damadı ve danışmanı olan Jared Kushner Başkan Trump´ı süreç boyunca Muhammed Bin Selman´ın yanında durmaya teşvik etti.

Gazetenin iddiasına göre, Kushner, Lübnan Başbakanı´nın kaçırılması, Yemen´de otobüsteki çocukların öldürülmesi gibi Suudi Arabistan´ın daha önceki eylemlerinde olduğu gibi Kaşıkçı konusunda da öfkenin bir süre sonra dineceğini savundu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli