TRUMP:?SUUDİ ARABİSTAN KONUYU ÖRTBAS ETTİ?
DÜNYA 24.10.2018 00:34:30 537 0

TRUMP:?SUUDİ ARABİSTAN KONUYU ÖRTBAS ETTİ?

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan´ın Cemal Kaşıkçı cinayetini kötü bir şekilde örtbas etmeye çalıştığını söyledi.

 

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan´ın gazeteci Cemal Kaşıkçı krizini idare etme biçimini ?Şimdiye kadarki en kötü örtbas etme şekli? olarak değerlendirdi. Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bugün grup toplantısında yaptığı Suudi Arabistan´a yönelik açıklamalarını ise ?çok sert? bulduğunu ifade etti ve Türkiye´deki istihbarat ekibinin temaslarına atıfta bulunarak yakında ellerinde daha fazla bilgi olacağını söyledi.

Trump, ?Suudilerin başlangıçta oluşturdukları mefhum çok kötüydü. Kötü şekilde uygulanmıştı. Üzerinin örtülmesi çabası bugüne kadarki en kötü örtbas girişimiydi. Bu fikir kimin aklına geldiyse başı büyük belada, olmalı da? ifadelerini kullandı.

Başkan Trump Suudi Arabistan´la milyar dolarlık silah anlaşmasını bir kez daha gündeme getirirken, bu anlaşmaların istihdam yaratacağını vurguladı. Aksi taktirde Suudi Arabistan´ın Rusya ve Çin´e yöneleceğini belirten Trump, piyasanın rekabetçi olduğunun altını çizdi.

Pompeo: ?Vizeleri İptal Edilecek´

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Cemal Kaşıkçı konusunda bakanlıktan düzenlenen basın brifinginde açıklama yaptı. Pompeo, "Kaşıkçı olayında sorumluluğu olduğundan şüphelendiğimiz bazı isimleri belirledik dedi.

Pompeo, kişilerin isimlerini ya da sayısını söylemedi ancak Suudi istihbaratı ve dışişleri bakanlığından yetkililerin de aralarında olduğu bazı isimlerin Amerika vizelerinin iptal edileceğini söyledi. Pompeo, başka ülkelerde insan hakları ihlalleri konusunda belirli kişilere yaptırım uygulanmasını öngören Magnitsky yasasının devreye sokulması konusunda Maliye Bakanlığı ile işbirliği ve istişare içinde olduklarını belirtti.

Pompeo´ya ?Türkiye işbirliği yapıyor mu?? diye soruldu. Dışişleri Bakanı ?Türkler bizimle işbirliği içinde. Onların söylediğine göre Suudiler de Türklerle işbirliği yapıyor. Amerika´nın sorumlu olduğunu düşündüğü kişilerden hesap soracağını göreceksiniz? diye konuştu. Türkiye´nin Kaşıkçı´nın son anlarını gösterdiğini ve elinde olduğunu iddia ettiği ses kaydını dinleyip dinlemediği yönündeki soruyu Pompeo, "Bu konuda ekleyecek bir şeyim yok" diye yanıtladı.

PENCE: ?SORUMLULARIN HEAP VERMESİNİ İSTEYECEĞİZ?

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de, gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın vahşice öldürülmesine ilişkin, ?Gelişmeleri takip edeceğiz. Sorumluların,hesap vermesini talep edeceğiz? dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, İstanbul Başkonsolosluğunda girdikten sonra kayıplara karışan ve Suudi Arabistan´ın öldürüldüğünü duyurduğu gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklama yaptı. Pence, Kaşıkçı´nın öldürülmesini ?Özgür ve Bağımsız basına saldırı? olarak nitelendirdi. CIA Başkanı Gina Haspel´in kanıtları incelemek üzere Türkiye´ye gittiğini ve görüşlerini ABD Başkanı Donald Trump´a aktaracağını ifade eden Pence, sonrasında Trump´ın verilecek cevaba karar vereceğini söyledi. Pence, ?Gelişmeleri takip edeceğiz. Sorumluların,hesap vermesini talep edeceğiz? dedi.
 

KAYNAK:İHA/HABER MERKEZİ

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false