TRUMP´I ZOR GÜNLER BEKLİYOR
DÜNYA 22.08.2018 16:00:25 274 0

TRUMP´I ZOR GÜNLER BEKLİYOR

ABD Başkanı Donald Trump´ın eski özel avukatı Michael Cohen´in New York´ta federal mahkemede görülen davada 8 ayrı suçtan suçlu bulunduğu ve hakkındaki iddialarla ilgili Federal Soruşturma Bürosuyla (FBI) uzlaşmaya giderek itirafçı olduğu belirtildi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, New York´ta FBI yetkililerine teslim olan Donald Trump´ın eski avukatı Michael Cohen, 2016´daki ABD başkanlık seçimlerinde kampanya sürecine ilişkin suçlamalarla ilgili New York´ta Federal Mahkemede yargılanıyor. Cohen´in vergi kaçırma ve kampanya bütçesiyle ilişkili 8 ayrı suçlamayı kabul ederek uzlaşma yoluna gittiği belirtildi. 

Cohen, seçim öncesinde Stormy Daniels´ın susması için verilen paranın kampanya fonundan sağlanmadığını belirtmişti. Ancak Cohen´in mahkemeye bu konuda farklı bilgi vererek "Birisinin susması için 130 bin dolarlık bir ödeme yapıldı" ifadesini kullandığı belirtildi. 

ABD´de Trump´ın seçim kampanyasında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle kampanyada görev yapan önemli isimlerin, FBI tarafından sorgularının devam ettiği öğrenildi. 

Trump´ın özel avukatı Rudy Giuliani ise yaptığı açıklamada, "Devletin Michael Cohen´e karşı yürüttüğü suçlamalarda Başkan Donald Trump´a karşı herhangi bir yanlış iddia olduğuna dair bir suçlama olmadığını" kaydetti. Giuliani, soruşturmayı yürüten savcıya, Cohen´in söylediklerinin önemli bir bölümünün yalan ve iftiralarla dolu aldatmaca olduğunu söyledi. 

ABD Başkanı Donald Trump, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Virginia eyaletinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşananların ?utanç verici? olduğunu söyledi.
Öte yandan hukukçular, Trump´ın eski avukatı Michael Cohen´ın yalan ve yanıltıcı beyanda bulunmaktan 5 yıldan fazla hapis cezası alabileceğini belirtiyor.   

Cohen´in işbirliği anlaşması Trump´ı etkiler mi?

VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan bit habere göre de Trump´ın uzun yıllardır yakın çalıştığı avukatı Michael Cohen bir süredir Rusya soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Robert Mueller´ın ekibiyle işbirliği yapabileceğinin sinyalini veriyordu. Trump´ın en sadık ekip arkadaşlarından biri olarak bilinen Cohen bir dönem Trump´tan söz ederken ?Başkan için kurşunun önüne bile atlarım? demişti. Ancak Temmuz ayında ABC kanalına konuşan Cohen o röportajda ?Aile ve ülke Başkan´dan önce gelir? ifadesini kullanmıştı.

Trump´ın avukatı Rudy Giuliani de geçen ay CNN´e verdiği röportaj sırasında Cohen´i itibarsızlaştırmaya çalışmış, Michael Cohen için yalancı diyerek ?Şimdi de yalan söylemek için çok sebebi var? iddiasında bulunmuştu.

Hem Trump hem de avukatları Cohen´in savcılıkla işbirliğine gitmesinin Başkan açısından olumsuz sonuçları olabileceği görüşüne katılmıyor.

Giuliani, Cohen´in savcılara başkana zarar verebilecek bilgi sağlayacağı konusunda ?sıfır´ kaygı duyduklarını kaydetmişti.

Geçtiğimiz Nisan ayında Trump´ın eski avukatı Micheal Cohen´in ofisi FBI tarafından aranmış ve aramada çok sayıda belge ve dosyaya el konulmuştu. Cohen´in ofisinin aranması talimatı, Amerika´da 2016 seçimlerine Rusya´nın müdahale ettiği soruşturmasını yöneten özel yetkili savcı Robert Mueller´ın ofisinden gelmişti.

Trump Rusya ile işbirliği iddialarını reddediyor, Mueller´ın yürüttüğü Rusya soruşturmasını da cadı avı olarak niteliyor. Rusya da bugüne kadar seçimlere müdahale ettiği iddiasını defalarca reddetti. Amerikan istihbarat kurumları ise Moskova´nın 2016 seçimine müdahale ettiği görüşünde.

 İHA/HABER MERKEZİ


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false