?TRT REFERANDUM SÜRECİNDE DE TARAFSIZLIĞI ÇİĞNEYECEK Mİ??
SİYASET 26.01.2017 12:28:05 161 0

?TRT REFERANDUM SÜRECİNDE DE TARAFSIZLIĞI ÇİĞNEYECEK Mİ??

CHP´ Lİ BUDAK, BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ´A YÖNELTTİĞİ SORU ÖNERGESİNDE ?CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANIN CANLI YAYIN SÜRELERİ NE KADAR OLACAK` DEDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, referandum sürecinde halkın doğru bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını ancak iktidar gücüyle halkın tarafsız ve doğru habere ulaşmasının engellendiğini belirterek, ?Halk doğru bilgilenmeli ki, Anayasa değişikliğiyle ilgili sağlıklı değerlendirme yapabilsin. Geçen seçimlerde tarafsızlık ilkesini çiğnediği somut olarak belgelenen TRT, referandum sürecinde hukuka saygı gösterecek mi göreceğiz. Herkesin elektrik faturasından tahsilat yapan TRT, her görüşe eşit yer vermeli. Hukuk ve demokrasi bunu gerektirir. Bu hükümetin de temel sorumluluğudur? dedi.

Part´n´n ´nternet s´tes´nde yer alan duyuruya g,re CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş´un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, demokrasinin gelişmesi ve kökleşmesi için halkın doğru bilgilenmesi gerektiğini, bu çerçevede kamu yayıncılığı yapan kurumlar ile özel kanalların halkın doğru ve tarafsız bilgilenmesine katkı sunmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Son yıllarda basın özgürlüğünde ciddi bir gerileme yaşandığını, özellikle kamu kaynakları ile yayın yapan kuruluşların, hükümet ve iktidar partisi dışındaki kurumları neredeyse tamamen yok saydığını kaydeden Budak, ?Geçen seçimlerde TRT´nin tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği YSK ve RTÜK kararlarıyla ortadadır. Şimdi Türkiye´nin önünde bir rejim değişikliği süreci vardır. Halkın, iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıtabilmesi için, özellikle kamu kaynağı kullanan yayın kuruluşlarının, tarafsızlık ilkesine çiğnememeleri gerektiği açıktır? dedi.

AA İÇİN HANGİ NİTELİKLER GEREKİYOR

Anadolu Ajansı´nın ?Editör Masası? programının kaç kez yapıldığı ve buraya kimlerin çağrıldığı konusunda bilgi isteyen Budak, ?Bu programa konuk olabilecek kişilerde aranan nitelikler nelerdir? Söz konusu programa bugüne kadar katılanların listesi nedir? Birden fazla katılanlar olmuşsa, en fazla konuk olan kişi kimdir ve kaç kez katılmıştır?? diye sordu.

Aralık 2016 ve Ocak 2017´de TRT ile CNN TÜRK, NTV, HABERTÜRK gibi haber kanallarında Cumhurbaşkanı ve Başbakan´ın konuşmalarının ne kadar süreyle canlı yayın olarak verildiğini de soran Budak, ?Aynı dönemde TBMM´de temsil edilen diğer parti genel başkanları TRT kanallarında canlı yayınlarda ne kadar yer bulmuştur? RTÜK´ün bu kayıtları açıklaması sağlanacak mıdır? Özellikle referandum sürecinde halkın bilgilenmesi için düzenli olarak bu bilginin kamuoyuyla paylaşılması yoluna gidilecek midir?? dedi.

HUKUKSUZ TRT
Kamu kaynağıyla yayın yapan TRT´nin, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimleri döneminde tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği; Yüksek Seçim Kurulu ve RTÜK kararlarıyla kesinleştiğine dikkat çeken Budak, Kurtulmuş´a şu soruları yöneltti:
?TRT´nin tarafsızlık ilkesini çiğnemesinin sorumluları hakkında ne işlem yapılmıştır? Bir soruşturma açılmış ve sorumlular cezalandırılmış mıdır? Bir yaptırım uygulanmaması yeni hukuksuzlukların önünü açmayacak mıdır?

Yurttaşların vergileriyle faaliyetini sürdüren TRT´nin önümüzdeki referandum sürecinde de tarafsızlık ilkesini çiğnememesi için bir önlem alınacak mıdır? 
Referandumun iki tarafı eşit sürede TRT´de yer bulacak mıdır? TRT hukuka saygı gösterecek midir? Kamu kurumları hukuku çiğnemeye devam edecekse; hukuk ve kanunlar sadece muhalefet partileri ve sokaktaki muhalif yurttaşlar için mi geçerli olacaktır??


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli