TRANSFER PANORAMASI
SPOR 30.07.2017 12:08:01 324 0

TRANSFER PANORAMASI

2017-2018 futbol sezonunda kulüpler, transferlerini 8 Eylül 2017 tarihine kadar kadrosuna katabilecek. Süper Lig ve TFF 1. Lig´inden transfer haberleri

2017 Transfer açılmasıyla biten transferler açıklandı. Süper Lig ve TFF 1. Lig ekipleri transferlere hızlı başladı. Gerek sezonu erken açacak takımlar, gerekse şampiyonluk hedefleyen takımlar transferlerini  bir an önce tamamlayıp kamp dönemine hazır bir şekilde girmek istiyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu´nun aldığı karara göre 2. transfer tescil dönemi ise 4 Ocak 2018 tarihinde başlayıp, 31 Ocak 2018 tarihinde sona erecek.

GALATASARY´DA TRANSFER HIZ KESMİYOR

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, transferde sürprizlerin olacağını açıkladı.

Cenk Ergün, takımın kamp yaptığı Avusturya´da transferler hakkında açıklamalarda bulundu.

Herta Berlin ile oynanılacak hazırlık maçı için Avusturya Federasyonu´ndan izin aldıklarını belirten Ergün, ?Roma´dan Arsenal´e çok iyi takımlar burada kamp yaptı. 5 Ağustos´ta Herta Berlin ile oynayacağız. Bütün izinler alındı? şeklinde konuştu.

?NDİAYE İLE GÖRÜŞME HALİNDEYİZ?

Fernando ve Feghouli´den sonra da transfere devam edeceklerini vurgulayan Cenk Ergün, Osmanlıspor´da oynayan orta sahası oyuncusu Ndiaye ile görüşme halinde olduklarını ve 8 numara aradıklarını belirtti.

?DENAYER DOSYASI KAPANMADI?

Teknik Direktör Igor Tudor´un eleştirilebilir olduğunu ifade eden Cenk Ergün, ?Biz bu eleştirilerden düzgün şekilde yola çıkıp düzgün bir şekilde gideceğiz? şeklinde konuştu. Geçmiş dönemde Manchester City´de oynayan defans oyuncusu Denayer ile ilgilendiklerini doğrulayan Ergün, ?Denayer dosyası kapanmadı. Zaten takımdan gitmek istiyor? açıklamasını yaptı.

?TAKIMDAN GİDECEK OYUNCULAR OLACAK?

Yapacakları transferlerin mevkilerini açıklayan Sportif Direktör Ergün, ?Sol bek, stoper, 8 numara ve forvet hattı için girişimlerimiz var? dedi. Ergün, Tudor´un bu sene 4´lü savunma yapacağını da açıkladı. Cenk Ergün, takımdan gidecek futbolcuların olacağını da söyledi.

?VOLKAN ŞEN´İ YÖNETİME İLETTİK?

Fenerbahçe ile sözleşmesini fesh eden milli futbolcu Volkan Şen ile ilgilendiklerini de açıklayan Ergün, ?Serbest bir oyuncu. Beklentilerini aldık ve gereken yerler ile paylaştık. Volkan´ın durumunu ilettik ama karar yönetimde. Bu şartlarda yerli oyuncu transferi pek mümkün gözükmüyor? diye konuştu.

?SİNAN GİTMEK İSTİYOR?

Sinan Gümüş´ün takımdan gitmek istediğini ifade eden Cenk Ergün, ?Kalmasını istiyoruz. Ama kendisi gitmek istiyor. Belli şartlar oluşursa önünde durmayacağız. Biz bir ramak belirledik? dedi.

?TRANSFERDE SÜRPRİZ VAR?

Transferde sürpriz bir şeyin olacağını açıklayan Ergün, ?Güzel bir sürpriz. Ben Arfa ve Fellaini için girişimlerimiz oldu. Ben Arfa kalmak istiyordu. Kuvvetle muhtemel gidecek takımından. Şu an bizim için radarda. Feghouli ve Fernando ise inşallah kampa gelecekler. Fernando ile imza aşamasına geldik? değerlendirmesini yaptı.

?ARDA İÇİN GİRİŞİMİMİZ YOK?

Barcelona´da forma giyen milli futbolcu Arda Turan´ın sarı-kırmızılılara transfer olacak haberlerini de değerlendiren Ergün, ?Arda başımızın tacı ama kendisi için girişimimiz yok. Arda söylediği gibi Mutlaka Galatasaray formasını giyecek. Ama ne zaman bilmiyoruz. Yeter ki, ben buraya geleceğim desin. O bizim kanımız, canımız? dedi.

"LUCESCU´NUN YÖNETİCİ OLARAK ATANMASI TUDOR´U İLGİLENDİRMEZ"

Lucescu ile ilgili gelişmeleri yönetimin açıklayacağını söyleyen Ergün, ?Yönetimsel bir karar. Yönetim hangi kararı alırsa bizim görevimiz onu en iyi şekilde uygulayabilmek. Yönetim kurulu bir karar verir, Tudor da buna uyar. Tudor´un bizimle amacı, takımı kurup şampiyon olmak. Lucescu´nun yönetici olarak atanması Tudor´u ilgilendirmez? diye konuştu.

"SNEİJDER KENDİSİ GİTMEK İSTEDİ"

Takımdan ayrılan Hollandalı futbolcuları Wesley Sneijder´in kendi gitmek istediğini söyleyen Ergün, ?Bu karşılıklı alınan bir karar. Alanyaspor maçını oynadık. O maçtan döndükten sonra Sneijder´in menajeri, ?Artık biz gidelim. Olmuyor, başka hedeflerimiz var, olmuyor´ dedi? şeklinde konuştu.

ŞENOL GÜNEŞ: "BEŞİKTAŞ´TA MUTLUYUM"

Fatih Terim´in A Milli Takım´dan ayrılmasının ardından adı sıkça ay-yıldızlı ekiple gündeme gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, görevinin başında olduğunu ve siyah-beyazlı takımda mutlu olduğunu söyledi.

Beşiktaş, Teknik Direktörü Şenol Güneş, İspanya kampında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Güneş, "Hazırlık maçları yaptık, çalışma temposu içerisine koymaya çalıştık. Hazırlık maçlarındaki skorlar ve oyunlar düşündüğümüzün gerisinde. Fiziksel ve zihinsel olarak daha iyi olmak durumundayız. Rehaveti üstümüzden atmak ve yeniden ivme kazanacak daha tempolu oynayacak bir takım olmak istiyoruz" dedi.

Atınç´ın sakatlığı ve Pepe hakkında da açıklamalarda bulunan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atınç´ın şanssız bir sakatlık geçirmesi bizi üzdü. Maalesef futbolda bunlar var. En kısa zamanda aramıza katılmasını diliyorum. Pepe geç gelmesine rağmen çalışmaları gayet iyi. Hem profesyonel olarak hem de yeteneğiyle birlikte takım uyumu çok iyi" dedi.

SERGEN YALÇIN, ESKİŞEHİRSPOR´UN BAŞINDA İLK ANTRENMANINA ÇIKTI

Geçtiğimiz hafta içerisinde Eskişehirsporla anlaşan Sergen Yalçın, yeni takımının başında ilk antrenmanına çıktı. Resmi imzalar ise yarın atılacak.

Futbolcu olarak görev yaptığı Eskişehirspor´a teknik direktör olarak dönen Sergen Yalçın, Es-Es´in başında ilk antrenmanına çıktı. Antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık yapılırken, futbolcular koşu ve ısınma çalışmaları yaptılar. Basına herhangi bir açıklama yapmayan Sergen Yalçın´ın, yarın 13:30´da Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri´nde resmi imzayı atması bekleniyor.

ANTALYASPOR´DA İLK HEDEF BEN ARFA VE GİOVİNCO

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, ABD 1. Ligi MLS ekibi Toronto´da forma giyen İtalyan orta saha oyuncusu Sebastian Giovinco ve Fransa´nın PSG takımında oynayan Hatem Ben Arfa´yı transfer etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni sezona Avrupa hedefiyle hazırlanan ve yapılan transferlerle adından sıkça söz ettiren Antalyaspor, orta sahada oyun kurucu transferi için çalışmalarını sürdürüyor. Kırmızı-beyazlılarda ilk hedef Fransa Lig 1 ekiplerinden PSG´de forma giyen Hatem Ben Arfa olurken, listeye ABD 1. Ligi MLS ekibi Toronto´da top koşturan 30 yaşındaki İtalyan orta saha oyuncusu Sebastian Giovinco´da girdi.

Akdeniz ekibinin ilk hedefi olan 30 yaşındaki Fransız oyuncu Hatem Ben Arfa´ya 3 yıllık sözleşme önerdiği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Deneyimli orta saha oyuncusunu ikna etmek isteyen Antalyasporlu yöneticiler oyuncuyla görüşmelerini sürdürüyor. Kırmızı-beyazlılar öte yandan Ben Arfa´yla görüşmelerini sürdürürken, transfer listesine ABD 1. Ligi MLS ekibi Toronto´da forma giyen 30 yaşındaki İtalyan orta saha oyuncusu Sebastian Giovinco´yu da aldı. Akdeniz ekibinin yöneticilerinin 3 ay sonra ABD liginin tamamlanacak olmasının avantajını kullanarak ilk olarak oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak istedikleri öğrenildi. İtalya´nın Juventus takımının alt yapısından yetişen ve 2,5 sene önce Toronto takımına bedelsiz olarak transfer olan Giovinco´nun piyasa değeri 9 milyon Euro olarak gösteriliyor.

?ELFİJ ELMAS ÇOK ÖNEMLİ BİR OYUNCU?

Lima ve Ben Arfa transferleriyle ilgili olarak açıklama yapan Mahmut Uslu, ?Lima´nın durumu kulübüne bağlı. Yılbaşına kadar vakit var. Basın aynı yere 2 oyuncu yazıyor, sonra seyirci tepki gösteriyor. Ben Arfa´nın kulübünden 7 milyon Euro alacağı var. Kulübüne, ?Bana parayı ver, sonra ben başka takıma giderim´ diyor. Hatem Ben Arfa´yı nerede oynatacağım dediğim zaman tepki gördüm. Ama ben orada, aldığımız oyuncular bir otursun, onları bir görelim demek istedim? diye konuştu.

Elfij Elmas´la ilgili açıklama yapan Uslu, ?Çok önemli bir futbolcu. FIFA bir ay içinde karar verirse oynayıp oynamayacağı belli olacak. Karar vermezlerse bekleyecek. Avrupa´nın birçok önemli kulübü bu oyuncuyu istiyor? ifadelerini kullandı.

Gregory van der Wiel´i isteyen takımların olduğunu sözlerine ekleyen Uslu, Emre Mor için de, ?Hazırlık maçlarında gol atıyor, bırakmazlar herhalde. Oralardan oyuncular almak kolay değil. Adamlar 10 milyon Euro vermiş. Genelde Ajax gibi takımlara kiralıyorlar? diye konuştu.

Mahmut Uslu son olarak Fernandao´nun 1 ay sonra sahalara dönebileceğini ve 6 kilo verdiğini ifade ederek, Ozan Tufan´ın da çok iyi gittiğini söyledi.

SAMSUNSPOR´DA YABANCI TRANSFERİNDE SONA YAKLAŞILDI

Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, John Tshibumbu Lungeny transferinde sona geldiklerini, Davy Claude Angan´ın transferi konusunda ise Çin´in Hangzhou Greentown takımından ?fesih yazısı´ gelmesini beklediklerini söyledi.

Samsunspor yaptığı yerli transferlerinin ardından rotasını yabancı transferine çevirdi. Bütün konsantrasyonunu yabancı oyunculara odaklayan kırmızı-beyazlılar, John Tshibumbu Lungeny ile her konuda anlaşarak imza aşamasına geldi. Tshibumbu ile birlikte Samsun´a getirilen Davy Claude Angan için ise Çin´in Hangzhou Greentown takımından fesih yazısının gelmesi bekleniyor. Öte yandan Samsunspor´un 1 haftadır denediği 22 yaşındaki Billy Michael için son kararı Teknik Direktör Alpay Özalan verecek.

Transfer çalışmaları hakkında bilgiler veren Coşkun Zeren, ?2 yabancı ile görüştük. 2 oyuncuyu da Samsun´a getirdik. John Tshibumbu Lungeny ile her an sözleşme imzalayabiliriz. Davy Claude Angan´ın ise kendi kulübüyle ufak tefek sıkıntıları var. O sıkıntıları halletmeye çalışıyoruz. Angan transferini de bugün olmasa bile en geç Pazartesi günü çözeriz diye düşünüyorum. Eski kulübünden fesih yazısının gelmesini bekliyoruz. Oyuncunun kulübü, Çin kulübü olduğundan zaman açısından sıkıntı oluyor. Bazı transferin adı basında çıktığında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Oyuncuya başka talipler de çıkabiliyor. Angan hala Samsun´da ama transferi daha çözülemedi. Bu yüzden transferleri imza atmadan açıklayamıyoruz. Bilyy´de ise son durumu birkaç gün içerisinde Alpay Özalan verecek. Şu an için transferde bütün konsantrasyonumuzu yabancı transferini yönelttik. Yerli oyuncu transferi konusu şu anda gündemimizde değil? dedi.

Samsunspor´un transferinde sona geldiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı John Tshibumbu Lungeny, geçen sezon Fransa Lig 2´de 29 maçta 6 gol attı. Geçen sezonu Süper Lig´de Gaziantepspor´da kiralık olarak geçiren Fildişi Sahilli Davy Claude Angan ise 21 maçta 2 kez fileleri havalandırdı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false