TRABZONSPOR AVRUPA YOLUNDA
SPOR 23.04.2017 12:13:17 247 0

TRABZONSPOR AVRUPA YOLUNDA

Spor Toto Süper Lig´in 28. hafta karşılaşmasında Antalyaspor, sahasında Trabzonspor´a 3-0 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig´in, ikinci yarısının flaş takımı Trabzonspor, deplasmanda en yakın takipçisi Antalyaspor engelini 3 puanla aşarak Avrupa Kupaları´na katılma yolunda önemli bir adım attı.

Ligin ilk yarısında içinde bulunduğu karamsar tablodan çıkış arayan Trabzonspor, ligin ikinci yarısında ise yakaladığı çıkışla UEFA Avrupa Ligi´ne katılma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Zirveye doğru tırmanışını sürdüren bordo-mavililer, ensesinde bulunduğu iki takım Galatasaray ve Fenerbahçe´nin derbi haftasında, Antalyaspor engelini 3-0´la geçerek hem yakın takipçisini geride bıraktı hemde derbi haftasında zirveye bir adım daha yaklaşarak Avrupa Kupaları´na katılma yolunda dev bir adıma imza attı.

DEPLASMANDA YENİLMEZLİK SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ

Spor Toto Süper Lig´de deplasmanda Antalyaspor´u 3-0 mağlup eden Trabzonspor dış sahada yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı. Söz konusu maçlarda 6 galibiyet ve 1 beraberlik alan Karadeniz ekibi 19 puan topladı. Bordo-mavililer sırasıyla deplasmanda oynadığı maçlarda Bursaspor´u 2-1, Kasımpaşa ve Osmanlıspor´u 1-0, Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalırken, Akhisar Belediyespor´u 3-1, Çaykur Rizespor´u 1-0 ve Antalyaspor´u 3-0 mağlup etmeyi başardı. Ligde deplasmandaki en son yenilgisini 126 gün önce ligin 15. haftasındaki Medipol Başakşehir karşısında 1-0´lık sonuçla alan bordo-mavililer söz konusu maçın ardından dış sahada yenilmedi.

GEÇTİĞİMİZ SEZONA 10 PUAN FARK ATTI

Trabzonspor, ligin ikinci yarısında yakaladığı performansla da geçtiğimiz sezona 10 puanlık fark attı. Karadeniz ekibi 2015-16 sezonunda oynadığı 28 maçta 11 galibiyet 4 beraberlik ve 13 mağlubiyet elde ederken, attığı 33 gole karşılık kalesinde ise 38 gol gördü.37 puan ile 10 sırada yer alan bordo-mavililer bu sezon ise oynadığı 28 maçta 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde etti. Attığı 34 gole karşılık kalesinde ise 27 gol gördü. Elde ettiği 47 puanla 5. sırada yer aldı.

YANAL: ´ÇOK ÖNEMLİ GALİBİYET´

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor´un hedefleri olan bir takım olduğunu belirterek, ?Çok önemli bir galibiyet elde ettik. Bu galibiyet bizim için her şeyden önce taraftarımızın camiamızın Trabzonspor´un hedeflerinin önündeki, beklentileri karşılayacak bir alt yapının daha geçilmiş olmasıdır? dedi.

Yanal, ?Rakibin iyi takım olduğunu biliyoruz. Hücum konusunda etkili oyunculara sahiplerdi. Oyun öyle başladı. Rakibimizin direnci, bize karşı oluşturduğu bizi oynatmaması ve oynamasıyla 10. dakikada 5-6 korner yakaladılar. Sol kanattan 4 korner oldu. Biz bu pozisyonlarda rakibi gol pozisyonu vermekten uzak tuttuk. Az sayıda da olsa ciddi ataklar yaptık. Bu direncimizi devam ettirip, direnç ve enerjiye karşılık, kendimizin yüksek enerjisi olması halinde kırılma noktalarının olacağını biliyorduk. Oyuncularımızın gayretiyle maçın sonuna kadar da bunu ayakta tuttuk. Bu konuda başarılı olduk, oyuncularım disiplinden vazgeçmediler. Çok önemli bir galibiyet elde ettik. Bu galibiyet bizim için her şeyden önce taraftarımızın camiamızın Trabzonspor´un hedeflerinin önündeki, beklentileri karşılayacak bir alt yapının daha geçilmiş olmasıdır.Her seferinde bir tuğla, bir temel bizim için önemli? diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı