TRABZON´DA TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMADA İKİ ŞEHİDİMİZ VAR
GÜNDEM 12.08.2017 00:19:26 290 0

TRABZON´DA TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMADA İKİ ŞEHİDİMİZ VAR

Trabzon´un Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan bir astsubay şehit oldu. Biri sivil olmak üzere ise 2 kişi yaralandı. Yaralılardan 16 yaşında olan Eren Bülbül ise kaldırıldığı hastan

Edinilen bilgiye göre, 2 gündür bölgede devam eden arazi arama tarama çalışması sırasında bugün ilçenin Vazelon Manastırı kırsalında güvenlik güçleri ile terörist grup arasında saat 15.00 sıralarında sıcak temas sağlandı.

Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, biri sivil, 2´si güvenlik görevlisi 3 kişi yaralanırken, yaralı güvenlik görevlileri ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi´ne sevk edildi. Yaralılardan durum ağır olan astsubayın şehit olduğu bilgisi gelirken, bölgede çatışmaların sürdüğü bildirildi. 

 

Maçka Şehidinin Hatay´daki Baba Evine Acı Haber Ulaştı

 

Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik´in şehadet haberi Hatay´ın İskenderun ilçesindeki baba evine Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı ile askeri görevliler tarafından verildi. Şehidin babası Ahmet Gedik fenalaşarak hastaneye kaldırılırken, anne Hatice Gedik ?yavrum, kuzum? diyerek feryat etti. Yetkililer şehidin baba evine dev Türk bayrağı astı.

 

41 yaşındaki Jandarma Kıdemli Başçavuş Gedik´in evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilirken, geçici görevle Trabzon´a gittiği belirtildi.

 

Öte yandan şehit Ferhat Gedik´in 12 Ağustos´ta doğum günü olduğu, doğum gününde yarın toprağa verileceği öğrenildi. 

/resimler/2017-8/12/0028239912091.jpg

 

 Çatışmada Ağır Yaralanan Eren Bülbül de Şehit Oldu

Edinilen bilgiye göre, iki gün önce Maçka Köprüyanı mahallesi eski muhtarı Hasan Bülbül´ün evinden ailesi yaylada olduğu sırada evden yiyecek çalındığı ihbarı üzerine bölgeye giden ve terör şüphesi ile bölgede arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri, 16 yaşındaki evin oğlu Eren Bülbül´ü de yanlarına alarak mahalledeki evin olduğu yere gittiler. Bu sırada güvenlik güçlerinin geldiğini gören terör örgütü mensupları ateş açtı. Açılan ilk ateş sırasında ağır yaralanan ve ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi´ne kaldırılan Bülbül, burada yapılan tüm müdahaleler rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit haberini alan yakınları hastane acil servis önünde fenalık geçirdi. 

Trabzon Valiliği´nden Açıklama

Trabzon Valiliği bugün Trabzon´un Maçka ilçesi kırsalında yaşanan ve biri sivil, biri astsubay 2 şehidin verildiği bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı terör olayı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada "Evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarınca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarınca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan bir sivil vatandaşımız ile aynı saldırıda yaralanan bir güvenlik personelimiz (Jandarma Astsubay Kidemli Başçavuş) KTÜ Farabi Hastanesi´nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişmişlerdir" denildi.

Öte yandan Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Serhat Gedik´in Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı´nda görev yaparken 6 ay önce Ankara´ya atandığı ancak bölgeyi iyi tanıması nedeniyle geçici görevle geçtiğimiz ay Trabzon İl Jandarma Komutanlığı emrine gönderildiği ve bölgede terör unsurlarına karşı çalışma yaptığı belirtildi.  

Saldırıda ´Türk Tarık´ İzi

Trabzon´un Maçka ilçesi kırsalında bugün biri sivil 2 kişinin şehit edilmesi ve bir güvenlik görevlisinin de yaralanması olayını gerçekleştiren terörist grup deşifre edildi.

Son yıllarda Karadeniz´de, özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi´nde saldırılarını sıklaştıran terör örgütü PKK´nın bölgede bulunan grupları ve sorumluları biliniyor. Bu grupların başında ise ?Türk Tarık? kod adlı Barış Öner ve ?Cudi Zaza? kod adlı Mehmet Yakışır bulunuyor.

?Yeşil liste´ olarak bilinen arananlar listesinin en başında yer alan, başına 1 milyon TL ödül konan Artvin´in Şavşat ilçesi nüfusuna kayıtlı ?Türk Tarık´ kod adlı Barış Öner, geçtiğimiz yıl 25 Ağustos tarihinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun Artvin´in Şavşat ilçesindeki konvoyuna saldırı düzenlenmesi emrini verdiği ve bizzat yönettiği biliniyor. Eli kanlı teröristin yaklaşık bir yıl sonra bu kez Trabzon´un Maçka ilçesindeki terör olayında parmağı olduğu belirtiliyor. 

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı