Toroslar´da Yayla Şenlikleri keyifli anlar yaşattı
28.08.2018 10:44:50 503 0

Toroslar´da Yayla Şenlikleri keyifli anlar yaşattı

Toroslar Belediyesince, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ´Yayla Şenlikleri´nin son gününde sahne alan ünlü sanatçı Ali Kınık, Mersinlilere keyifli anlar yaşattı.

Toroslar Belediyesince, her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında geleneksel olarak düzenlenen ´Yayla Şenlikleri´ bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Arslanköy Mahallesi Başpınar mevkiinde gerçekleştirilen şenliklerin son gününde, sanatçılar Mehtap Gökkaya, Burhan Ateş ve Ali Kınık sahne performansları ve seslendirdikleri sevilen şarkılarıyla konsere katılan binlerce kişiye unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi. 
Etkinlikte konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ?Denizimiz yok ama Toroslarımızı yayla turizmi ile Türkiye´nin her yerinden tanınan bir merkez haline getireceğiz" dedi. 
Mersin´in, denizi ve yaylalarıyla Allah´ın bahşettiği bütün güzellikleri içinde barından bir kent olduğunu söyleyen Tuna, "Toroslarımızın yaylalarında 200 binin üzerinde misafir nüfusumuz var. Yayla Şenliklermiz ile insanlarımıza bu güzel akşamlarda konserlerle hoşça vakit geçirmelerini sağlamaya çalıştık. Aynı zamanda bizi millet yapan değerlerimizden bir tanesi olan tarih şuurunu da genç neslin belleklerine kazımaya gayret ediyoruz. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Onun için biz göreve geldiğimiz günden bugüne kadar hizmet anlamında ufkumuz ve vizyonumuz geniş bir şekilde çalışıyoruz. Tüm teknolojik gelişmişlikleri kullanmak suretiyle üreterek az zamanda birçok hizmeti gerçekleştirdik ve bugün hizmetlerimizle Toroslar en hızlı gelişen bir ile haline geldi" diye konuştu. 
Toroslar´daki değişimi, özellikle dışarıdan gelen insanlarımız çok açık bir şekilde görebildiğine dikkat çeken Tuna, "Bu dönemde de yaylalarımızın belediyemize bağlanmasıyla birlikte daha önce 5 bin 200 hektar olan çalışma alanımız bugün 108 bin hektar alana çıktı. Meşaketli olmasına rağmen inanmış yüreğimizle, çalışan arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle ortaya koyduğumuz plan ve program dahilinde Toroslarımızın merkezini olduğu gibi yaylalarımızı da nakış nakış işledik ve işlemeye devam ediyoruz. Bu çalışma azmimizle Torosları, Mersin´nin yıldızı yaptık. Denizimiz yok ama yayla turizmi ile Toroslarımızı Türkiye´nin her yerinden tanınan bir merkez haline getireceğiz inşallah. Proje üretme anlamında taşı ve toprağı bir araya getirmek suretiyle yaptığımız ve yapacağımız daha çok işimiz var" ifadelerini kullandı. 
Başkan Tuna´nın konuşmasının ardından sahneye çıkan sanatçılar Mehtap Gökkaya, Burhan Ateş ve Ali Kınık, alanı dolduran kalabalığı söyledikleri şarkılar ile hem coşturdu hem de vatandaşların milli duygularına dokundu. Halayların çekildiği programda Başkan Hamit Tuna´nın sanatçı Burhan Ateş ile birlikte söylediği ?ela gözlüm´ şarkısı ve ünlü sanatçı Ali Kınık ile birlikte söylediği ?İzmir Marşı´ da büyük alkış aldı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı