TMOK Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu aylık toplantısı Eskişehir´de gerçekleştirdi
YAŞAM 22.10.2018 10:25:07 336 0

TMOK Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu aylık toplantısı Eskişehir´de gerçekleştirdi

Komisyon üyelerinin ziyaret ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, ?Başarılı çalışmalar gerçekleştiren TMOK´a her türlü destek sağlanmalı?

Toplantıda yeni dönem için önemli kararlar alındı. Ayrıca 4 ve 5.sınıflara yönelik spor bilinci ve spor kültürü aşılayan OLI Projesi, Çağdaş Koleji ile Çağ Fen Özel Okullarında öğrencilerle buluştu.

Komisyon Başkanı Seyit Bilal Porsun ve üyeler Akar Çiçek, Doç.Dr. Selhan Özbey , Murat Ağca, İrfan Katar, Vedat Yüksel, Tugay Aladağ, Sibel Yazgan Tel ve Ramazan Şanıvar toplantı öncesinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen´i makamında ziyaret ederek, TMOK ve Komisyonun çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, adının içinde ?Milli´ geçen kurum ve kuruluşların öncelikli görevlerinin topluma hizmet etmek olduğunu, 1908 yılında kurulan TMOK´a Mustafa Kemal Atatürk´ün de büyük önem verdiğini söyledi. Büyükerşen, TMOK´un faaliyetlerini ve spora katkılarını yakından takip ettiğini belirterek, ?Başarılı çalışmalar gerçekleştiren TMOK´a her türlü destek sağlanmalı? dedi.

Büyükerşen, gelecekte Türkiye´nin olimpiyat düzenlemeye hak kazanacağına inandığını da sözlerine ekledi.

PORSUN, ?BÜYÜKERŞEN´DEN HER DÖNEMDE DESTEK GÖRDÜK?

Komisyon Başkanı Bilal Porsun, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen´e TMOK Başkanı Prof.Dr. Uğur Erdener ve Genel Sekreter Neşe Gündoğan´ın selamlarını getirdiğini belirterek başladığı konuşmasında, başarılı çalışmalarından dolayı Eskişehir´i Avrupa kenti yapan Büyükerşen´i, 81 İl Belediye Başkanının model aldığını, her dönemde Büyükerşen´den büyük dostluk ve destek gördüklerini kaydetti.

Porsun, yabancı ülkelerin 13 yıldır başarıyla sürdürülen ödüllü OLİ Projesi´ne talip olduklarını anımsatarak şunları söyledi:

?Şimdiye dek ülkemizin 50 İl´inde devlet ve özel okullarında 2 milyon öğrenciye ulaştık. Terör ve diğer sıkıntılar nedeniyle gidemediğimiz Doğu ve Güneydoğu İlleri´ne önümüzdeki dönemde ulaşmaya çalışacağız. Hedefimiz; 81 İl hatta büyük İlçe ve köy okullarına bile OLİ Projemizi taşımayı düşünüyoruz? diye konuştu.

Porsun, OLİ Projesi´ni Türkiye´de sığınmacı olarak bulunan ailelerin çocuklarına da İlkini Gaziantep´te sunduklarını, yakın zamanda Şanlıurfa, Kilis, Adana ve Mersin´de de bu uygulamayı gerçekleştireceklerini söyleyerek, Birleşmiş Milletler (BM) yönetiminden de övgü aldıklarını ifade etti.

Ziyaretin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, bal mumumdan yaptığı Atatürk heykelinin posterini komisyon üyelerine hediye etti. Daha sonra Büyükerşen ve komisyon üyeleri Çağdaş Koleji ve Çağ Fen özel okullarında gerçekleştirilen OLİ Projesini izledi.

Öte yandan komisyon üyeleri, spor ailesini giydiren ve farklı branşlarda milli takımlara sponsorluk yapan Sarar Fabrikası´nı ziyaret ettiler.

Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Haller Müdürü ve Komisyon Üyesi Tugay Aladağ, TMOK Heyetine Büyükerşen´in görevi sırasında yaptığı çalışmaları yerinde gezdirerek bilgi verdi ve çok iyi konukseverlik sergiledi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false