TMMOB:
GÜNDEM 26.09.2017 11:46:04 267 0

TMMOB:"Mahkeme kararını kınıyoruz"

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ali Kuzu, mahkeme kararıya Kimya Mühendisleri Odası yönetiminin görevine son verilmesine tepki gösterdi. Darbe hukukuna boyun eğmeyeceklerini duyuran Kuzu, "Mahke

DARBE ÜRÜNÜDÜR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nın TMMOB üyesi Kimya Mühendisleri Odası´na karşı açtığı davada mahkemenin, ´Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun görevlerine son verilmesi´ kararı verdiğini anlatan TMMOB İKK Sekreteri Ali Kuzu, mahkeme kararını şiddetle kınadıklarını belirtti. Türkiye´de son dönemde ardı ardına hukuk skandalları yaşandığını aktaran Kuzu, "Kimya Mühendisleri Odası´na dava açılmasına neden olan yasal düzenleme, 12 Eylül Darbecilerinin, Birliğimizin demokratik işleyişine müdahale edebilmek için TMMOB yasasına eklediği bir maddedir. Sıkıyönetim dönemi de dahil 35 yıldır hiç uygulanmayan bu madde, her defasında 12 Eylül Darbecilerini yargılamakla, darbelerle hesaplaşmakla övünen AKP döneminde uygulanmak istenmiştir. Bununla da yetinilmemiş, Kimya Mühendisleri Odası´nın seçilmiş yönetim kurulu üyeleri görevden alınmıştır" diye konuştu.

ANAYASAYA AYKIRI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nın TMMOB´ye bağlı odaları denetlemeye yönelik talebi ve söz konusu mahkeme kararının Anayasanın 135´inci maddesine aykırı olduğunu bildiren Ali Kuzu, şöyle konuştu:

"TMMOB ve bağlı odalar 6235 sayılı yasayla kurulmuş ve Anayasanın 135. Maddesine göre kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olduklarından dolayı iş ve işlemlerini ilgili yasa ve yönetmelikler kapsamında gerçekleştirirler. Odalarımızın faaliyetlerinin yasa ve yönetmeliklere uygunluğu, genel kurullarımızda seçilen denetleme kurulları tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. 1954 yılından bu yana hiçbir Odamızın denetleme raporlarında hiçbir olumsuzluk görülmemiştir. Açıktır ki, bakanlığın amacı denetim yapmak değil, TMMOB´nin özerk yapısını ortadan kaldırmak, TMMOB´yi baskı altına alarak susturmak istemektir. TMMOB, kurulduğu günden bugüne kadar çok sayıda darbeler, çok sayıda baskıcı iktidarlar görmüş ama hiçbir dönemde boyun eğmemiştir. Yine boyun eğmeyeceğiz. Bu karara karşı istinaf ve temyiz yollarına başvuracağız. Örgütlülüğümüze ve meslektaşlarımıza yönelik saldırılara karşı tüm TMMOB bileşenleriyle, tüm demokratik kamuoyuyla birlikte karşı çıkacağız. Demokrasi ve adalet mücadelemizden asla vaz geçmeyeceğiz."(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli