TMMOB´den Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi
EĞİTİM 14.11.2017 10:18:05 421 0

TMMOB´den Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi

TMMOB Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi-2017, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şubesi´nin ev sahipliğinde Adana´da düzenlenecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi-2017,  15-18 Kasım 2017 tarihlerinde Adana`da gerçekleştirilecek. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanlığı´nın ev sahipliğinde Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi´nde kongre ile eş zamanlı olarak Coğrafi Bilgi Teknolojileri Fuarı da düzenlenecek.  
ÖZGÜR VERİ, ÖZGÜN BİLGİ, ÖZGÜR DÜNYA...
Kongre ve fuarla ilgili bilgi veren HKMO Adana Şube Başkanı Yaşar Tanrıverdi ile TMMOB Adana İKK Sekreteri ve HKMO Adana Şube Sekreteri Ali Kuzu, 2007 yılında başlayan kongreler dizisinin beşincisini Adana´da gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

"Özgür veri, Özgün Bilgi, Özgür Dünya" sloganı ile gerçekleştirilecek olan kongrenin amacınün ülkemizde bir türlü arzu edilen niteliğe ulaşamayan "CBS iklimi"ne olumlu katkılar sunabilmek olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi ve Kuzu, "Bu amaçla, önceki kongrelerde olduğu gibi, bilim insanlarını, kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek araştırma, deneyim ve birikimlerin paylaşılması hedeflenmektedir. Kongrede, Ülkemizin CBS ve bağlantılı teknolojileri ile çözümlenebilecek sorunlarına mevcut durum ve yasal mevzuat temelinde çözümler aranacak, CBS ve ilgili alanlarının harita mühendisliği ve diğer meslek grupları için açabileceği yeni ufuklar ortaya konmaya çalışılacaktır" dedi.

BİLGİLERİN YÜZDE 80´İ KONUMA BAĞLI VERİ NİTELİĞİNDE
Bilginin çağımızın en güçlü kaynakları arasında olduğuna dikkat çeken, bugün toplumların sadece bu kaynağa erişebilmek için değil aynı zamanda onu etkin bir biçimde yönetebilmek için de büyük çabalar harcadığını belirten Tanrıverdi ve Kuzu, şunları söyledi:

"İstatistiklere göre tüm bilgilerin yüzde 80´e varan kısmı konuma yani "yer"e (geo) bağlı veri niteliğinde. Yine araştırmalara göre her yıl toplanan bilgiler bir önceki yıla oranla en az iki kat artıyor. Dolayısıyla çevremizde yoğun bir bilgi birikimi ve trafiği yaşanıyor. Bilgi hacminin sürekli artması, bilgilerin karmaşık bir hal almasına neden olduğu için, bilginin mutlaka organize bir biçimde yönetilmesini gerektirir. Bu gereksinim bilgi teknolojisindeki gelişmelerle birlikte bilgi sistemleri kavramını ortaya koymuştur.  Günümüzde, bilgi teknolojisi çok değişik alanlarda insanlığa hizmet ediyor. Özellikle mekânlara bağlı, yer veya konuma dayalı bilgilerin yönetilmesinde, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) birçok ekonomik, politik, sosyal ve kültürel kaynakların yönetimi ve bütünleşmesi gibi karmaşık analiz gerektiren uygulamalarda önemli rol oynuyor. Uydu teknolojisi ile CBS´nin bütünleşmesi artık çevremizdeki doğal ve yapay kaynakların çok daha verimli yönetilmesini sağlıyor. Özellikle GPS teknolojisi ile uydulardan alınan hassas konum bilgileri ile yine uydulardan alınan görüntüler artık çok hızlı bir şekilde birleştirilebildiğinden yeryüzüne dair veri toplama zorluğu önemli ölçüde azaldı. Böylece coğrafi bilgi teknolojileri ile hızlı bir şekilde toplanabilen verilerin yine çok hızlı bir şekilde analiz edilip yeni bilgiler biçiminde kullanıcıya sunulması CBS ile mümkün hale geldi.
Birçok alanda karar verme mekanizması olarak kullanılan ve diğer tüm sistemlerden ayrı olarak "konum" bazlı işlemleri analiz edebilme yeteneği olan Coğrafi Bilgi sistemlerinin, Ülkemizde ve Dünyada kullanımı yakınen takip edilmesi gereken ve ilgili alanlarca aktif olarak kullanılması gereken bir sistemdir."

TÜM KESİMLER DAVETLİ
Tanrıverdi ve Kuzu, coğrafi Bilgi Sistemlerini yakından tanımak, önemini kavrayabilmek, ülkemizde ve dünyada kullanım alanlarını görebilmek için CBS ve ilgili alanlarında araştırmalar yürüten bilim insanlarının, bu alanlarda faaliyet gösteren kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektör çalışanlarının ve temsilcilerinin ve ilgili diğer paydaşların katkı ve katılımlarının sağlanacağı ülkemizin tarihi değerleri ile olduğu kadar, tatları ile de ünlü, en güzel kentlerinden biri olan Adana`da düzenlenecek olan bu kongrede basın mensuplarını, Adanalıları ve konuya ilgi duyan tüm kesimleri görmekten onur duyacaklarını sözlerine ekledi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı