TMMOB ?BARIŞ İSTEYENLER KATLEDİLDİ?
GÜNDEM 11.10.2016 11:21:56 314 0

TMMOB ?BARIŞ İSTEYENLER KATLEDİLDİ?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ali Kuzu, 10 Ekim Ankara katliamının üzerinden tam bir yıl geçtiğini, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamında yaşamını yitirenleri saygıyla andıklarını

10 Ekim katliamının birinci yıldönümü nedeniyle Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi´nde bir araya gelen CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, sivil toplum örgütleri, TMMOB´ye bağlı oda başkanları ve yaşamını yitirenlerin yakınları anma etkinliği düzenledi.

Etkinlikte CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Türk Tabipler Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Bulca, Birleşik Taşımacılık Sendikası Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu da birer konuşma yaptı.

TMMOB Adana İKK adına duygularını dile getiren Ali Kuzu, ?Bu bir yılın her ayını yasımızla, isyanımızla, öfkemizle ve yaşamını yitiren yol arkadaşlarımızı anarak geçirdik. Ve bugünde saygıyla anıyoruz. Yol arkadaşlarımızın mirası olan, emek, demokrasi ve barış mücadelemizde bayrağı en yukarı taşımak için burada omuz omuzayız. Yolunuz yolumuzdur? dedi.

?Bizler 10 Ekim 2015 tarihinde Emek, Barış ve Demokrasi mitingiyle, ülkemizin de içine çekilmeye çalışıldığı, emperyalist savaşın devam ettiği Ortadoğu´ya, Ülkemize Barışın gelmesi için emek-meslek örgütleri ve demokrasi güçleri ile berabersesimizi duyurmaya gelmiştik? diyen Kuzu, şunları söyledi:

?Ancak; İnsandan, sevgiden, emekten, haktan-hukuktan, demokrasiden, özgürlükten, Barıştan yana olanlara karşı; Barış düşmanları, demokrasi düşmanları, emek düşmanları, insan ve insanlık düşmanları, katliama dönüştürdüler. 101 canımızı kaybettik 400 e yakın yurttaşımız yaralandı. Bizler, savaşın tam ortasında barış dediğimiz için bize bir bedel ödetildi. Bu Katliamın faili yada failleri bellidir. Bu ülkede barış sesinin daha güçlü ve gür çıkmasından ve bu sesin halka duyurulmasında KİM veya KİMLER rahatsız oluyorsa failler onlardır. Kimler hak arama mücadelesinden korkuyorsa, kimler sokakları emekçilere kapatmak istiyorsa failler onlardır. Kendi hayallerini gerçekleştirmek için savaştan, kutuplaşmadan, gerginlikten, halkların arasına düşmanlık tohumları ekmekten her kim, hangi güç odakları beslenmek istiyorsa, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü, saat 10.04´te BARIŞ İSTEĞİMİZE bomba koyanlar onlardır?

10 Ekim 2015 den 10 Ekim 2016 ya kadar olan sürede, onlarca bomba evlerimizin önünde, sokaklarımızda patlatıldı. Yüzlerce sivil yurttaşımız hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Evlerimiz, iş yerlerimiz, düğünlerimiz, otobüs beklediğimiz duraklar halkımıza mezar oldu.

Ülkemizde ki çatışmalardan en çok etkilenen, bedel ödeyenler olarak; Şiddeti gittikçe artan OHAL ve KHK ile birliktesivil darbe ve diktatörlük rejimine dönüşen Ülkemizde;gericiliğe, karanlığa ve tüm antidemokratik uygulamalara karşı durduk durmaya da devam edeceğiz. 10 Ekim katliamına ilişkin davanın takipçisi olacağız. Gerçekler açığa çıkarılıp katiller hesap verinceye kadar bu davanın peşini bırakmayacağız. Çünkü emekten yanayız, barıştan yanayız, özgürlükten ve demokrasiden yanayız ve tarafız. Bertaraf olmayacağız. Bizleri kanla, bombalarla susturmak, korkutmak, uslandırmak ve terbiye etmek isteyenlerden hesap soruluncaya kadar, bu katliamın arkasındaki bütün karanlık ilişkiler açığa çıkarılıncaya kadar, Halkımızın özlemini çektiği barışı, laikliği, insanca yaşamı ve emeğin ülkesini kurana kadar bir an olsun durmayacağımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz. Emek, Barış ve Demokrasi için mücadeleye devam! 1 yıl öncedediğimiz gibi bugün de ?Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!? 10 Ekim Katliamını unutursak, unutturursak kalbimiz kurusun.?(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı