TIME: ?AKŞENER ERDOĞAN´A MEYDAN OKUMAYA HAZIRLANIYOR´
SİYASET 15.07.2017 12:48:29 301 0

TIME: ?AKŞENER ERDOĞAN´A MEYDAN OKUMAYA HAZIRLANIYOR´

?2019´DA ERDOĞAN´IN KARŞISINA AKŞENER ÇIKACAK´: TIME, Akşener´in 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan´ın karşısına aday olarak çıkacağının yüksek sesle konuşulduğunu belirtti.

TIME Dergisi Türkiye´deki son siyasi durumu kapsayan bir analiz yayınladı.

TIME, MHP´den ayrıldıktan sonra parti kurma hazırlığında olan Meral Akşener´in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a meydan okumaya hazırlandığını yazdı.

Dergi, Kılıçdaroğlu´nun adalet yürüyüşü ve adalet mitingiyle son yıllardaki en önemli muhalefet çıkışına imza atmış olsa da, siyasi gözlemcilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a karşı koyacak yeterli bir pozisyonda olmadığını öne sürdü.

New York Times gazetesi de 15 Temmuz darbe girişiminin bir yıl sonrasında birçok sorunun hala cevap aradığını ve darbe girişimiyle ilgili gizemin hala devem ettiğini öne sürdü.

?2019´DA ERDOĞAN´IN KARŞISINA AKŞENER ÇIKACAK´

TIME, Akşener´in 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan´ın karşısına aday olarak çıkacağının yüksek sesle konuşulduğunu belirtti.

TIME Dergisi, mücadeleci kişiliğini öne çıkardığı haber analizinde, Akşener´in biyografisine de geniş yer verdi. Eski İçişleri Bakanı Akşener´in dişi kurt anlamına gelen ?asena´ ismiyle anıldığını belirten dergi, Türkiye´de 1997 yılında ordunun mevcut hükümetin görevini sonlandırmak için yaptığı girişimlere karşı durduğunu belirtti.

?BÜYÜK KALABALIKLAR, ?BAŞBAKAN MERAL!´ SLOGANLARI ATTI´

TIME, yayınladığı haber analizde, ?Milliyetçi Akşener, 16 Nisan´da yapılan anayasa oylamasında Türkiye´nin parlamenter sistemi değiştirmek için Erdoğan´ın önerdiği değişikliklere karşı şiddetle karşı durdu. Referandumda Erdoğan tartışmalı bir şekilde zafer kazansa da Akşener, kısıtlı olarak yürüttüğü karşı kampanyalarda çok daha yüksek bir profil kazandı. Büyük kalabalıklar, ?Başbakan Meral!´ sloganları attı? denildi.

?ERDOĞAN MUHALEFETİ SUSTURDU´

AK Parti ve Erdoğan yönetiminin son 14 yılını da değerlendiren TIME Dergisi, Erdoğan´ın başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yaptığı son 14 yılda muhalefet milletvekillerini hapsedip, önemli haber kuruluşlarını sansürleyerek muhalefeti susturmaya çalıştığını öne sürdü. Erdoğan´ın bu şekilde muhalefeti bastırıp, uyguladığı popülist ve muhafazakar ağırlıklı siyasetle bir dizi seçim kazandığını belirtilerek, ?Bir yıl önce meydana gelen darbe girişimi sonrasında, aralarında öğrenci, memur ve gazetecilerin de bulunduğu 50 bin kişi tutuklandı. Yoğunlaşan baskılarla, aralarında Uluslararası Af Örgütü´nün Türkiye Temsilcisinin de bulunduğu uluslararası 10 insan hakları savunucusu da terörist suçlamasıyla Temmuz ayında gözaltına alındı? denildi.

?GRİ SAÇLI GÖZLÜKLÜ MUHALEFET LİDERİ ERDOĞAN´A MEYDAN OKUYACAK POZİSYONDA DEĞİL´

Muhalefet üzerinde baskıların şiddetlendiğini belirten dergi, bir çok milletvekilinin tutuklu olduğunu son olarak da CHP Milletvekili Enis Berberoğlu´nun 25 yıla mahkum edildiğini yazdı.

Türkiye´nin en büyük muhalefet partisi olan CHP´nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun bu baskıya sessiz kalmayıp, Ankara´dan İstanbul´a 280 mil yürüdüğünü ve Maltepe´de yapılan adalet mitingiyle son yıllarda en büyük muhalefet çıkışını gerçekleştirdiği kaydedildi. TIME, gri saçlı, gözlüklü muhalefet lideri Kılıçdaroğlu´nun, Erdoğan´a gerçekten meydan okuyacak bir pozisyonda olmadığını öne sürdü. Laik düzenden bahseden CHP´nin 15 yıldır yapılan seçimlerde başarılı olamadığı vurgulandı. TIME Dergisi, Türk siyasi gözlemcilerinin, Kılıçdaroğlu´nu çok iyi bir adam olarak tanımlasa da Erdoğan ile oyun oynayacak, meydan okuyacak bir kişi olmadığı vurgulandı. Dergi, siyasi gözlemcilerin, ?Erdoğan´ı yenmek için oyunu onun gibi oynamak zorundasınız´ görüşlerine de yer verdi.

NEW YORK TİMES: ?BAŞARISIZ DARBE GİRİŞİMİ ÇAĞDAŞ TÜRK YAŞAMINI ETKİLEDİ´

New York Times gazetesi, bir yıl önce gerçekleşen başarısız darbe girişiminin çağdaş Türk yaşamını derinden etkilediğini yazdı.

Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın hala yürürlükte olan OHAL yasasından güçlenerek yaklaşık 150 bin kişiyi işinden uzaklaştırdığı, 50 bin kişinin de tutuklanıp cezaevine konduğu belirtildi.

Aradan bir yıl geçmesine rağmen darbe girişimi sırasında olanlarla ilgili hala gizemin korunduğunu, gerçekte neler olduğu konusunda cevaplanması gereken çok sayıda sorular olduğu kaydedildi.(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli