TFF Başkanı Nihat Özdemir,
SPOR 10.04.2020 10:26:00 567 0

TFF Başkanı Nihat Özdemir,"Haziran ayı başında liglere başlamayı planlıyoruz"

“TFF olarak bizim hedefimiz şartların normale dönmesi ile birlikte liglerde geride kalan maçların oynanarak tamamlanmasıdır. Şu aşamada gündemimizde olmayan bir konuyla ilgili spekülasyona neden olabilecek"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Yeniçağ'dan Ruşen Güven'e futbol gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Özdemir, “Salgının uzaması durumunda ligler mevcut şekliyle tescil edilip yeni sezona başlanabilir mi?” sorusuna, “TFF olarak bizim hedefimiz şartların normale dönmesi ile birlikte liglerde geride kalan maçların oynanarak tamamlanmasıdır. Şu aşamada gündemimizde olmayan bir konuyla ilgili spekülasyona neden olabilecek" yanıtını verdi.

'SAĞLIKLI ORTAM OLUŞURSA HAZİRAN AYINDA BAŞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'
Özdemir, süreci şöyle değerlendirdi:

"19 Mart’ta da liglerin ertelenmesi kararı alındı. Biz Avrupa’ya göre daha şanslıyız. Süper Lig’de takımlarımızın 8’er maçı kaldı. 2 kupa rövanşı ve 1 kupa finali var. Avrupa’da Başakşehir’in rövanş maçı var.

TFF olarak tüm olasılıklar karşısında 10 farklı senaryomuzu hazırladık. Eğer hastalık etkisini ortadan kaldırır ve yeniden sağlıklı bir ortam oluşursa, en erken Haziran ayı başında liglere başlamayı planlıyoruz. Ancak, Mayıs başında Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun koordinasyonunda yeniden bir video konferans toplantısı yapacağız. Baktık ki haziran başında mümkün değil, Temmuz’da başlarız. Bizim kalan maçlarımızı göz önüne aldığımızda ligleri kısa sürede bitirmemiz mümkün. Temennimiz, Ağustos ayına kadar hem ligi hem de kupayı bitirmek." 

'BU İSİMLER VİRÜSÜ MAÇLARDA KAPMADI'
Özdemir, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in hastalığı seyircisiz oynanan Beşiktaş maçında kapmış olabileceği iddialarına ilişkin ise "Federasyonumuz tarafından ilk günden beri koronavirüs ile ilgili oluşan şartlar gözlemleniyor, gelişmeler Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı koronavirüs Bilim Kurulu ve UEFA ile koordineli bir şekilde değerlendiriliyor. Bizim önceliğimiz daima sporcularımız, futbola hizmet eden tüm bireylerimiz ve taraftarlarımızın sağlığıdır. Bu süreçte, futbol dünyamızdan rahatsızlık yaşayan ve tedavi görenler oldu ancak bu isimler virüsü lig maçlarında kapmadı. Sadece Süper Lig değil, tüm liglerimizde, seyircisiz oynatılan haftadan kaynaklı bir rahatsızlık tespit edilmedi" dedi.

Finaline İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi için 8’li final olabileceği iddialarını üzerine "UEFA’nın Şampiyonlar Ligi’ni 8’li final olarak İstanbul’da oynatmak için bir talebi oldu mu?” diye sorulan Özdemir, “Avrupa’da hangi ligin ne zaman başlayacağını ne zaman biteceğini kesin bir tarih vererek söylemek şu ortamda mümkün değil. Buna Avrupa Kupaları da dahil. UEFA, Şampiyonlar Ligi’ni 8’li final şeklinde İstanbul’da oynatma gibi bir planla ne Federasyonumuza talepte bulundu ne de böyle bir senaryodan bahsedildi" yanıtını verdi.

   (vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli