TFF : ´Yola Fatih Terim´le devam´
SPOR 14.10.2016 10:24:00 407 0

TFF : ´Yola Fatih Terim´le devam´

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören Terim´le yola devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, Arda Turan´ın Fatih Terim´le antrenmanda prim konuşması yapmasının yanlış olduğunu belirtirken, Burak Yılmaz´ın prim almadığı yönündeki açıklamaları yalanladı. Demirören ayrıca, Terim´le yola devam edeceklerini de sözlerine ekledi

"Arda´nın antrenmanda konuşması hataydı"
"70 milyonun duasıyla Selçuk´un şutu gol oldu. Çok kötü zamanlardan geçti milli takım? Prim konusuna değinelim? Portekiz örneğini veriyor herkes. 3 beraberlikle çıktılar. Biz galibiyet almamıza rağmen çıkamadık. Portekizliler´in aldığı şampiyonluk primi çok konuşuldu. Geçen Avrupa Şampiyonası´nda yüzde 30 havuza atıyorduk, yüzde 70 başarıya endeksliydi. UEFA´dan gelen parayı bu şekilde kullanıyorduk. Yüzde 30´a göre dağıtıldı prim sistemi. Hiç beklenmedik bir anda ekim ayında Türkiye 3 maçta 1 puan almıştı. Yine bugüne benzer bir durum vardı. Kimse beklemezken ekim ayında Türkiye finallere katıldı. O günkü şartlarda biz arkadaşlara 500 bin Euro prim verdik. O mutluluk buna değerdi. Bu rakam tartışılabilir. Katılmayı hak edersek FIFA´dan gelecek paranın bir kısmını dağıtacağız arkadaşlarımıza? Federasyon bütçesinin yüzde 7´si zamanında prim olarak dağıtıldı. 15 milyon euro civarında Hiddink´e verildi? Verilebilir. O günkü federasyon bunu takdir etmiş. Kimseyi eleştirmiyorum. Ekim ayında primlerin kime ne kadar verildiği belliyken bugün neden tartışılıyor? Ve yanlış tartışılıyor? Prim başarının bir ödülü. Bu şampiyon olanda da var, yarı finale çıkanda da var. Bu alışkanlık haline gelmiş. Milli oyuncuya prim verilir mi? Bunu tartışalım. Vermeyelim. Hep beraber karar verelim; vermeyelim. Başarısızlığı prime bağlamayalım ama? Biz hayatımızda 3 kere Avrupa Şampiyonası´na gittik. Prim vermeyenler her sene katılıyor. Biz her turnuvaya katılalım; biz de vermeyelim. Bizim hedefimiz her turnuvaya gitmek. Bu hocanın görevidir. Biz Avrupa Şampiyonası´na gittik. Herkes şampiyonluk bekliyor. Bir durun. Her takım bekliyor. Bunların hepsi zaman gerektiren şeyler. Yatırım ve hedefi bir arada yapmamız gerekiyor. Ekim ayı itibariyle kimin ne prim alacağı belliydi. Oyuncuların hepsi bunu biliyordu. Bilmemelerine imkan yok zaten? Şampiyona haziran ayında oldu. Kamuoyu da kimin ne aldığını biliyordu. Kim kaç maçta oynadı; hesap buna göre yapıldı. Bunlar tehlikeli oyunlar. Bu oyunları yapanları çok iyi biliyoruz. Bu bir algı politikası? Türkiye´de 2 şey var. Siyaset ve futbol. Hepimizi kalbinden vuran 15 Temmuz´da herkes Yenikapı´da birleşti. Herkes haddini bilecek. Hoca yanlış takım kurar; eleştireceksin. Ben yanlış bir karar alırım, beni eleştireceksin. Ama algı operasyonuna girersen hepimizi karşında bulursun. Türkiye´de bu algı operasyonunu kim yapıyor; zaten herkes biliyor. Bizde prim kavgası olmadı. Tabi ki bir takım kaptanı, kaptan olarak hocasıyla konuşabilir. Burada en büyük yanlış konuştuğu yerdi. Seyircilerin karşısında idman sahasında konuşuldu. Bu bir hataydı. Bu hataları kendi içimizde düzeltiriz."

"Burak 467 bin lira prim aldı"
"Burak Yılmaz 1 lira prim almadığını söyledi. Başkan olarak futbolcu benim kardeşim. Cevabı vereceğim ama Burak 467 bin lira prim aldı. Son iki maçın primini almadı çünkü oynamadı. Oynadığı maçların primini aldı. 1 lira prim almadığını söylerken belki hata yaptı. Dekontlar bende var. Bunları çıkıp konuşmayız. Çünkü yanlış yerlere gider. Onun için diyorum az konuşmak gerekir. Bu oyunlara sevgili kardeşlerim gelmesinler. Bugün Milli Takım´da olanlar; yarın olmaz. Olmayanlar da yarın olabilir. Belli bir organizasyonun içine bilmediğin şekilde girersen o zaman iş bize gelir. Biz müdahale ederiz. Bilmeden bazı oyuncular bu işin içine girdi. Prim kavgası olmadı. Bir tartışma oldu ama yeri yanlıştı. Prim kavgası ne zaman olur? Biz ödemezsek olur değil mi? Biz ödedik primlerin hepsini. Elenmelerine rağmen ödedik? Bundan sonra katılım payından belli bir yüzdeyi prim olarak dağıtacağız. Yüzdeyi yönetim belirleyecek. Maç maç prim sistemi kesinlikle yok. Eğer turnuvalara katılırsak yüzdeyi yönetim kurulumuz belirleyecek dediğim gibi? Haddini aşıp, milli takımda priminin eksik olduğundan bir oyuncunun oynamadığı konuşuldu bu ülkede. Yapmayın! Bunlar çok yanlış şeyler. Burada Burak´tan Adanaspor kalecisine kadar herkesin emeği var. Herkese oynadığı oranda eşit prim dağıtıldı zaten."

"Avrupa Şampiyonası´na gitmek bir başarıydı"
"Avrupa Şampiyonası´na gitmek bir başarıydı. Gruptan çıkma şansımız yüksekti. Oraya gitmeyi başarı sayıyoruz. Ama bu yanlış. Katılmayı alışkanlık haline getirmemiz lazım. Buraya baktığımız zaman ilk başta kime yenildik? Hırvatistan´a? Şampiyonluk adayı? İspanya´ya yenildik. Direkt favori. Çek Cumhuriyeti´ni yendik. Portekiz 3 beraberlikle şampiyonluğa ulaştı. Fatih hocanın şansından bahsedildi. Türkiye´de her şeyin şansa bağlanması büyük bir yanlış. Yukarı çıkmamız gerekirdi. Ama yenildiğimiz takımlar da ortada. Tabi ki üzgünüz. Hepimizin hedefi gruptan çıkmaktı ama olmadı."

"Biz hocamızı 3 kere gönderdik; 4 kere geri çağırdık"
"Fatih Terim hocamızla şampiyonayı değerlendirdik. Yol haritamızı çizdik. Galatasaray´ın hocamızı istediği doğrudur. Hocamız, ´Kamuoyunda bir şeyler yazılıyor ama benim alakam yok´ dedi. İstifa konusu da konuşuldu. Hocamız çok nazik bir insan. Biz hocamızı 3 kere gönderdik; 4 kere geri çağırdık. Hocamız bizim için çok önemli bir insan. Milli takımlar koordinatörlüğü görevi dediğimiz zaman bütün Türkiye´yi geniş tabanlı olarak hocamıza bağladık. Yolumuza da birlikte devam ediyoruz."

"Hoca gitsin denmesi çözüm değil"
"Bizim artık Hırvatistan´ı da, İspanya´yı da yenecek kadroyu oluşturmamız gerekiyor. Anlatmaya çalıştığım gibi başarısızlık var evet ama orada olmak; Türkiye´yi temsil etmek çok önemli. Çek Cumhuriyeti maçını kazandıktan sonra herkes dışarıda dans ediyordu. Bazı şeylerden mutluluk çıkartmamız lazım. Oralara katıldık. Eksiklerimiz var. Her türlü fikre açığız. Fikirleri versinler hep beraber değerlendirelim. Ama direkt eleştiri; hoca gitsin denmesi çözüm değil. Eleştiriler saygı çerçevesinde olmalı.
Dünya Kupası´nda umudumuzu kaybetmedik. Son maça kadar savaşacağız. Ukrayna, Hırvatistan, İzlanda... Üçüyle ilk maçını oynayan tek takım biziz. Bizim bundan sonra Kosova, Finlandiya ve Finlandiya maçlarımız var. 3 takım kendi arasında oynayacak. Gidemeyebiliriz evet ama biraz bekleyin? Onlar önce bir kendi arasında oynasınlar bakalım?"

"Teknik olarak hocamız Arda´yı almak istemedi"
Kadro seçimi konusunda olayları teknik ve idari olarak ayırmak gerek. Türkiye´de gençleri kadrolara sokmak istiyoruz. Bu idari kısım. Teknik olaylarla hayatım boyunca ilgilenmedim. Çünkü bir futbolcunun hocayla problemi; başkanın işi değildir. Buna hoca karar verir. Arda Turan 6 ay Barcelona´da oynamadığı zaman milli takıma alındı. Kimse, ´Başkan bu adam niye alındı?´ demedi. Benim tepkim olmaz. Hocamız nezaketen her kadro açıklanırken basına vermeden 5 dakika önce bana gönderir. O gün de öyle yaptı; ben de hiç bakmadan ´Hayırlı olsun hocam´ dedim. Anlamış olacak ki ´Bazı değişiklikler yaptım´ dediği zaman fark ettim. Çünkü bakmamıştım bile. Arda´yı soruyorsunuz. Burak, Hakan Balta, Caner alınmadı. Bu durum futbolcuları çok etkiliyor. Şu an maalesef Türkiye´de futbol Arda ve Milli Takım olarak ayrılıyor. Arda da bu takımın oyuncusu. Alınmayabilir oyuncular. Bunun sorumluluğunu hoca almıştır. Hocaya karışmak bizim işimiz değildir. Teknik olarak hocamız Arda´yı almak istemedi. Karar hocanındır. Bizim saygımız var. Biz idari olarak bakarız. Alıp almadığı bizi ilgilendirmez. Arda ile gurur duyuyoruz. İnşallah Neymar´ı, Messi´yi keser. İdari bir şey olsaydı hocamız bizimle paylaşırdı. Sayın Ali Dürüst ile beraber TRT Spor´a bağlandık. Canlı yayın yaptık. Orada bugün Hırvatistan´da olan kadronun, yarın olamayacağını beyan ettik. Ben de söyledim; Sayın Ali Dürüst de söyledi. O gün bunu söyledik. Yine aynı şeyi söylüyorum. Arda´nın alınmama sebebini bilmiyorum. Söylenenler gerçek değil. Hocamız teknik olarak almadı. Ben de saygı duyuyorum. Bu kadar tartışılacak bir konu değil. Bizler medya mensupları gibi ya da vatandaş gibi bakamayız olaylara. Geniş çerçevelerden bakmamız gerekiyor. Biz olaylara bir anlık bakamayız. Genişten bakmalıyız. 3 maçtır olmayan Arda; 4. maç olabilir. Bu teknik bir karardır. Saygı duymamız gerekiyor. Tabiki eleştirebilirsiniz. Ama hedefe baktığınız zaman bir yerde yarışmacı bir takım; diğer yerde gelişen takım. Hocamız gençlere dönmüş. Bunu yapmaya çalışıyoruz zaten. Olaya takım içindeki ahenk olarak da bakın. Çok farklı unsurlar var. Hocamız bu kararı vermiş; saygı duyuyoruz. Ukrayna ve İzlanda maçlarında Arda, Selçuk gibi oyuncular yoktu. Olmamalarına şaşırılmasına saygı duyuyorum. Keşke Neymar´ı geçse de mutlu olsak. Hocamız bu kararı vermiş. Saygı duymaktan başka yapabilecek bir şeyimiz yok."

"Problemler çözülür"
"Olayı döndürüp dolaştırıp Arda´ya geliyoruz. Milli takımlara baktığınız zaman oyunculara ne dememiz gerekiyor? Oyuncu alınmadığı zaman arayıp, ´Kusura bakma hoca seni almadı´ dememiz mi gerekiyor? Bunlar çok yanlış yerlere gidiyor. Sadece Arda´yı değil, Selçuk, Gökhan Töre, Hakan Balta´nın da arandığını tahmin etmiyorum. Hepsi kardeşimiz. Ama yönetici arayacak diye bir şey yok. Arda´yı seviyoruz ama arayamama sebeplerimiz var. Hocanın arkasından iş çeviriyor durumuna düşeriz. Böyle bir algı oluşturulur. Hocanın almadığı futbolcuyu başkan nasıl arar? Ne diyeceksiniz? Aradığımız zaman ne diyeceğiz? Hepsi çok değerli oyuncular. Dönüp baktığınız zaman hocanın arkasından iş çevirmek oluyor bu? Benim böyle bir yapım yok. Ben bunu yapmam. Futbolcular alınmadıysa alınmamıştır. Arda da, Hakan da, Selçuk da bizler için çok değerli oyuncular. Biz hep beraber bir aileyiz. Kol kırılır yen içinde kalır. Arda´nın sakalı, Selçuk´un bıyığı var diye almayın demem. Yönetimin bir alakası yok. Hocamızın kararıdır. Hocanın kurduğu kadrolarda bizim için bir şey değişmedi. Biz hocamıza, "Bunu neden almadın?" diyemeyiz. Bizim açımızdan gündeme getirilecek bir durum yok. 6 ay oynamayan Arda, milli takımdaydı. Alındığı zaman da karışmadık. Ömer Toprak alınmadığı zaman da karışmadık. Bu doğru değil. Burası kulüp değil, federasyon. Milli takım için en iyi kadroyu teknik ekip belirler. Biz disiplinlik bir durum gelirse hareket ederiz. Onun haricinde disiplin konusu önümüze gelmedi ki? Gelse herkesin haberi olurdu. Fatih Terim gibi bir marka kızdı diye bir oyuncuyu almamazlık etmez. Fatih hoca bunu asla yapmaz. Kamuoyunda kavga çıkarmak için bir şeyler söylemeyeceğim. Sadece gerçekleri söyleyeceğim. Arda Turan milli takımda olabilir, olmayabilir, Selçuk olabilir; olmayabilir? Arda da çağrılabilir. Bizlerin bir futbolcuya idari olarak büyük bir hata yapmadıkları zaman karışma hakkı yok. Karışanları zaten yadırgıyor ve eleştiriyorsunuz. Teknik olarak oynayabiliyorsa çıkar oynar. Herkes bu takıma gelebilir. Hırvatistan´da bunu zaten söyledim. Herkes bu takıma gelebilir; gidebilir. Bu olay haline getirilmemeli. Bunu ilk gün açıkladık zaten? Ortada bir sorun varsa çözülür. Biz arabulucuyuz diye duyuyoruz. Bir sürü insanlar araya girmeye çalışıyor. Amaçları en başından beri söylüyorum. Yapılan oyunların farkındayız. Bazı olaylar, bazı hareketler ve bazı kişilerin yönlendirmesiyle çok büyük yanlışlar yapılıyor. Yine söylüyorum. Bu olayın farkındayız. Bunu yapmaya çalışanlar şu an siyasetin değil; futbolun üzerinden gitmeye çalışıyor. Burada gözü olan çok insan vardır. Biz de hedef haline gelmişizdir. Kimin genel kurullarda neler yaptığını biliyoruz. Hocamız yakında konuşacaktır; cevapları verecektir. Arda´ya milli takımın kapıları kesinlikle kapalı değil. İdari olarak böyle bir şey zaten yok. Arda gibi bir futbolcu hocamız tarafından uygun görüldüğünde çağrılacaktır. Hocamız da böyle bir şey söylemedi. ´Arda´ya kapılar kapandı´ demedi. Hocamızla paylaştığımız tabii ki bazı şeyler var. Hocamla aramızda olan şeyler. Problemler çözülür. Biz çözümü bekleyemiyoruz. Biraz bekleyelim? Çözülecektir muhakkak her şey?(CO)

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı