TESİSİ OLMAYAN ŞİFALI SUYA AKIN EDİYORLAR
GÜNDEM 31.07.2017 13:12:30 736 0

TESİSİ OLMAYAN ŞİFALI SUYA AKIN EDİYORLAR

Adana´nın Feke ilçesine bağlı Güzpınarı Mahallesi´nde bulunan şifalı içme suyu faydası ile hem yöre halkının hem de Türkiye´nin çeşitli şehirlerinden gelen vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.

Şifalı içme suyunun böbrek taşı, nezle, çeşitli ağrılar gibi birçok hastalığa iyi geldiği düşünülüyor. Şifalı suyun faydalarını duyan ve rahatsızlığı olan Türkiye´nin çeşitli şehirlerindeki vatandaşlar şifalı içme suyuna akın ediyorlar. Bölgede konaklama alanı ve alışveriş yapılabilecek bir yer olmadığı için zorluk çeken vatandaşlar uzun bir yolculuk ve kısıtlı imkanlara rağmen şifalı suya yoğun ilgi gösteriyor.

Şifalı sudan faydalanan ve Gaziantep´ten gelen Hasan Kaya, ?Ben Antep´ten geliyorum. Burada içme suyunun olduğunu söylediler. Ben de onun için geldim. Ben daha önce Erzin ve Elbistan´a gittim. Ama burasının suyu daha güzel. Yalnız buraya geldik hayal kırıklığına uğradık burada konaklamak için otel yok, bir tane bakkal bile yok. En azından pansiyon gibi bir şey olsa gelen insanlar üç dört gün kalabilir? dedi.

Şifalı sudan faydalanmak için Manisa´dan gelen eğitimci İsmet Çavuş ise, "Böbrek taşı rahatsızlığım var. Bu rahatsızlığa iyi geldiğini duydum. Bağırsak ve böbrek taşı rahatsızlıkları. İlk defa geldim. Etkili ve keskin bir su. Sabah bayağı etkisini yaşadım. Ama burada konaklama yönünden sıkıntı var. Uzak yol. Yollar biraz meşakkatli uzun bir yolculuktan sonra buraya ulaşabiliyorsunuz. Buraya geldiğiniz zaman değmesi lazım diye düşünüyorum. Burada iki üç gün konaklayabilmek için konaklama tesisi eksikliğini gördük bunlar olursa daha iyi olacağını düşünüyorum. Suyun şifası tabelada yazıyor. Ben ilk defa geldim? diye konuştu.

Grip hastalığı nedeniyle 12 yıldır şifalı sudan faydalanan ve aynı zamanda şifalı su nedeniyle böbrek taşlarını da çürüttüğünü söyleyen Habib Saygılı, ?Bu suyun faydası grip hastası olanlar, böbreğinde taş olanlar, solucan kıl kurt olanlar için bulunmaz bir nimet. Böyle bir şeyin eşi benzeri emsali yoktur. Türkiye´de ne kadar şifalı su varsa biliyorum birçok yere gittim böyle bir şey imkansız. 1965-2005 yılları arasında grip hastasıydım. Grip oluyordum aşı bana tesir etmiyordu. Aşı da yaptırdım ilaç da kullandım hiçbir etkisini görmedim. En son beni buraya ihtiyar bir abim getirdi. Seni bu hastalıktan kurtaracağım dedi. Ben burada üç gün içtim. Üçüncü gün kurtulduğumu anladım. 2005 yılından beri her yıl geliyorum ve iki üç gün kalıyorum burada. Ne böbreğimde taş bıraktı eritti. Ben grip hastalığı için gelmiştim buraya ama böbreğimdeki taşları da çürüttü. Sonra kız kardeşimi getirdim o da böbreğinden rahatsızdı. Tekrar doktora muayaneye gittiğinde doktor inanamıyorum Zeliha Hanım böbreğinizdeki taşların yüzde 50´si yok olmuş ne yaptınız demiş. O da demiş kardeşim beni böyle bir yere götürdü şifalı su vardı ondan oldu demiş. Adana Büyükşehir Belediyemizden, Feke Belediye Başkanından, devlet büyüklerimizden rica ediyorum lütfen burası ile ilgilensinler böyle bir şey ele geçmez. Suriyelilere verilen konteyner evlerden 20-30 adet buraya versinler. Buraya randevu sistemi ile insanlar ancak gelebilir. Sıra bulamazlar. Herkes buradan şifa bulabilirler. Buraya gelip de şifa bulmadım diyen insan yalan söyler? dedi.

Şifalı sudan faydalanan yöre halkından 90 yaşındaki Recep Özen de, ?Feke´nin Güzpınarı Mahallesi burası. Eski adı Kisenit köyü. Çok fayda görenler oldu bu sudan. Senede gelenler var İmamoğlu Kadirli gibi ilçelerden. Bu su nezle olursa onu önlüyor, midende ağrı varsa onu kesiyor, vücudundaki ağrıya faydası oluyor. Midedeki ekşimeyi önlüyor. Bu suyun faydası çok. Esas bu suyun faydasını buraya gelip her sene içenler daha iyi bilirler? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli