TEMALI PARK İÇİN İLK KAZMA VURULDU
YAŞAM 18.05.2016 09:51:32 395 0

TEMALI PARK İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Atakent Mahallesi´nde yapılacak temalı park için ilk kazmanın vurulduğunu belirterek, ?Bugüne kadar Yüreğir´de hep ilkleri gerçekleştirdik, temalı parkımız sadece Yüreğir için değil Adana için de yine bir olacak?

Yüreğir Belediyesi ekipleri temalı park için çalışmaları başladı. 54 bin 300 metrekare alanda projelendirilen park içerisinde çok değişik faaliyetlerin gerçekleştirileceği belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ?Adana´dan ve çevre illerden herkesin gezmeye gelebileceği bir alan oluşturuyoruz. Bölgemizde eksikliğini düşündüğümüz parkımızın içerisinde her yaştan öğrencilerimizin faydalanacağı temalı çocuk oyun alanları, planetaryum (gökevi), müze binası, gezinti yolları, yürüyüş ve koşu parkuru, bisikletli gezi parkuru, pergolalı gölge alanları, spor alanları, kermes ve festival alanı, yenilebilir ürünler bahçesi, kafeteryalar, çay bahçeleri, el sanatları sergi birimleri gibi çok değişik faaliyetlerin yapılabileceği alanlar olacak? şeklinde konuştu.

PLANETARYUM İLGİ ODAĞI OLACAK
Çalışmalarına başlanan temalı parkın içerisinde yer alacak en dikkat çeken bölüm ise Planetaryum (Gökevi) binası. Güneşin, yıldızların, gezegenlerin diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonu özellikle öğrenciler için ilgi odağı olacak. Uzay hakkında çarpıcı görseller ve anlatımların yer alacağı Planetaryum binası Adana´da bir ilk olacak.

KURTULUŞ SAVASI MÜZESİ
Temalı parkın içerisinde yer alacak olan Kurtuluş Müzesi de yine Adana´da bir ilk olma özelliğini taşıyor. Çocuklara Kurtuluş Savaşını görsel bir şekilde anlatma imkanına kavuşacak müze ile kurtuluş mücadelesi veren atalarımızın hangi şartlarda vatan savunması yaptıkları, verilen mücadelenin zorluğu hem şimdiki kuşaklara, hem de gelecek kuşaklara en iyi şekilde anlatılacak.
Bir benzeri Anıtkabir´de bulunan müzede Kurtuluş Savaşı yıllarında yaşanan olaylar dönemin resimlerinden yararlanarak canlandırılacak. Panoramaların önünde maketlerle düzenlenmiş savaş alanı üç boyutlu bir etki ile ziyaretçilere o anları hatırlatacak. Müzede panoramaları izlerken ziyaretçiler, top sesleri, kılıç şakırtıları, at nalları, "Allah Allah" nidaları gibi savaş sesleri duyacak. Ayrıca Kurtuluş Savaşı´na katılan komutanların portreleri ve Kurtuluş Savaşı´nı gösteren büyük boy tablolar sergilenecek.

HEDEF 2017 YILI SONU
Yüreğir Belediyesi tarafından inşasına başlanan temalı parkın bölgeye bir canlılık kazandıracağını belirten Başkan Çelikcan, ?Temalı parkımız içerisinde birçok etkinliğin bir arada yapılacak olması nedeniyle hem Yüregir hem de Adana için çok önemli bir projedir. Parkımızı 2017 yılı sonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bugüne kadar Yüreğir´de hep ilkleri gerçekleştirdik. Temalı parkımız sadece Yüreğir için değil Adana için bir ilk olacak. Sadece Yüreğir´e değil, Adana´ya, bölgemize hayırlı olsun? dedi.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli