TEKNEDE PATLAMA: 1 ŞEHİT
TERÖR 22.05.2016 14:13:45 254 0

TEKNEDE PATLAMA: 1 ŞEHİT

Hatay´da, Sahil Güvenlik ekiplerinin inceleme yaptığı teknede meydana gelen patlamada, bir asker şehit oldu. İlk belirlemelere göre biri asker 2 kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre bir balıkçı teknesinden Sahil Güvenliğe ?Açıkta bir tekne var. Teknede cesetler bulunuyor? ihbarında bulunuldu. Sahil Güvenlik ekibinin bot ile tekneye yaklaşarak inceleme yaptığı sırada ise patlama meydana geldi. Patlama sesi Samandağ ilçesinden de duyuldu. Büyük korku yaşayan vatandaşlar Çevlik Sahili´ne akın etti. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sahile getirilen yaralı balıkçı ve asker, daha sonra hastaneye götürüldü.

Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, olayda bir askerin şehit olduğunu, ilk belirlemelere göre biri asker 2 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Kaymakam Çelik, olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü kaydetti.

YASAK KALKTI, MAHALLELİ AKIN ETTİ

Diyarbakır´ın Sur ilçesinde vatandaşlar, sabah 08.00 itibariyle yasağın kalktığı 3 mahalleye akın etti. Teröristlerin kullanılamaz hale getirdiği evler ve iş yerleri vatandaşlar tarafından temizlenmeye başlanırken, aylar sonra ilk kez evlerine gelen çocuklar ise kitaplarına baktı.

Merkez Sur ilçesinde teröristlerin açtığı hendeklerin kapatılması ve kurduğu barikatların kaldırılmasına yönelik güvenlik güçlerinin 2 Aralık 2015´ten bu yana sürdürdüğü operasyonlar 13 Mart´ta sona ermiş, ancak sokağa çıkma yasağı devam ediyordu. Arama ve tarama faaliyetlerinin sürdüğü ilçenin Savaş, Dabanoğlu ve Fatihpaşa Mahallesi´nin bazı sokaklarında bugün sabah 08.00 itibariyle yasak kaldırıldı.

Vatandaşların sabah saatlerinde geldiği ilçede duygusal anlar yaşandı. Bazı vatandaşlar iş yerlerini ve evlerini görünce gözyaşlarını tutamazken, bazı vatandaşlar ise o anları kameraya aldı. Yüksek binalara çıkan vatandaşlar ise dakikalarca evlerine baktı. Tarihi yerlerde meydana gelen tahribat da yasağın kaldırıldığı mahallelerde görüldü. Evlerine aylar sonra gelen bazı çocuklar ise kitaplarına baktı.

"BUNU YAPANLARI ALLAH´A HAVALE ETTİM"

Evini görmeye gelen Sait Poyraz, pencerelerin olmadığını, evinin yandığını söyledi. Poyraz, "Bunu yapanları Allah´a havale ettim. Düşünün 5 aydır bir insan evinden çıkıyor. 5 aydan sonra gelip bu manzarayı görmek insanın gözlerini yaşartıyor. Bu tam bir vahşettir. Söylenecek kelime bulamıyorum" dedi. İlçede, güvenlik güçlerinin önlemleri sürerken yasaklı bulunan mahallelerde ise arama tarama faaliyetleri de devam ediyor.

IĞDIR´DA 500 KİLO BOMBA ELE GEÇİRİLDİ

Iğdır´da düzenlenen operasyonda, mutfak tüpü ve 155´lik top mermisi içine tuzaklanmış 500 kilogram patlayıcı ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2015 yılının Eylül ayında Dilucu Sınır Kapısı´na giderken PKK terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu 13 polisin şehit edildiği alanın yakınındaki İslam köyü kırsalına operasyon düzenledi. Ağrı Dağı eteklerinde bulunan alandaki operasyona çok sayıda askeri personel katıldı. Bomba arama köpeklerinin bulduğu alanlar, jandarma ekiplerince kazıldı. Yapılan kazıların ardından PKK terör örgütünce 10 adet mutfak tüpünün içine yerleştirilmiş ve 155´lik 1 adet top mermisiyle güçlendirilmiş 3 ayrı yerde patlamaya hazır el yapımı bomba bulundu.

Ele geçirilen patlayıcılar Yazlık köyü kırsalında bomba imha uzmanlarınca 3 ayrı alanda patlatıldı. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, Yazlık köyü muhtarı, 13 polisin şehit edilmesi olayı ile ilgili gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece terör örgütüne yardım ve yataklık suçlaması ile tutuklanmıştı.

30 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak´ın Kandil ve Metina bölgelerine yapılan hava harekatlarında belirlenen hedeflerin Türk Hava Kuvvetleri´ne ait uçaklar tarafından imha edildiğini açıkladı. Kandil´de 30 teröristin etkisiz hale getirildiği, Metina´da ise 11 hedefin imha edildiği bildirildi.

TSK´dan yapılan açıklamada, "19 Mayıs 2016 tarihinde; alınan istihbaratı değerlendirilmesi sonucu 21:-21.45 saatleri arasında Kandil Bölgesine, Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen sığınak, ağaç altındaki barınma alanları ve silah mevzileri ateş altına alınarak imha edilmiştir. 19 Mayıs 2016 tarihinde Irak Kuzeyi Kandil´e icra edilen hava harekatında ilk belirlemelere göre 30 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

METİNA´YA HAVA HAREKATLARI

Açıklamada ayrıca, "21 Mayıs 2016 tarihinde; alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 11.56-12.30 saatleri arasında, 14.11-14.40 saatleri arasında ve 23.01-00.55 saatleri arasında Metina Bölgesine, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen 11 hedef (silah mevzii, sığınak, barınak ve mağaralar) ateş altına alınarak imha edilmiştir. Hasar ve zayiat çalışmaları devam etmektedir. Savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" ifadeleri kullanıldı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Pençe operasyonu'nda yaralanan asker yaşamını yitirdi

Şırnak'ta çatışamada 3 asker ve 1 korucu şehit oldu

Zeytin Dalı Harekâtı 5. yılında

Diyarbakır Anneleri’nin Sesi Nevşehir’den Duyuldu

İKİ JANDARMAMIZ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’da patlama: 8 polis hafif yaralandı

Mehmetçik’ten Kaçamayacaklarını Anlayan 4 PKK’lı Terörist Teslim oldu

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN SAĞKAYA KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

CEYHAN, SAĞKAYA MAHALLESİNDEN BİNBAŞIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ

'Pençe Kilit'te bir askerimiz şehit oldu

PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDEN 3 ŞEHİT HABERİ DAHA

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA ÜÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

YPG’DEN KARKAMIŞ İLÇEMİZE ROKET SALDIRISI: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Prof. Dr. Barış Erdoğan,"Toplumsal korku ortamı oluşturulmasına karşı dikkatli olunmalı"

Defilede "Terörü Lanetliyoruz" pankartı açıldı

​​​​​​​IRAK’IN VE SURİYE’NİN KUZEYİNE ‘PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI’

Şehidimiz var

TERÖR SALDIRISINDA VEFAT EDEN YUSUF MEYDAN VE KÜÇÜK ECRİN TOPRAĞA VERİLDİ 

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISINI YAPAN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

“BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı