SİYASET 9.04.2020 12:03:00 547 0

"TEDAŞ’A OLAN BORÇLAR ERTELENMESİN, SİLİNSİN!"

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın yaptığı değerlendirmede vatandaşın elektrik ve doğalgaz tüketiminden doğan mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Akın, “TEDAŞ’ın alacakları ile ilgili bir düzenleme yapılıyor ancak bu yetersiz bir düzenleme. TEDAŞ’a olan borçlar yapılandırılmasın, silinsin. Vatandaşa da elektrik ve doğalgaz 3 ay ücretsiz verilsin” dedi.

İktidar tarafından hazırlanan 66 maddelik yeni torba kanun teklifinde, ekonomik yardımlara olanak sağlayan düzenlemeleri değerlendiren CHP’li Ahmet Akın, işten çıkarmanın yasaklandığını ancak ücretsiz iznin kanuna yerleştirildiğine dikkat çekti. “Bunun sakıncaları olabilir. İşçinin hakkını korumak varken kurnazlık yapıp işçiyi daha çok mağdur edecek bir düzenlemeye izin vermemeliyiz. Ayrıca çalışanın verilecek 39 liralık yardım yine işçinin fonundan kesilip verilecek olması doğru bir düzenleme değil” dedi.

Ahmet Akın, Türkiye’de Covid19 vakasının ilk açıklandığı 10 Mart tarihinden bu yana bir ay geçtiğini, iktidar tarafından alınan ekonomik önlemler içerisinde elektrik ve doğalgaz faturaları ile ilgili henüz vatandaşın mağduriyetini giderecek bir düzenleme yapılmadığı söyledi. Ahmet Akın, “Kapalı işyerine faturalar gönderiliyor. Hangi para ile hangi fatura ödenecek soran yok! Salgın geçtikten sonra yaşanacak trajedilerin sorumlusu iktidardır. Önerimiz, talep eden konut abonelerinin elektrik ve doğalgaz faturaları 3 ay ücretsiz olsun. Günlük 39 lira ile hangi fatura ödenir?” diye konuştu.

 

CHP’li Ahmet Akın, milyonlarca insanın ücretsiz izne gönderildiği, maaşsız ayı geçirmek zorunda kaldığı, esnafın, sanayicinin çalışanına izin verip işyerini kapattığı zor günlerden geçildiğini vurguladı. Enerji şirketlerinin doğalgaz ve elektrik faturalarını tebliğ etmeye başladığını, mart ayında kullanılan doğalgaz ve elektrik ücretleri ile ilgili çoğu faturanın da ödenme zamanının geldiğine dikkat çeken Ahmet Akın, “Esnaf siftahsız dükkan kapattığı günlerde borç harç, parasını denkleştirip kullandığı elektriğin faturasını ödeyebiliyordu. Şimdi dükkan kapalı. Gelir yok. Kapalı dükkana fatura gelmiş neyle ödeyecek soran yok. Yevmiyeli çalışan ne yapacak? Bu faturalar salgın geçtikten sonra yeni mağduriyetler yaratacak. Yaşanacak trajedilerden bu günlerde önlem almayan iktidar sorumludur” diye konuştu.

 

TARIMSAL SULAMA BORÇLARI SİLİNMELİ

Ahmet Akın, 66 maddelik torba kanun teklifinde elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi sırasında TEDAŞ'a devredilen elektrik borçlarına yapılandırma hakkı sağlanacak maddeler bulunduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Özelleştirmelerden sonra TEDAŞ’a devredilen elektrik borçluları kim? Belediyeler ve bağlı kuruluşlar, il özel idareleri yani vatandaşa hizmet veren kamu idareleri, tarımsal sulama aboneleri yani çiftçiler. Borcun affı için daha önce 3 kez mevzuat değişikliği ve yapılandırma yapıldı. Bu dördüncüsü olacak. Böyle bir zamanda bu borçların yapılandırılması değil silinmesi gerekir. TEDAŞ’a olan borçlar ertelenmesin silinsin.”(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli