TBMM´Yİ BÖLMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR
SİYASET 12.07.2017 17:14:07 327 0

TBMM´Yİ BÖLMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR"

CHP´den çok sert 15 Temmuz açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yapılacak etkinliklere değinerek, "15 Temmuz´da bir de Cumhurbaşkanlığı himayesinde diye özel bir program yapmışlar bu özel programda, Meclis´te yapılıyor. AKP Genel Başkanı konuşacak, MHP Genel Başkanı, Meclis Başkanı konuşacak. Anamuhalefet partisi genel başkanı ve Meclisteki diğer parti genel başkanı konuşturulmayacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni bölmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Tezcan, "Resmi törenlere katılacağız ama süreci AKP angajmanı içerisine rezervi içerisinde ele alıp bu anlayışın bir parçası olmayız. Bir siyasi partinin kendi propaganda aracına dönüştüreceği bir çalışmanın parçası olmayız" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısının gündemine ilişkin CHP Genel Merkezi´nde basın toplantısı düzenledi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümündeki etkinliklere değinen Tezcan "Cumartesi günü Meclis´te 15 Temmuz ile ilgili resmi bir toplantı olacak. Siyasi parti liderleri konuşma yapacaklar. 10 dakika ile sınırlıyorlar. 15 Temmuz gibi önemli bir konuyu konuşmak için verilen süre 10 dakika. Bu 15 Temmuz´u konuşmamak için konuşturmamak için verilen süre. Özelikle korkuyorlar. 15 Temmuz darbe girişiminin arka planındaki sorumluların gerçek sorumlularının ortaya çıkmasından özellikle korkuyorlar sonuna kadar darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılması için mücadele edeceğiz. 15 Temmuz´da bir de Cumhurbaşkanlığı himayesinde diye özel bir program yapmışlar bu özel programda, Meclis´te yapılıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı konuşacak, MHP Genel Başkanı, Meclis Başkanı konuşacak. Anamuhalefet partisi genel başkanı ve Meclisteki diğer parti genel başkanı konuşturulmayacak.Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni bölmeye kimsenin hakkı yoktur. TBMM Başkanına sesleniyorum; TBMM yerleşkesi ve eklentilerinde Meclis Bütünlüğü içerisinde yapılacak törenlerde sizin keyfinize göre şunlar konuşacak konuşmayacak diye bir ayrım yapma hakkınız yok. 15 Temmuz´a karşı o Meclis´te o bombaların altında hepimiz ben de vardım. Bütün vekiller ordaydı. Bombalar sadece sizin değil hepimizin başına düştü. Darbeye karşı birlikte direndik. Darbeye karşı halkın şimdi ´tankın üstüne çıkma zamanı´ sözü bizim sözümüzdür biz çağırdık insanları tankın üzerine çıkın diye. Şimdi kalkacaksınız TBMM´yi kendi keyfinize göre ayıracaksınız. Meclis´in bir yarısını yok sayacaksınız. Milletin bir yarısını, milli iradenin bir yarısını yok sayıp tören yapacaksınız. O töreni istediğiniz yerde yapabilirsiniz. Ak Parti Genel Merkezi´nde yapabilirsiniz.

?15 TEMMUZ DİRENİŞİ DE BABANIZIN MALI DEĞİL?

Ama TBMM babanızın malı değil. 15 Temmuz direnişi de babanızın malı değil. Bunu kendi ayıplarınızı örtmenin bir yorganı, örtüsü haline getiremezsiniz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bir başka ayıp 15 Temmuz afişleridir. Öncelikle bütün örgütlerimiz bütün resmi törenlere katılıp 15 Temmuz anmalarına ve kutlamalarında yer alacak. 15 Temmuz onların babasının malı değil.Hep beraber direndik. 15 Temmuz´un özel olarak ilan edilmesinde bizim de teklifimiz var. Bu hiçbir şekilde toplumu ayrıştırmanın ve bölmenin aracı haline dönüştürülemez. Afişlere bakıyorsunuz Türk Silahlı Kuvvetleri´ni tahkir eden fotoğraflar. Türk askerini tahkir eden fotoğraflar ile bir silahlı kuvvetler ve ordu düşmanlığı yaratılmış askerini aciz gösteren bir millet ayakta kalamaz. Bunun bir AKP klasiği olduğunu biliyoruz.Daha önce Fetullahçı çete ile beraber kumpas davalarını organize ederek, şimdi o planın parçalarından bir tanesi karşı tarafa geçti birbirlerine düşman oldular. Diğer parça Ak Parti iktidarı hala devam ediyor. Dün silahlı kuvvetler ile halkı karşı karşıya getiren propaganda mekanizması aynı şekilde 15 Temmuz bahanesi ile yeniden çalışmaya başlamış. O asker resimleri de Türk askeri değil onu biliyoruz. Ama Türk askeri gibi göstererek yabancı sitelerden aldıkları tersimleri koymuşlar utanmadan sıkılmadan aciz bir silahlı kuvvetler görüntüsü vermeye çalışıyorlar. 15 Temmuz´a karşı Halkın mücadelesi kadar TSK´nın demokrasiye bağlı unsurlarının da karşı çıkışı çok önemliydi. Ordusunu yok sayan bir millet, ayakta kalabilir mi? Bu ne büyük utanmazlık, acizliktir. Derhal bundan vazgeçilmesi lazım? dedi.

Boğaziçi Üniversitesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi çalışanlarına yönelik düzenlenen FETÖ operasyonuna değinen Tezcan, "Koray Çalışkan´nın yaşamının hiçbir döneminde FETÖ ile ilişkisi olmamış, 2016 yılında ölen bir FETÖ imamı ile yoğun görüşmeleri var gerekçesi ile gözaltına alınıyor. FETÖ´cularla ilişki içinde olmak gözaltına alınma sebebi ise Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarının hepsinin hapise girmesi gerekir methiyeler düzen onlar. Pensilvanya yolunu haç yolu haline getiren onlar" diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false