TBB’den pandemi döneminde avukat ve stajyer avukatlara online eğitim
YAŞAM 10.04.2020 12:15:00 1202 0

TBB’den pandemi döneminde avukat ve stajyer avukatlara online eğitim

TBB’de kurulan stüdyoda https://www.facebook.com/barobirlik ve https://www.youtube.com/tbbtv adreslerinden canlı olarak avukat, stajyer avukat, hukukçu ve vatandaşlara açık olarak verilmeye başlandı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından Online Staj ve Meslek İçi Eğitim Programları TBB’de kurulan stüdyoda https://www.facebook.com/barobirlik ve https://www.youtube.com/tbbtv adreslerinden canlı olarak avukat, stajyer avukat, hukukçu ve vatandaşlara açık olarak verilmeye başlandı. İlgi çeken yayınların anlık 4 bin izleme ve 10 bini aşkın görüntüleme oranını yakaladığı görüldü.

Online staj eğitimi kapsamında 6 Nisan’da TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Uğur Uzer tarafından “Genel Olarak Avukatlık Stajı, Mesleğe Kabul, Barolar, TBB, Meslek Kuralları, Meslek Etiği, Disiplin Yargılaması”, 7 Nisan’da Av. İnanç Görür tarafından “CMK Uygulamaları”, 8 Nisan’da Av. Ayşe Köseyener tarafından “Kira Tespit ve Tahliye”, 9 Nisan’da Uzman Psikolojik Danışman Özden Yılmaz Bilgin tarafından “İlişki ve Çatışma Yönetimi” dersleri verildi.

Online meslek içi eğitimi kapsamında ise 6 Nisan’da Av. Sema Güleç Uçakhan “Akit ve Akit Dışı Nedenlerle Bedensel Zararlarda Sorumluluk”, 7 Nisan’da Ankara BAM 8. Hukuk Dairesi Üyesi Cem Çelik “İş Hukukunda Mücbir Sebep”, 8 Nisan’da   Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Emel Badur “Arabulucu Sözleşmesi”, 9 Nisan’da TOBB Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Sema Taşpınar Ayvaz “7266 Sayılı Kanunun Geçici 1. Maddesi Kapsamında Yargıda Sürelerin Durması” konularında eğitim verdi.

Anlık 4 bin, 10 bini aşkın görüntüleme

Eğitimler, TBB’de kurulan stüdyoda https://www.facebook.com/barobirlik ve https://www.youtube.com/tbbtv internet adresleri üzerinden canlı olarak avukat, stajyer avukat, hukukçular ve vatandaşlara açık olarak veriliyor. Yayınlar oldukça ilgi çekti. Anlık 4 bin izleyicinin takip ettiği yayınların, görüntülemede ise 10 bini geçtiği görüldü.

Bugün de staj eğitimi kapsamında Av. İ. Tolga Duruoğlu tarafından “Avukatlık Sözleşmeleri”, online eğitim kapsamında Av. Sezgin Özkan tarafından “İcra Uygulamaları ve İcrada Sürelerin Durması” konusunda eğitimler verilecek. Staj eğitimleri saat 11.00’de, online eğitimler ise saat 14.00’te yukarıdaki internet adresler üzerinden izlenebilecek.

Feyzioğlu: Bu dönemi en iyi şekilde eğitimle geçirelim

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, online yapılan staj ve meslek içi eğitimlerle ilgili şunları söyledi:

“Ülke olarak sıkıntılı, meslek olarak da sıkıntılı günlerdeyiz. İcralar durdu. Adliyeler fiilen çalışmıyor. Ekonomik sıkıntı başımızda. Bir sürü sıkıntımız var. Hepsi doğru ama atlatacağız bunları. TBB Eğitim Merkezi olarak evde kaldığımız bu dönemi en iyi şekilde geçirelim. Mesleki anlamda birikimimizi artıralım, hazırlanalım diye düşündük. Sabah saat 11.00’de stajyer avukatlarımıza destek anlamında staj eğitimi yapıyoruz. Öğleden sonra 14.00’de de meslek içi eğitim yapıyoruz. Özellikle genç meslektaşlarımızı online eğitimlerimizi izlemeye davet ediyorum.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli