TAYVAN, TÜRK İŞ ADAMLARINA YENİ FIRSATLAR SUNMAYA HAZIRLANIYOR
EKONOMİ 22.01.2017 12:38:48 323 0

TAYVAN, TÜRK İŞ ADAMLARINA YENİ FIRSATLAR SUNMAYA HAZIRLANIYOR

Dünyaya örnek oluşturan kalkınma modeliyle, 1950´lilerin yoksul ülkesi konumundan kurtulup, günümüzün kalkınmış ülkeleri arasında yer almayı başaran Tayvan, Türk iş adamlarına yeni fırsatlar sunmaya hazırlanıyor.

Tayvan´ın  kar amacı gütmeyen iş geliştirme kuruluşu Taitra´nın (Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi) yan kuruluşu olan Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi Direktör Yardımcısı Mark Liu ile İş Geliştirme Müdürü Ayşin Poyraz, Tayvan´daki iş olanakları hakkında Adana Ticaret Odası üyelerine bilgi verdiler.

Adana ile Tayvan arasındaki ticari ilişkilerin artırılması amacıyla ATO Meclis salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, ?Tayvan kalkınma mucizesinin, devletin ekonomik kalkınmadaki önemli rolün ortaya koyduğunu?söyledi. Türkiye´nin dünyada tüm ülkeler tarafından tanınan bir ülke olmasına rağmen, sadece 23 dünya ülkesi tarafından tanınan Tayvan´ın coğrafi açıdan Türkiye´den 21 kat küçük, üretim rakamlarında ise 21 kat büyük bir ülke konumuna ulaştığını kaydeden Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:

Adana Ticaret Odası olarak Tayvan ile karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi noktasında atılacak her adıma hazır olduklarını da ifade eden Menevşe, ?Şu an ticari ilişkilerimiz oldukça az ve karşılıklı olarak neler alabileceğimizin ve satabileceğimizin belirlenmesi gerekiyor. Tayvan Ticaret Merkezi´nin Odamıza yapmış olduğu bu ziyaretin ticari ilişkilerimizin gelişmesi bakımından önemli bir fırsat yaratacağına inanıyorum? dedi.

Direktör Yardımcısı Mark Liu ile İş Geliştirme Müdürü Ayşin Poyraz da toplantıya katılan Adanalı iş adamlarına yönelik sunumlarında, dünya genelinde 60 ofisi bulunan Tayvan Ticaret Merkezi´nin çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgi verdiler.

Doğu Asya ile Güney Doğu Asya arasında yer alan Tayvan´ın 36 bin 193 kilometrekare yüz ölçümüyle Türkiye´nin Konya il sınırları kadar büyüklükte olduğunu ve 23.4 milyon nüfusa sahip olduğunu belirten Liu ve Poyraz, "Tayvan coğrafi anlamda küçük ama ekonomik anlamda büyük bir ülkedir? dediler.

Asya - Pasifik Bölgesi´nin tam merkezindeki çok önemli bir konumda bulunan Tayvan´ın; makine, bilişim, elektronik parçalar gibi çok sayıda sektörde dünyanın lider ülkesi konumunda bulunduğunu da vurgulayan  Liu ve Poyraz, sunumlarında daha sonra şu görüşlere yer verdiler:

?Tayvan, stabil ve sağlıklı ekonomisi, güçlü inovasyon kapasitesi, yüksek performanslı sanayi kümeleri, üstün tasarım gücü, küresel tedarik zincirinde önemli bir rol oynaması, stabil ve sağlıklı ekonomisiyledünyanın en büyük 18. ticaretçi,17. en büyük ihracatçı ve18. en büyük ithalatçı ülkesidir. Yıllık dışticarethacmi 550 milyardolaraulaşan, hemenher yıldışticaretfazlasıveren, kişibaşınadüşen milli geliri 22 bin dolarıaşanTayvan bu özellikleriyledünyanın ticaret yapılmaya en elverişli ülkeleri arasında yer almaktadır. Amacımız halen 1.7 milyar dolar seviyelerinde bulunan iki ülke ticaretini geliştirmek ve bu rakamı çok daha üst noktalara taşımaktır. Bu anlamda Tayvan Ticaret Merkezi´nin İstanbul Ofisi olarak iki ülke arasında bir köprü oluşturuyor, Tayvan´dan ithalat yapmakisteyen Türk iş adamlarına her konuda yardımcı oluyoruz. Tayvan´daki fuarlara katılmak ve ülkemizdeki iş olanaklarını yerinde incelemek isteyen Türk iş adamlarına da uçak biletinden konaklamalarına ve yapacakları görüşmelere kadar destek sunuyor, istemeleri halinde onları Tayvanlı iş adamları ilede buluşturuyoruz. Bugüne kadar çok sayıda Türk iş adamları heyetlerinin Tayvan´daki fuarlara katılımlarını organize ettik. Bu anlamda her iki ülkenin iş adamlarını cesaretlendirerek tanıştırmak istiyoruz. Tayvan´a vize sorunu yok. İnternetten form doldurmak yeterli oluyor ve Türk Hava Yolları 11 saatlik direkt uçuşla iş adamlarının ülkemize ulaşmalarını sağlıyor. Türk iş adamlarına Tayvan´daki yatırımları için teşviklerimiz devar. Bu fırsatları da en iyi şekilde ülkemizi ziyaret ederek öğrenebilirler. Ülkemizi ziyaret etmek isteyen Adanalı iş adamlarına Tayvan Ticaret Merkezi´nin İstanbul Ofisi olarak her konuda yardımcı olmaya hazırız. Ülkemize gelmek isteyen üyelerinizin ziyaretleri öncesinde bizi araması yeterli? (Haber Merkezi)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false