Tatilde Çocuğunuzun Dinlenmesine İzin Verin.
YAŞAM 17.06.2016 10:27:06 394 0

Tatilde Çocuğunuzun Dinlenmesine İzin Verin.

Tüm Türkiye karne heyecanı yaşıyor? Büyük bir okul maratonu sona erdi ve büyük gün nihayet geldi? Bütün bir yıl boyunca büyük emekler sarfederek ders çalışan öğrenciler bugün karnelerini alıyor?

Aileleri de etkisi altına alan karne heyecanıyla ilgili açıklama yapan Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, başarısız karnede ailelerin rolünün büyük olduğuna dikkat çekti.

Çocuğun performansı kadar, anne ve baba arasındaki ilişkinin de karne notlarına etkisinin büyük olduğuna dikkat çeken Dr. Ejder,?Veliler başarısız bir karne ile karşılaştıklarında kendilerine; Çocuğumuza yıl boyunca sağlıklı bir aile ortamı mı sunabildik mi?, Birbirimizi iyi dinleyip saygı gösterebildik mi?, Yoksa problemlerimizi sürekli tartışma ve kavgalarla kısır döngüye sokarak, sağlıklı iletişimin olmadığı bir aile ortamı mı yarattık?, Çocuğumuzun dersleriyle yeterince ilgilendik mi?, Ona ders çalışma alışkanlığı kazandırdık mı?, Yoksa bir an önce dersleri bitsin diye ödevlerini biz mi yaptık?, sorularını sormaları lazım.? diye konuştu.

?Başarının Tek Göstergesi Karne Değildir.?

Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, ailelere bazı tavsiyelerde de bulundu.

?? Başarının tek göstergesi karne değildir. Karne notları iyi de olsa, kötü de olsa sevginizin karneye bağlı olmadığını, sonucu ne olursa olsun onu seveceğinizi vurgulayın. Karne notları düşükse başarısızlığının nedenlerini araştırın, mutlaka çözüm yolları üretin. Yıl içindeki ders eksiklerini tamamlaması için ona yardım edin.

?? Okul hayatının başlangıcından itibaren ders başarısızlığı var ise çocuğunuzun öğrenmesini etkileyen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ya da özel öğrenme güçlüğü olup olmadığının belirlenmesi için mutlaka bir uzmana başvurun.

?? Karne notları iyi ise bunu görmemezlikten gelmeyin ?zaten benim çocuğuma bu yakışırdı, bu senin görevin tabiî ki iyi notların olacak ? yada ? sana o kadar imkan sunduk bir de zayıf mı alacaktın, tabiî ki karnen iyi olacaktı ? gibi cümleler kullanamayın.

?Gereksiz beklenti İçerisine Girip, Çocuğunuzu Hırs ve İdeallerinizin Kurbanı Etmeyin.?

?? Onun başarısını takdir edin, küçük ödüller ile motivasyonunu arttırın. Ancak fazla abartmayın, çocuğunuzda endişe ve korku yaratacak, yüksek beklentilerinizden bahsetmeyin,

?? Çocuğunuzu kendinizle, başka çocuklarla ya da kardeşleri arasında kıyaslamayın.

?? Kendi hayatınızda gerçekleştiremediğiniz ideallerinizi çocuğunuzun gerçekleştirmesi için beklenti içine girmeyin, ideallerinizin ve hırslarınızın kurbanı etmeyin.

?Tatilde Çocuğunuzun Dinlenmesine İzin Verin.?

?? Düşük karne notu yada sınav puanı alan çocuğunuzda, sık sık ağlama, olağan aktivitelerden zevk almama, sosyal soyutlanma, suçluluk duygusu, yeme veya uyku düzeninde bozulma, öfke patlamaları, baş ağrısı, karın ağrısı gibi fiziksel belirtiler yada evden kaçma, intihar gibi düşünceler fark ederseniz; bunlar depresyon belirtisidir, mutlaka profesyonel yardım almanız gerekir.

?? Tatilde çocuğunuzun dinlenmesine izin verin. Hayatta başarısını gösterebileceği, başka alanlar da olduğunu fark etmesine olanak tanıyın, başka yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olun.

?? Tatilde çocuğunuz ile iletişiminizi arttıracağınız alanlar yaratın, ona zaman ayırın, fiziksel ve ruhsal gelişimini takip ettiğinizi, ona değer verdiğinizi hissettirin.

(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı