TAŞKIN,
SAĞLIK 12.08.2020 12:10:00 782 0

TAŞKIN,"EHLİYET VE LİYAKAT OLMADIĞI MÜDDETÇE SAĞLIK PERSONELİ MAĞDUR OLACAKTIR"

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık çalışanlarının mağdur olmalarının birçok nedeni olduğunu söyledi.

Taşkın, birincisinin ehliyetsiz ve liyakatsiz yöneticilerin atanması,  diğerinin ise yıllardır üye sayısının çokluğu ile övünen ve yetkiyi elinde bulunduran sendikanın sağlık çalışanlarının haklarını savunamadığından kaynaklandığına dikkat çekti.

Yetkili sendikanın, bugüne kadar çalışanların ekonomik, sosyal ve kültürel yaşantılarında ciddi bir iyileştirme sağlayamadığını belirten Taşkın, her ne kadar sağlık çalışanlarının mağduriyetinden yetkili sendika sorumlu ise de en az onlar kadar bu sendikaya yetkiyi veren sağlık çalışanlarının da sorumlu olduğunu ve başarısızlığa ortak olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Sağlık çalışanlarının işyeri, ekonomik ve sosyal sorunları çözülemeden başarıdan söz edilemez. İşyerinde yöneticilerin baskılarına maruz kalan, birim birim gezdirilen, geçici görevlendirmeler ile baskı uygulanan, gerek döner sermaye ödemelerinde, gerek komisyonlardan yöneticilere yakın olanların yararlandırılmaları, referansı olanların masa başında ve daha rahat birimlerde rahat ettirilmeleri vs. gibi olumsuzlukları sağlık çalışanları gördüğü halde bu adaletsizliğe dur demedikleri müddetçe sorunları büyüyecek, beklentilerine asla kavuşamayacaklardır. Biz, bu nedenle diyoruz ki, bunlara göz yummak suretiyle yetkili sendikaya üye olarak destek veren sağlık çalışanları da en az yetkili sendika kadar sorumludur.

Kurum içinde yapılacak sınav sonucunda başarılı olanların hastane yöneticisi olarak atanması sağlanmalıdır. Sınavlara girip başarılı olanların kendi alanlarında görevlendirilmesi başta sağlık çalışanlarının adil yönetim vs. beklentilerinin karşılanmasını ve sağlık hizmetinin öncelikli ihtiyaçlarının zamanında temin edilmesi, etkili, verimli hizmet sunulmasını sağlayacaktır. Mevcut atama sisteminde mevzuatı bilmeyen, otelcilik hizmetlerinden anlamayan, hiç idarecilik yapmamış tecrübesiz memurlarla sözleşme yapılarak bunlara yüksek maaşlar veriliyor. Personel özlük işlerinden anlamayan, mali, teknik ve hukuki konuları çok iyi bilmeyen memurlarla sözleşme yapılması pek çok sorunu beraberinde getirmektedir.

Türkiye’deki resmi kurumlar içinde en çok mobbing sağlık çalışanlarına uygulanmaktadır. Pandemi döneminde de kendilerine yakın olanları koruma ve kollamaya devam ediyorlar, referansı olmayanlar ise daha riskli birimlerde ve ağır çalışma koşullarında görevlendiriliyorlar. Karşı gelen ve hakkını aramak isteyenleri geçici görevlendirme ile tehdit ediyorlar. Diğer sendika üyelerine her türlü baskıyı yapıyorlar. İdareciler, sağlık çalışanlarının kâbusu haline gelirken, moral ve motivasyonun bozulmasına, işyerinin huzurunun ve çalışma barışının bozulmasına neden olan sonuçların ortaya çıkmasına neden oluyorlar. İnsan odaklı sağlık hizmeti sunan bir kurumda bunların kabul edilebilmesi mümkün değildir.

Anadolu Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarına sesleniyorum: Kimseyi efendiniz yapmayın. Adaletten, ehliyet ve liyakattan ödün vermeyin. Haklarınızın korunması noktasında sessiz kalan sendikalara üye olmayın. Sağlık çalışanlarının problemlerinin çözülmesini, beklentilerinin karşılanmasını, siyaset yerine haklarınızın korunmasını istiyorsanız üye olacağınız sendikayı iyi değerlendirin.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli