?TAŞERONA ARTIK KADRO VERILMELIDIR?
SİYASET 4.09.2017 13:02:13 381 0

?TAŞERONA ARTIK KADRO VERILMELIDIR?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işsizliğin had safhaya ulaştığı, 1 milyona yakın üniversite mezununun işsiz kaldığı Türkiye´de,çalışma hayatının giderek zorlaştığını söyledi.

Gürer, ?AKP hükümetleri emekten yana değil. Emekçileri köle görüyor" dedi. Çalışan kesimlerin haklarının gaspedildiğini belirten Gürer, hükümetin dinimizin kul hakkıyla ilgili değerlendirmesi doğrultusunda taşeron işçilere verdiği kadro sözünü tutmasını istedi.

Memura ve emekliye reva görülen zam oranının yıllık enflasyon oranının yarısı kadar bile olmadığına dikkat çeken Gürer, ?Çocuk ve kadın işçiler, taşeron işçilerin sorunları, mevsimlik işçiler, sözleşmeliler hep büyük sorunlarla boğuşuyor. Sendikal iş yaşamı zaten bitme noktasına geldi? dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı tatilinde de seçim bölgesi olan Niğde´de Bor,Çamardı,Çiftlik, Altunhisar,Ulukışla ilçelerinde  esnaf, işçi, memur, emekliler ile bir araya geldi.Ömer Fethi Gürer, Türkiye´de çalışma hayatına dair sorunların giderek arttığına dikkat çekti.

Gezi ve ziyaretleri sırasında toplumun her kesiminin sorunlarını birinci ağızdan dinlediğini kaydeden Gürer, ?AKP 15 yıllık iktidarı döneminde, çalışma hayatından ekonomiye, tarımdan sağlığa, iç ve diş politikadan, güvenlik ve adalete kadar hemen her alanda ülkemizi neredeyse içinden çıkılmaz bir hale sokmuştur? dedi.

2 MILYON ÇOCUK ÇALIŞIYOR

Türkiye´nin çocuk işçiler konusunda da karnesinin zayıf olduğuna vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, ?Ülkemizdeki yoksulluk, okul sıralarında olması gereken çocukları çalışma hayatına atmıştır. Çocuk işçiliği ve kayıt dışı istihdam vahim sayılabilecek boyutlara ulaşmıştır.18 yaşın altında çalışan çocuk sayısı 101 bini geçmiş, çırak ve stajyer adı altında bu sayı 400 bine ulaşmıştır. Kayıt dışılarla birlikte çalışan çocuk sayısı 2 milyon civarındadır.  Zira 2016 TÜİK verilerine göre, çocuk işçilerin yüzde 78´i kayıt dışıdır. Çalışan çocukların yüzde 45´inin tarımda, yüzde 24´ünün sanayide, yüzde 31´inin hizmet sektöründe olduğu ifade edilmektedir? dedi

TAŞERONLARIN UMUDU KALMADI

2 yıl önce dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu´nun, 3 ay içinde taşeron işçilerin kadroya alınacağı yönündeki sözünü hatırlatan Gürer, ?Aradan 2 yıl geçti ve yaklaşık 1 ,5 milyon taşeron işçi umudunu kaybetme noktasına geldi.Son açıklamalar yapılan çalışmaların taşerona kadro  vermekten çok, aynı koşullarda çalıştırıp adını değiştirmekten ibaret bir çalışma olduğunu gösteriyor.Bu kabul edilemez.Eşit işe eşit ücret ve özlük hakları verilmelidir.4C, 4B ve emeklilikte yaşa takılanların sorunları da çözülmelidir.Emeklilerde ilaçta katkı payı kaldırılıp ücret iyileştirmesi sağlanmalıdır.Aynı şekilde sözleşmeli kamu personelinin durumlarında yapılacağı söylenen iyileştirmelerle ilgili de bir gelişme olmaması AKP´nin emekçileri göz ardı ettiğinin göstergesidir."ifadesini kullandı.

OKUMUŞ İŞSIZLER

Üniversite mezunu işsizler, memur ve emekliye reva görülün yüzde 4 oranındaki zam ve mevsimlik tarım işçilerin sorunlarına da değinen Gürer şunları söyledi:

?2017 yılı itibariyle ortaokul ve lise mezunu işsiz sayısı 651 bin 152 olarak açıklanıyor. 257 bin meslek yüksek okulumezunu iş arıyor. Lisans ve üstü iş arayanların sayısı320 bin 108. Üniversite mezunu olup da iş aramayan yada farklı işlere yönelenlerle birlikte 1 milyonun üzerinde üniversite mezunu işsiz var.

MEMUR VE EMEKLININ HALI ?

Artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında ezilen kamu çalışanları ve emekliler için yüzde 4 oranındaki zam, hükümetin kamu çalışanına verdiği önemin göstergesidir. Pek çok gıda ürününde geçen yıla göre yüzde 12 ila yüzde 55 arasında fiyat artışı yaşanırken hükümet, memura ve emekliye ilk altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için yüzde 3.5 zam yapmıştır. Kamu kesimine reva görülen yıllık zam oranı yıllı enflasyon artışının yarısı bile değildir.

BIR YILDA 238 BIN ESNAF KEPENK KAPATTI

2013 yılının ocak ayında 2 milyon 964 bin olan Bağ-Kur´luesnaf sayısı 2017 yılının ocak ayında 2 milyon 520 bine geriledi. 450 bine yakın esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Ocak 2016 ile ocak 2017 arasında dükkanını kapatan esnaf sayısı 238 bin olarak kayıtlara geçti. Yani bir yılda 238 bin esnaf işyerine kilit vurmak zorunda kaldı.?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false