KÜLTÜR SANAT 20.06.2017 14:00:48 735 0

"TARTUFFE" ÇÜ HUKUK FAKÜLTESİ SANAT ATÖLYESİ TARAFINDAN SAHNELENDİ

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, oyun bitiminde sahneye çıkarak, oyuncuları kutladı ve emeği geçenlere teşekkür ederek, oyunun İranlı genç yönetmeni Shahrouz Rafıeı Pour´a plaket sundu

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sanat Atölyesi tarafından Moliere´nin "Tartuffe" adlı oyunu sahnelendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda sahneye konulan ve yönetmenliğini Shahrouz Rafıeı Pour´un yaptığı oyunda, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri rol aldılar.

Çok sayıda avukat ve yurttaşlar oyunu takdir ile  izledi.  Oyunu izleyenler arasında Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Ümit Arif Özsoy, Av. Furkan Kılıç da bulundu.

PLAKET TAKDİM ETTİ.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, oyun bitiminde sahneye çıkarak, oyuncuları kutladı ve emeği geçenlere teşekkür ederek, oyunun İranlı genç yönetmeni Shahrouz Rafıeı Pour´a plaket sundu.

Av. Küçük, Adana Barosu´nun tiyatro ve sanata ayrı bir önem verdiğini belirterek, "Tamamı Avukatlardan oluşan ve 2011´de "Bir Şehnaz Oyun"´la "sahne" diyerek yola çıkan Adana Barosu Tiyatro Topluluğumuz var. 2012´de "Tersine Dünya", 2013´de "Anam,Bacım, Avradım", 2014´de "Deri Ceket", 2015 ´de "Komşu Köyün Delisi", 2016 ´da ´Zenabir´ ile izleyenlerin beğenisini topladılar. Tiyatro Topluluğumuz 7. yılında, yedinci oyunu için geri sayıma başladı. 3-4 Temmuz 2017 tarihleri arasında Arthur Miller´in politik içeriği nedeniyle bugün de geçerliliğini sürdüren ve 17.yüzyılda yaşananların yer aldığı "Cadı Kazanı" adlı oyunla sahne diyecekler" dedi.

Av. Küçük, ilk oynanışında Kral XIV. Louis tarafından, yakın çevresindeki din büyüklerinin etkisiyle ve din düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle yasaklanan "Tartuffe"in,  daha sonraki yüzyıllarda da sıklıkla engeller ve yasaklarla karşılaştığını ifade etti. Av. Küçük şunları söyledi:

 " Molière´in dehasının bir kanıtı da, yaklaşık dört yüzyıl önce yazdığı bir oyunla, bugün bile kızdırmak istediklerini kızdırabiliyor, eğlendirmek istediklerini eğlendirebiliyor olmasında. Gerçekten de, 2017 yılından bakıldığında, Molière´in gözüyle görülmüş XIV. Louis Fransa´sının, cumhuriyet Türkiye´siyle benzerliği büyük yazar adına hayranlık, insanlık tarihi adına ise dehşet verici boyutta. Bu bakımdan, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sanat Atölyesinin "Tartuffe" seçimi, günümüz siyasal ortamına uygunluğu açısından dikkat çekmektedir. Görünen o ki, Orgon benzeri, bir kişiye körü körüne bağlanan, bağlandığı kişi ya da kişileri sorgulamayan halk uyanmadıkça, gözü açılmadıkça Tartuffelar aramızda dolaşmaya devam edecektir; kendini mağdur, mağrur ve haklı göstererek... Tartuffeların oyununu bozacak olansa, toplumun bilinçli, örgütlü  ve birleşik mücadelesi olacaktır" diye konuştu.

"BAROMUZ GENÇLERE GÜVENİYOR VE ÖNEM VERİYOR"

Av. Veli Küçük, "29. Dönemde Adana Barosunda bir ilki gerçekleştirerek hukuk fakültesi öğrencileri ile baro arasındaki köprüyü sağlamak için "Hukuk Fakülteleri ve Öğrencileri ile İletişim Komisyonu" oluşturarak meslektaş adayı gençlere ve öğrencilere özel ilgi ve önem göstermekteyiz. Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bir ilki başlatarak Sanat Atölyesi çalışmaları kapsamında ilk oyunlarını sahneleyen öğrencileri kutluyorum, çalışmalarının gelecekte de devamını diliyorum. Adana Barosu olarak her zaman her konuda yanlarında olduğumuzu belirtiyorum. Çağdaşlaşma ve aydınlanmanın yolu sanattan, tiyatrodan geçtiği gibi, bunun lokomotifi gençlere güven ve fırsat verilmesi olacaktır." dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu