Tarsus Gastronomi günleri sona erdi
YAŞAM 28.10.2019 11:10:00 967 0

Tarsus Gastronomi günleri sona erdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl 3.’sü düzenlenen Tarsus Gastronomi Günleri, vatandaşlara lezzet cümbüşü yaşattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi, Tarsus SlowFood Grubu ile Tarsus Zeytin Platformu işbirliğiyle bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Tarsus Gastronomi Günleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Atölyeler, paneller ve söyleşilerin yanı sıra çok sayıda etkinlikle vatandaşların beğenisini toplayan Gastronomi Günleri’nin bu yılki teması 'öğrenelim öğretelim' olurken, Tarsus’a özgü yöresel ürünlerin üretiminde ve değerlendirilmesinde kadın emeğinin desteklenmesi ile kooperatifleşme ön plana çıktı. Üç gün süren programda önemli sayıda ünlü yemek şefini ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen konukları ağırlayan Gastronomi Günleri, vatandaşlara lezzet cümbüşü yaşattı.
Zengin program akışıyla dolu dolu üç gün yaşandı
Tarihi ve zengin yemek kültürüne sahip Tarsus’un Kubat Paşa Medresesi ve Danyal Peygamberin kabrinin bulunduğu Makam Camisi’nin yanındaki meydanda gerçekleştirilen Gastronomi Günleri, Yeryüzü Pazarı’nın açılışı, Sıraköy’de sembolik Sarıulak Zeytin hasadı, Eshab-ıKehf Zeytin Kooperatifi ziyareti gibi programlarla ilçenin farklı noktalarında eş zamanlı devam etti. Gastronomi Günleri, şefler ile demo çalışmaları, demo tadımı atölyelerinin yanı sıra zeytinyağının gastronomideki önemi, Tarsus’ta zeytin ve zeytincilik, lezzette yöresellik, şef olmak, gastronomide bıçağın yeri gibi konularda da alanında uzman isimlerin söyleşilerine ve panellerine ev sahipliği yaptı. Festival alanında gün boyu süren trio müzikleri ve Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin Tarsus’tan manzaralar resim çalışmaları ise vatandaşların beğenisini topladı.
“Bu sene özellikle kadınlar ön plana çıktı”
Bu yılki Gastronomi Günleri’nde Mersin’in ve özelinde Tarsus’un yöresel ürünlerinin üretim ve değerlendirilmesinde kadın emeğinin desteklenmesi konusu ön plana çıkan konuların başında yer aldı. Yeni kurulan Mersin Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne de değinen Leyla Yoksulavakan, Meral Seçer’in bu konuda gösterdiği özeni vurgulayarak,“Biliyorsunuz kadının bulunduğu her yerde üretim, başarı ve güzellik vardır. Biz de tüm bunları sunmaya çalışıyoruz. Ben özellikle Tarsus Gastronomi Günleri’nin ilk gününden beri içerisindeyim. O kadar mutluyum ki. Çok güzel dostlar edindim, çok değişik insanlarla görüştüm, çok bilgili insanlar tanıdım. Eksiklerimizi tamamladık, bizden bir şeyler aldılar. Yani birbirimizi tamamladık. Bu sene çok farklı ve renkli oldu. Özellikle kadınlar ön plana çıktı" dedi. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli