Tarım ve hayvancılık sektörü Mersin’de buluştu
EKONOMİ 5.03.2020 14:08:00 785 0

Tarım ve hayvancılık sektörü Mersin’de buluştu

Türkiye’nin en önemli tarım fuarlarından biri olan Mersin Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, düzenlenen resmi açılış töreni ile ziyaretçilerine kapılarını açtı.

15. Mersin Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen resmi açılış töreni ile ziyaretçilerine kapılarını açtı. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen fuarın resmi açılış törenine CNR Holding Pazarlama ve İletişim Direktörü Reha Tartıcı, CNR Holding Genel Müdürü Mustafa Tokatlı, T.C. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bucuge, Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve STK temsilcileri katıldı.

 

Akdeniz’in tarım merkezi

 

Törende yaptığı konuşmasında Türkiye’nin en büyük liman kenti olan Mersin’in yaz kış üretim yapılabilen önemli bir tarım merkezi olduğunu anımsatan CNR Holding Pazarlama ve İletişim Direktörü Reha Tartıcı, “Kent uzun yıllara dayanan güçlü ticaret yapısına tarım ve hayvancılık alanlarındaki başarılarını da ekleyerek; turizm, sanayi, ticaret, lojistik, tarımsal üretim ve ihracatıyla adeta bölgenin parlayan bir yıldızı haline gelmiştir” dedi. Gerçekleştirdikleri 50’ye yakın fuarla firmaları global ticarete alıştırarak hem Türkiye hem de firmaların ekonomik kalkınmasına katkı sağladıklarını söyleyen Reha Tartıcı, Mersin’in bu anlamda da potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ifade ederek, “Kent ekonomisinin geldiği nokta bize göre Türkiye ekonomisi ile eş değer büyüklükte. CNR olarak Mersin’in bu gücünü öngörerek, kentte düzenlediğimiz fuar sayısını her geçen yıl arttırıyoruz” dedi.

 

B2B görüşmeleri ihracata katkı sağlayacak

 

Törende konuşan T.C. Mersin Valisi Ali İhsan Su ise; Mersin’in kent ve ülke ekonomisine katkısından söz ederek, tarım kenti olan Mersin’in potansiyelinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Ali İhsan Su ayrıca, fuara katılacak alım heyetlerinin B2B görüşmeleri sayesinde ihracata önemli bir katkı sağlanacağını söyledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise yaptığı konuşmasında yükte ağır ama pahada hafif kalan tarımın gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarılması gerektiğini vurguladı. Mersin tarımının ülke ve Akdeniz bölgesi açısından önemini de vurgulayan Vahap Seçer, “Mersin bir tarım kentidir. Tarımın geliştirilmesinde yerel yönetimlerin olduğu kadar merkezi yönetimlerin de sorumlulukları bulunuyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu konuda her türlü çalışmayı büyük bir özveri ile yapıyoruz” dedi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bucuge ise konuşmasında; Tarımın bugün savunma sanayi ile eş değer hale geldiğini belirtti. Ülkelerin tarım alanına yaptıkları yatırım ile büyük bir değişim ve dönüşüm süreci başlattıklarını ifaden eden Cem Bucuge, “Tarım sektöründe büyüyebilmemiz için gelişmiş ülkeler ile rekabet kabiliyetimizi arttırmamız çok önemli” dedi.

 

4 günde 40 bin ziyaretçi bekleniyor

 

Konuşmasında fuarın bu yıl yerli ve yabancı 200’den fazla firmanın tarım, seracılık ve hayvancılık sektörüne dair yeni teknolojiler, yeni yöntemler ve yeni ürünlerine ev sahipliği yapacağını açıklayan Reha Tartıcı, “Katılımcı firmalarımız fuar süresince binlerce çiftçi, ithalatçı ve bayi ile bir araya gelecek. Sektöre dair yeniliklerin görücüye çıkarılacağı fuarımızı 40 binin üzerinde sektör profesyonelinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bunun yanı sıra bu yıl fuar kapsamında çiftçilere yönelik farklı içeriklerde seminerler de düzenleniyor. Ayrıca doğa fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Mehmet Miras'ın "Türkiye'nin Son Konar Göçer Sarıkeçili Yörüklerde Çocuk Olmak" konulu fotoğraf sergisi de yine fuarda gezilebilecek” diye konuştu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli