Tarım ve hayvancılık sektörü 15’inci kez Mersin’de buluşuyor
EKONOMİ 1.03.2020 15:25:00 635 0

Tarım ve hayvancılık sektörü 15’inci kez Mersin’de buluşuyor

Türkiye’nin en önemli tarım fuarlarından biri olan Mersin Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl 15’inci kez sektör profesyonellerine ev sahipliği yapacak.

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Yenişehir Belediyesi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK), Sera Konstruksiyon Donanım Ekipmanları Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (SERKONDER), Mersin - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Mersin Sanayicileri Ve İş Adamaları Derneği (MESİAD), Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GÜİD), Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB) işbirliği ve KOSGEB desteğiyle organize edilen 15. Mersin Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı 5 - 8 Mart 2020 tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Sektöre dair yeniliklerin görücüye çıkarılacağı fuarı 40 binin üzerinde sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

200’ün üzerinde firma yenilikçi ürünlerini sergileyecek

Türkiye’nin en önemli tarım fuarlarından biri olan 15. Mersin Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, Mersin CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde açık ve kapalı olmak üzere toplam 20.000 metrekarelik alanda düzenlenecek. Yerli ve yabancı 200’den fazla firmanın katılacağı fuarda tarım, seracılık ve hayvancılık sektörüne dair yeni teknolojiler, yeni yöntemler ve yeni ürünler görücüye çıkacak. Dünyanın dört bir yanından gelen firmaları binlerce çiftçi, ithalatçı ve bayi ile buluşturacak olan fuarın bölge, ülke ve kent ekonomisinin yanı sıra global ticaretin gelişmesine de katkı sağlaması hedefleniyor.

Sektöre dair her şey bu fuarda

Tarım, seracılık ve hayvancılık sektörlerine dair yeniliklerin sergileneceği fuarda, tarım makineleri, ekipmanları, aksesuarları, sera, sera malzeme ve ekipmanları, ölçümleme ve paketleme teknolojileri, gıda güvenliği, organik tarım ve uygulamaları, hayvancılık ekipmanları, hayvan besleme ve yem üretimi, kalite belgelendirme sistemleri ve kalite kontrol teknolojileri tanıtılacak.

Iraklı yatırımcılar fuarı ziyaret edecek

Mersin, fuar süresince Türkiye - Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) işbirliği ile gerçekleştirilecek 4. Türkiye - Irak Yatırım, Ticaret ve Tarım Zirvesi’ne de ev sahipliği yapacak. Bağdat, Necef, Basra, Erbil, Süleymaniye’den Iraklı yatırımcıların katılacağı zirve, aynı zamanda fuarda yeni iş fırsatlarının oluşmasına da katkı sağlayacak. Fuarın resmi açılış törenine katılacak olan Iraklı yatırımcıların, 4 gün boyunca katılımcı firmalar ile bir araya gelerek, milyarlarda dolarlık iş bağlantıları gerçekleştirmesi bekleniyor.

Seminer ile çiftçiler bilgilendirilecek

Bu yılki fuarda T.C. Tarım Ve orman Bakanlığı Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin öncülüğünde çiftçilere yönelik farklı içeriklerde seminerler de düzenlenecek. Fuar süresince ziyaretçiler Doğa fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı olan Mehmet Miras'ın "Türkiye'nin Son Konar Göçer Sarıkeçili Yörüklerde Çocuk Olmak" konulu fotoğraf sergisini de gezebilecekler.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false