Tarım Kredi´den çiftçilere çağrı
TARIM 10.01.2018 11:09:41 330 0

Tarım Kredi´den çiftçilere çağrı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, kooperatif ortaklarına ve üreticilere, yaşanan doğal afetleri de göz önünde bulundurarak tarım sigortalarını ihmal etmemeleri ve ?Çiftçi Kayıt Sistemi´ne (ÇKS) kayıt olmaları çağrısında bul

Poyraz, açıklamasında Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) üzerinden yapılan tarım sigortalarında primin yarısının, bazı teminatlarda ise primin üçte ikisinin devlet tarafından ödendiğini belirtti. Poyraz, "Ayrıca çiftçilerimizin, tarımsal işletme varlıklarını TARSİM´e sigorta ettirmeleri halinde, Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredilere ait faizlerin yüzde 25-yüzde 100´ü devlet tarafından ödeniyor ve çiftçilerimiz indirimli faiz oranlarından faydalandırılıyor. Bunun yanında, doğal afetler ve kuraklık sebebiyle kredi borcunu ödeyemeyen ortaklarımızın kredi borçlarının ertelenmesinde, yasal mevzuat gereğince yalnızca faiz indirimli kredi borçları ertelenebiliyor. Dolayısıyla üreticilerimizin tarımsal varlıklarının TARSİM´e sigorta ettirilmesi şartı, kredi borçlarının ertelenmesi işlemlerinde de aranıyor" dedi.

"2017 yılı içerisindeki kredi borçlarının ertelenmesi işlemlerinde TARSİM´e sigorta yaptıran ortaklarımız bu imkandan faydalanırken sigorta yaptırmayan ortaklarımız ertelemeden yararlanamayarak mağdur oldular" diyen Poyraz, bu açıdan tüm üreticilerin ve ortakların ÇKS bilgilerini güncellemeleri ve TARSİM´e sigorta yaptırmalarının büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Poyraz, bu yıl TARSİM kapsamının daha da genişlediğini ifade ederek, kadın ve genç çiftçilerin tarım sigortalarına katılımını teşvik etmek amacıyla tüm sigorta branşlarında oluşan primin yüzde 5´i oranında indirime gidildiğini ve İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasının kapsamına buğdayın yanı sıra arpa, çavdar, tritikale, yulaf ürünlerini ve bu ürünlerin tohumluklarının da dahil edildiğini belirtti.

Poyraz ayrıca kuraklık sigortasının son başvuru tarihinin birçok bölgede 31 Ocak olarak belirlenmesi sebebiyle üreticilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi güncellemelerini en kısa sürede yapmak suretiyle tarım sigortalarını bağlı bulundukları Tarım Kredi Kooperatiflerinden yaptırabileceklerine dikkat çekti.

Genel Müdür Poyraz, üreticilerin; her ilin, her ilçenin, her ürünün son kabul tarihinden önce sigortalarını yaptırabileceklerini hatırlatarak, son güne kalınması halinde yoğunluktan dolayı zorluklar yaşanabileceğini belirtti.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Bilgiç, “Çiftçi tarımdan uzaklaştırılmamalı, üretene sahip çıkılmalıdır”

"2023 YILI TMO MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR"

TZOB,”Mısır Piyasasında fiyatlar geçen yılın da gerisinde seyrediyor”

KORKUT: MISIR FİYATI EN AZ 9,4 TL/KG OLMALI

TURUNÇGİLDE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI SIFIR TOLERANSLI MÜCADELE

TZOB,“ÜLKEMİZİN TARIM ENVANTERİ HAZIRLANMALIDIR”

Mısır Üreticisinin Fiyat Beklentisi: 7.30 TL

“Gelecek Tarımda Herkes Bir Arada”

ATB, "DIŞA BAĞIMLILIK BİR FELAKETTİR"

Tarımda Dijitalleşme ve Akıllı Araç Kullanımı Artacak

Ceyhanlı Üreticilere Planlı Üretim Modeli Anlatıldı

Gümüldür çiftçisi İyi Tarım Uygulamalarıyla katma değer üretmeye devam ediyor

TZOB, “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor”

“ANIZ YAKMAK TOPRAĞI VERİMSİZLEŞTİRİR”

TZOB, “ÜRETİCİLERİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

İthal ayçiçeği stokları doldurdu, yerli üretici kaygılı

TZOB, “ BAĞ-KUR’LU ÇİFTÇİ SAYISI DÜŞTÜ”

SÜT ÜRETİCİLERİ ZAM BEKLİYOR

TZOB,“TMO çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

Adana'da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürüyor

TMO hububatın satış fiyatını açıkladı

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli