TAG OTOYOLU-MİTHAT ÖZSAN BULVARI BAĞLANTISI YENİLENDİ
YAŞAM 22.11.2016 13:35:32 422 0

TAG OTOYOLU-MİTHAT ÖZSAN BULVARI BAĞLANTISI YENİLENDİ

Adana Entegre Sağlık Kampüsü ve Yonca Kavşak Projesi için yenilenen güzergahta incelemelerde bulunan Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi´nin şehir hastanesinin yoğun trafiğine de uygun bir çözüm geliştirdiğini kaydetti

Adana Büyükşehir Belediyesi, inşaatı devam eden 1550 yatak kapasiteli Adana Entegre Sağlık Kampüsü bünyesinde yer alacak fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yapılacağı arazinin kullanıma açılması için TAG Otoyolu-Mithat Özsan Bulvarı bağlantısını yeniledi.

Ceyhan ve Mersin yönünden gelen taşıtların Adana´ya girişini sağlayan yeni bağlantı yolunda incelemelerde bulunan Başkan Hüseyin Sözlü, 6 ayrı hastanenin hizmet vereceği sağlık merkezinden vatandaşların sorunsuz yararlanması için belediye imkanlarının seferber edildiğini belirtip, bu sayede Yonca Kavşak Projesi´nin de altyapısını oluşturduklarını söyledi.

Kamulaştırma ve güzergah yenilemesi

Merkez Yüreğir İlçesi´nde TAG Otoyolu´nu Mithat Özsan Bulvarı´na bağlayacak Yonca Kavşak Projesi´nin gerçekleşmesi için lokomotif rol üstlenen Adana Büyükşehir Belediyesi, 100 bin metrekarelik alanda yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma çalışmasının ardından otoyolun Ceyhan ve Mersin yönünden gelen taşıtların Mithat Özsan Bulvarı´na geçişini sağlayan bağlantı yolunu yeniledi. Adana Büyükşehir Belediyesi, genel hastane, kadın doğum ve çocuk hastanesi, onkoloji hastanesi, kalp ve damar cerrahisi hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile adli psikiyatri hastanesinden oluşan Adana Entegre Sağlık Kampüsü´nün proje alanı içinde kalan otoyol bağlantı yolunda değişiklik yaptı. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yapılacak arazi içinde kalan bağlantı yolunun24 Kasım´a kadar trafiğe kapatıldığını duyuran Adana Büyükşehir Belediyesi, alternatif güzergahı planlanandan bir hafta önce tamamladı. Başkan Hüseyin Sözlü, yeni bağlantı yolunda incelemelerde bulundu.

Yonca kavşak için uyumlu çalışma

Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül´den yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Entegre Sağlık Kampüsü´nde oluşacak trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak yol ve altyapı hizmetlerinin tamamlanması için belediye imkanlarının seferber edildiğini söyledi. Başkan Sözlü, Yonca Kavşak Projesi Adana´ya kazandırılması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Adana Valiliği başta olmak üzere ilgili kamu kurumlarıyla tam uyumlu çalışma ortaya koyan Adana Büyükşehir Belediyesi´nin şehir hastanesinin yoğun trafiğine de uygun bir çözüm geliştirdiğini kaydetti.

Yeni yatırımlara ulaşım kolaylaşacak

Yeni yapılan Adana Entegre Sağlık Kampüsü´nin yanı sıra yakın bölgedeki stadyum, Adliye, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkesi ile Devlet Bahçeli Köprüsü´ne ulaşımı kolaylaştıracak olan ve Karayolları Genel Müdürlüğü marifetiyle ihalesinin yapılacağı Yonca Kavşak Projesi´nin kamulaştırma ve tahsis işlemlerinin  devam ettiği bildirildi.

.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli