SİYASET 11.03.2017 11:00:49 172 0

"SURİYE´NİN KUZEYİNDE BİR PYD DEVLETİ OLUŞMASINA KARŞIYIZ"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş bir özel TV´de katıldığı programda, "Suriye´nin kuzeyinde bir PYD devleti oluşmasına karşıyız" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş bir özel TV´de katıldığı programda, "Suriye´nin kuzeyinde bir PYD devleti oluşmasına karşıyız" dedi. 


RAKKA OPERASYONU
Terörü maşa olarak kullanan ABD, Rusya ve İran´ın maşalar üzerinden bir bölge kuramayacağını belirten Numan Kurtulmuş, "Türkiye´nin tavrı çok açıktır. Suriye´nin bütün şehirleri o şehrin o bölgenin insanlarının oluşturduğu muktedir güçler ve uluslararası koalisyon ile birlikte hareket edilerek geri alınmalıdır. Örneklerini verdik Cerablus ve El Bab. Cerablus´ta muktedir muhalifle birlikte operasyon yaptı TSK ve örnek olduk. Hala Musul operasyonu bitmedi. Hala Rakka´ya operasyon başlamadı. Herkes kararsız bir şekilde ortada dolaşıyor. Ama bizim tespitimiz şudur; Rakka Rakkalılar´ın, Musul Musullular´ın, El Bab El Bablılar´ın Oradaki etnik yapıyı, oradaki mezhebi yapıyı değiştirmeyelim. Onun için orada operasyon yapalım terör örgütünden temizleyelim halkı getirelim oraya yerleşsin. 45 bin Arap geldi Cerablus´a şimdi orada yaşıyor. Aynı şeyi Rakka için yapalım, aynı şeyi Musul için yapalım. Şimdi Musul´u DEAŞ´tan alalım ama Musul´u Haşdi Şabi gelsin, PYD gelsin Musul´da birisi etnik temizlik diğeri mezhebi temizlik yapsın. Böyle bir şey olmaz. Bu Suriye ya da Irak´ın barışına katkıda bulunmaz. İkinci olarak diyoruz ki; terör örgütleri arasında ayrım yapmayın. ?DEAŞ kötüdür PYD iyidir´ demeyin veya ?PYD iyidir DEAŞ kötüdür´ demeyin. Bütün terör örgütleri vekalet savaşlarının maşalarıdır; hepsi insanlık düşmanıdır. Dolayısıyla kırın atın şu maşalarınızı. Bu maşalarınız üzerinden meşru bir bölge kuramazsınız. Amerikalılara, Ruslara, İranlılar´a bunu anlatmaya çalışıyoruz. Kapalı kapılar ardında her ülkeye ayrı şeyler söylemiyoruz. Herkese aynı şeyi söylüyoruz" şeklinde konuştu.
Kurtulmuş, "Türkiye´nin söylediği üçüncü mesele ise; Suriye´nin kuzeyinde Kürt kardeşlerimizin varlığından rahatsız değiliz biz. Kürtler, Türkler, Ezidiler, Sünniler, Aleviler hepsi orada asırlardır beraber yaşadılar. Ama hiç kimse kalkıp orada yaşayan Araplar´ı Türkmenler´i yerinden atmaya kalkmasın. Biz Suriye´nin kuzeyinde bir PYD devleti oluşmasına karşıyız yoksa Kürt kardeşlerimiz o bölgenin asli unsurları olarak oradalar ve inşallah kıyamete kadar barış içinde olacaklar" dedi.

"VEKALET SAVAŞLARI YAŞANIYOR"
Bölgede vekalet savaşlarının yaşandığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Vekalet savaşları şudur; kendisi savaşmıyor bir maşa kullanıyor vekilleri üzerinden savaşıyor. Yani bir terör örgütünü kullanıyor. Bunun sonu var bir gün eğer onlar devam ederse Amerika ve Rusya savaşma noktasına gelir diye dediğimi hatırlıyorum. Şimdi o noktaya geldiler. Niye şimdi Amerika ve Rusya genelkurmay başkanları oturup konuşma ihtiyacı hissediyor? Çünkü hepsinin uçakları havada dolaşıyor, sahada güçleri var Artık vekalet savaşları üzerinden belli bir noktaya gelindi" sözlerini kullandı.(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli