SUR´DA YARALANAN ASKER ŞEHİT OLDU
TERÖR 3.02.2016 12:00:39 404 0

SUR´DA YARALANAN ASKER ŞEHİT OLDU

Diyarbakır´ın Sur ilçesinde girdiği çatışma sonrası yaralanan Zonguldaklı asker Göksal Cin, tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Şehidin ailesi ise askerleri karşısında görünce sinir krizleri geçirdi.

Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, 3. Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi ve beraberindeki sağlık ekipleri sabah erken saatlerde şehidin ailesinin oturduğu eve geldi.

Elvanpazarcık beldesine bağlı Çalca Mahallesi´ne gelen askeri erkanı karşısında gören aile sinir krizleri geçirdi. Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun tarafından karşılanan heyet ardından aile ile görüşmek istedi. Feryat eden ve baygınlık geçiren şehidin annesi Azime Cin ve kardeşlerini ise komşuları teselli etmeye çalıştı. Rütbeli kadın asker tarafından teselli edilmeye çalışılan şehidin ailesi güçlükle ayakta durabildi. Anne Azime Cin, ?Oğlum bizi nereye bıraktın? diye feryat etti

Baba Şaban Cin´i ise Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek teselli etmeye çalıştı. Şehidin babasını önce bir sandalyeye oturtan Tuğgeneral Birol Şimşek, ardından şehidin babasını ambulansa getirdi. Baba Şaban Cin´e ambulansta ilk müdahalesi yapılırken, köy sakinleri de şehidin evinin önüne akın etti.

Yaklaşık 2 ay önce nişanlandığı öğrenilen şehidin evine jandarmalar tarafından Türk Bayrağı asıldı. Sağlık ekipleri de fenalaşan aileye müdahale etti. Öte yandan şehit Göksal Cin´in yarın Zonguldak´ta defnedileceği öğrenildi.

/resimler/2016-2/3/1203115967703.jpg

SUR´DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI!

Diyarbakır´ın Sur ilçesindeki bazı mahallerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sur Kaymakamlığı´ndan yapılan açıklamada, ?Sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir. Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına ilçemiz Suriçi´nde bulunan Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallelerinde 3 Şubat 2016 Çarşamba günü gece saat 00.00 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi can ve güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir? denildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Pençe operasyonu'nda yaralanan asker yaşamını yitirdi

Şırnak'ta çatışamada 3 asker ve 1 korucu şehit oldu

Zeytin Dalı Harekâtı 5. yılında

Diyarbakır Anneleri’nin Sesi Nevşehir’den Duyuldu

İKİ JANDARMAMIZ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’da patlama: 8 polis hafif yaralandı

Mehmetçik’ten Kaçamayacaklarını Anlayan 4 PKK’lı Terörist Teslim oldu

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN SAĞKAYA KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

CEYHAN, SAĞKAYA MAHALLESİNDEN BİNBAŞIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ

'Pençe Kilit'te bir askerimiz şehit oldu

PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDEN 3 ŞEHİT HABERİ DAHA

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA ÜÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

YPG’DEN KARKAMIŞ İLÇEMİZE ROKET SALDIRISI: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Prof. Dr. Barış Erdoğan,"Toplumsal korku ortamı oluşturulmasına karşı dikkatli olunmalı"

Defilede "Terörü Lanetliyoruz" pankartı açıldı

​​​​​​​IRAK’IN VE SURİYE’NİN KUZEYİNE ‘PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI’

Şehidimiz var

TERÖR SALDIRISINDA VEFAT EDEN YUSUF MEYDAN VE KÜÇÜK ECRİN TOPRAĞA VERİLDİ 

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISINI YAPAN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

“BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı