Şubat´ta gündem siyaset ve yerel seçimler
GÜNDEM 8.03.2019 14:27:00 299 0

Şubat´ta gündem siyaset ve yerel seçimler

Medya Takip Merkezi (MTM), Şubat ayında gündemde medyada en çok ittifak yapan partilerin haberleri yer aldı.

MTM, Şubat ayında gündemde yer alan siyasi ve toplumsal başlıkları araştırdı. Rapora göre; geçtiğimiz ay medyada en çok ittifak yapan partilerin haberleri yer aldı. Şubat ayı içerisinde, 31 Mart Yerel Seçimleri için kesin aday listeleri belli oldu. Adaylıkları kesinleşen bin 389 belediye başkan adayı seçim kampanyalarına hız verdi. 30 büyükşehir, 51 il, 922 ilçe ve 386 belde belediyesinin yeni başkanının belirleneceği 31 Mart sabahı 57 milyon 93 bin 984 seçmen, yerel yönetim kadrolarını seçmek için sandık başına gidecek. 

Medyada Cumhur ittifakı hakkında daha çok haber var 
Şubat ayı içerisinde, AK Parti ve MHP´nin ortak çalışmasıyla, Cumhur İttifakı adaylarının seçim çalışmaları kapsamında illerde izleyeceği yol haritası ve çalışma esaslarının belirlendiği bir genelge yayınlandı. 9 maddeden oluşan genelgede hiçbir siyasi partinin simgesi, logosu diğer partinin seçim ofisinde kullanılmaması; aday AK Parti´nin ise ´Cumhur İttifakı AK Parti Adayı´, MHP´nin ise ´Cumhur İttifakı MHP Adayı´ ifadelerinin kullanılması gibi maddelere yer verildi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı kapsamında ortak miting düzenlemeye başladı. Ortak mitinglerin ilkini Denizli´de düzenleyen parti liderleri, Şubat ayı boyunca yaptıkları seçim sonuçlarına yönelik verdikleri iddialı demeçlerle dikkat çektiler. 
Yerel seçimlere sayılı günler kala, ittifak halindeki partilerin birbirleriyle olan yarışı medya raporlarına da yansıdı. MTM´nin yaptığı incelemeye göre, Şubat ayında 136 bin 174 haberler siyaset gündeminde en çok Cumhur İttifakı haberleri yer aldı. Millet İttifakı ise 52 bin 227 haberin konusuydu. 

İstanbul Havalimanı taşınma tarihi 5 Nisan olarak açıklandı 
İstanbul Havalimanı´nın transfer programında değişiklik yapıldı. İlk fazı 29 Ekim 2018´de açılan İstanbul Havalimanı´na taşınma tarihi ilk olarak Aralık 2019 olarak açıklanmıştı. Bu tarih daha sonra Mart 2019 olarak değiştirildi. Son olarak ise taşınmanın Nisan 2019´da yapılacağı bilgisi verildi. Taşınma sürecinin 5 Nisan 2019 saat 03:00´da başlayıp, 7 Nisan 2019 saat 00:00´da biteceği duyurulduğu İstanbul Havalimanı´nı bugüne kadar 302 bin 215 kişi kullandı. 
Açılışı 29 Ekim 2018´de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ve ilk tarifeli seferin 31 Ekim´de yapıldığı İstanbul Havalimanı, Şubat ayında 21 bin 25 haberin başlığında yer aldı. 

TBMM´nin 29´uncu Başkanı Mustafa Şentop oldu 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım´ın istifasıyla boşalan meclis başkanlığı koltuğuna geçecek yeni isim belirlendi. TBMM Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, 336 oy alarak salt çoğunluğu sağladı ve TBMM´nin yeni Başkanı oldu. 
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım´ın "Parlamentonun daha da güçlenmesi, parlamenter diplomasinin yeni sistemde daha etkin işletilmesi için hukukçu bir bilim adam olarak güzel katkılar sağlayacaktır" yorumunda bulunduğu Mustafa Şentop hakkında Şubat ayı içerisinde toplam 9 bin 848 haber yansıması tespit edildi. 

3´üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi başarıyla tamamlandı 
Antarktika´ya Bilim Üssü Kurulması Projesi´ne yönelik çalışmaların gerçekleştiği 3´üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında, Horseshoe Adası´nda Türk Bilimsel Araştırma Kampı kuruldu. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde gerçekleşen 3´üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi´nde meteorolojik çalışmalar da yapılıyor. Kurulan istasyonlar sayesinde iki yıl boyunca rüzgar hızı, rüzgar yönü, sıcaklık, nem, yağış, basınç, kar kalınlığı, global güneş radyasyonu ve güneşlenme süresi gibi meteorolojik veriler elde edilecek. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Türk bilim insanlarının çalışmalarını yakından takip etti. Bakan Varank, "Bizim de kutuplarda, Antarktika´da mutlaka söz sahibi olmamız lazım. Bilim insanlarımızın da orada araştırma yapabilmesi lazım. Sizler buna öncülük ettiniz. Çok teşekkür ediyoruz." diyerek ekibi kutladı. 
Medya Takip Merkezi´nin 3´üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi ile ilgili yaptığı medya taraması sonucunda konuya ilişkin Şubat ayında medyada toplam bin 895 haberin yer aldığı belirlendi. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu