STAJYER AVUKATLARA İŞ HUKUKU EĞİTİMİ VERİLDİ
GÜNDEM 18.12.2016 15:17:43 560 0

STAJYER AVUKATLARA İŞ HUKUKU EĞİTİMİ VERİLDİ

Adana Barosu Staj Eğitimlerine devam ediliyor. Baro Başkanı Av. Veli Küçük´ün de katıldığı çalışmada, stajyer avukatlarımıza iş hukuku anlatıldı.

Baro tesislerinde gerçekleştirilen eğitim öncesinde Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaşadığımız süreç, ülkemiz ve şehrimizin gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baro Başkanımızın konuşmasının ardından Baromuz Yönetim Kurulu üyesi Av. Gülsen Çalıkuşu Baykal, Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç ve baromuz üyesi Av. Abbas Bilgili, konuyla ilgili barkovizyon gösterimi eşliğinde stajyer avukatlarımızı bilgilendirdi.

?BU SON OLSUN?

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçükeğitim çalışması açılışında, Kayseri de Erciyes Üniversitesi Kampüsünün önünde içerisinde çarşı iznine çıkan askerler ve sivil yurttaşlara  yönelik terör saldırısını lanetledi. Av. Küçük, ?Ben aydınlık güzel günlere olan hasretimizi ifade ederek terörü, terörden ve kandan beslenenleri şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Umuyorum ki bu son olur, ülkemiz içerisinden geçtiği süreç de ve yer aldığı coğrafyanın olumsuzluklarını daha fazla yaşamayız? diye konuştu.

?ACININ MERKEZİ HALEP OLDU?
Yanı başımızda Suriye´de yaşanan savaşın olumsuz etkilerine de değinen Baro Başkanı Av. Küçük, ?O coğrafyada yaşananlar, ne yazık ki her yönüyle yaşamımıza girmiş durumda. Bu hafta Halep´de yaşananları, sivillere, çocuklara, kadınlara ve yaşlılara hiçbir ayrım gözetmeksizin yapılan saldırıları, ölümleri hep beraber gördük, insanlık tarihi 2016 yılı gibi önemli bir zaman diliminde acıyı ve göz yaşını yaşamaya devam ediyor? dedi.

?BARIŞ VE HUZUR DİLEDİ?
Baro Başkanı Av. Küçük, sözlerini şöyle tamamladı:
?Ben hem ülkemiz adına, hem komşularımız adına ve hem dünya adına barış umudumu yineliyorum.
Staj eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Açılış programından sonra avukatlık hukuku, meslek etiği ile ilgili dersler oldu. Geçtiğimiz hafta içerisinde elektronik imza ve UYAP ile ilgili çalışmalar yapıldı. Bugün yapılan İş Hukuku konusu meslek yaşamımızda çok sık karşılaşacağınız ve de önümüzdeki dönemde çok fazlasıyla ve hukuksal sorun boyutuyla karşılaşacağınız özel bir alan olacaktır. Bu alanda çalışmalarıyla yıllara dayalı bilgi birikimi ve tecrübesiyle çok değerli konuşmacılarımız sizlere deneyimlerini ve bilgilerini aktaracaklar. Ben şu hususu da hatırlatmak istiyorum; komisyonumuz eğitimlere devamla ilgili bilgilendirmeyi yaptı. Bu hafta kaymakamlık sınavı, önümüzdeki hafta da hakimlik sınavı var. Bu dönem sizler için yoğun bir dönem olacaktır. Fakat bu eğitimler sizlerin bilgi edinmesi ve tecrübe kazanmanız, daha donanımlı, daha yetkin hukukçular olabilmeniz için yapılan çalışmalardır. Bu nedenle katılımınız çok daha önem arz etmektedir.
Son dönemlerde ne yazık ki sosyal medya üzerinden meslektaşlarımızın ve baromuzun üyelerinin de,meslektaş olmayan kişilerinde katıldığı bazı tartışmaları ve yazışmaları görüyoruz, belki sizlerde takip ediyorsunuzdur. Meslek kurallarına göre avukat söylediği sözü, düşüncelerini, duygularını ifade ederken usul, uslup, zaman, yer, mekan boyutuyla uygun ve olumsuzluk içeren anlaşılmaya sebebiyet vermeyecek şekilde yapmak ile yükümlüdür. Adana Barosu olarak kurumsal yapısıyla ve de ben şahsım olarak geçmişteki bir çok tartışmalarda olduğu gibi yetkin hukukçu bakış açısıyla sosyal medya da yer alan tartışmaların içerisinde yer almadım. Bundan sonrada özellikle de polemik içeren unsurlar taşıyacak tartışmalar içerisinde yer almayı asla düşünmüyorum. Sizlerin de bu unsurları göz önüne alarak meslek yaşantınızda dikkatli olacağınızı ve meslek kurallarına riayet edeceğinize olan inancım tamdır.

Adana Barosu´nda göreve başladığımız günden beri ülkemizde ve şehrimizde gündem yoğunluğu yaşandı. İlk gün, bir gün evvel emniyetten telefonla aranarak ifade vermek üzere davet edilen meslektaşımızın ? yarın hangi saatte diyorsanız gelsem olur mu?" sözlerine tamam denilen meslektaşımızın, o gün emniyete gittiğinde göz altına alındığı süreç ile başladı ve de bizlerin müdahalesi ile göz altı kaldırılarak ertesi gün hangi saat de ifade için uygun görülüyorsa meslektaşımız giderek ifadesini verdi. Ülkemizin ve Adana´nın gündemi çok yoğun. Adana Valilik otoparkındaki bombalı terör saldırısı, Aladağ ilçesindeki yatılı kız öğrenci yurdunda yaşanan elim yangın faciasında da Adana Barosu ; hukukun, insan yaşamının var olduğu her yerde prensibiyle kendisini hissettirmeye devam etti. Avukatlık Yasasının 76., ve 95. maddeleri bu noktada barolara görev yüklüyor. Hukukun üstünlüğünü , hukuk devletini hak ve özgürlükleri korumak, gözetme ve de bu kavramalara işlevsellik kazandırmak bizim görevimizdir. Biz bugün ülkemizde yaşanan kara tabloyu terör saldırılarını en temel insan hakkı olan yaşam hakkına dönük sivillere, kolluk güçlerine dönük terör saldırılarını nasıl lanetliyor, kınama yayınlıyorsak aynı şekilde kimden kime gelirse fark etmez hukuka aykırılıkları, evrensel kuralların kabul ettiği hukuk devleti ilkesine aykırılıkları da ifade etmeye, bunların karşısında durmaya devam edeceğiz. Ben başarılı, keyifli güzel bir çalışma olması dileğimle sizlere sevgilerimi sunuyorum.?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli