SÖZLÜ´YE AZERBAYCAN´DAN DESTEK
GÜNDEM 25.02.2016 15:03:24 930 0

SÖZLÜ´YE AZERBAYCAN´DAN DESTEK

AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ SABİR RÜSTEMHANLI VE AZERİ TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ BAŞKANI TENZİLE RÜSTEMHANLI, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ´NÜN TÜRK DÜNYASI VE ADANA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞAHSİYET OLDUĞUNU, DEĞERİNİN BİLİNMESİ GEREKTİĞİNİ İFADE ET

Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı ve Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´yü ziyaret ederek, Hüseyin Sözlü´nün Türk Dünyası ve Adana için çok önemli bir şahsiyet olduğunu, değerinin bilinmesi gerektiğini ifade etti.
Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı ve eşi Azeri Türk Kadınları Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´yü ziyaret etti. 24 yıl önce gerçekleştirilen Hocalı Soykırımı´yla ilgili etkinliklere katılmak ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´yü ziyaret etmek için Adana´ya geldiklerini belirten Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, ?Hocalı Soykırımı´nın, Ermenilerin ve Rus Ordusu´nun Dağlık Karabağ´da gerçekleştirdiği vahşi katliamın üzerinden 24 yıl geçti. Türkiye´nin çeşitli bölgelerinde, bu katliamın yıldönümünde toplantılar düzenlenmektedir ve katledilenler anılmaktadır. Bizim sevdiğimiz şehir Adana´da da bazı toplantılar var Hocalı´yla ilgili. Eski dostumuz, Ceyhan´dan da tanıdığımız Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´yü ziyaret etmeyi de kendimize borç bildik. Kendisini belediye başkanı olmadan önce de tanırdık ve onun bu şehre emeğini, hizmetini gördük, çalışmalarının olumlu sonuçlarına tanık olduk. Bu yüzden bugün onu ziyaret etmeyi, Azerbaycan´daki dostlarından kendisine selam getirmeyi borç bildik. Aile olarak Hüseyin Sözlü´yle bizim iyi ilişkilerimiz, dostluğumuz var. Türkiye´de Hüseyin Sözlü gibi çalışkan, kurucu şahıslar, kadrolar çok fazla yok. O yüzden Hüseyin Sözlü gibi insanları sevmek, kadrini bilmek gerek. Adana bu açıdan, Hüseyin Sözlü gibi bir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu için şanslıdır. Adanalılar´ın kendileri için çalışan, hizmet eden Hüseyin Sözlü´yü bir şans olarak görmeleri, kadrini bilmeleri gerekir? dedi.

ADANALILAR, HÜSEYİN SÖZLÜ EVLADIMIZIN KIYMETİNİ BİLMELİ
Tenzile Rüstemhanlı da, Hüseyin Sözlü´yü Azerbaycan´da 7´den 70´e herkesin tanıdığını ve sevdiğini açıkladı. Rüstemhanlı, ?Kendisi BTC Boru Hattı´nın açılışında, Azerbaycan´ın tanıtımında, Ceyhan´daki Azerbaycan´ı temsil eden parkların açılışında çok emeği vardır ve Azerbaycan söz konusu olduğunda çok hassastır. Azerbaycanlılar onu öz evladı bilir. Azerbaycan´ın ve Türk Dünyası´nın tanıdığı, bildiği bir evladımızı ziyarete geldik bugün. Adana´ya gelip Hüseyin Sözlü´ye uğramamak olmaz. Kendisi Azerbaycan güldüğünde gülen, kederlendiğinde kederlenen evlatlarımızdan biridir. Türkiye´de hassasiyeti olan, Türk Milletini ve devletini seven herkesin de Hüseyin Sözlü´ye destek olacağına inanıyorum.
Adanalılara bir sözüm var. Bu genç, kıymetli evladımızın kadrini bilip, kendisine destek olmak lazım. Bugün kendisini ziyaret etmekten gurur duyuyoruz. Aile olarak onunla dostluğumuzdan gurur duyuyoruz. Dürüst, namuslu bir belediye başkanı olduğunu da biliyoruz? diye konuştu.

TÜRK DÜNYASININ İKİ AYDININI AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUZ
Hüseyin Sözlü de ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:
?Kardeş Azerbaycan´dan iki değerli Türk aydınına Adana´da ev sahipliği yapmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Rüstemhanlılar ailecek Azerbaycan davasına ve Türklük davasına gönül vermiş insanlardır. Sabir Rüstamhanlı Azerbayca´nın bağımsızlık mücadelesinden emeği olan, ülkesinin bağımsızlık senedinde imzası bulunan kişidir. Tenzile Rüstemhanlı, bağımsızlık denildiğinde Türk kadınının gür sesini temsil eder. Sadece Azerbaycan Türk Kadınlarının değil, Türk Kadınının da iyi bir temsilcisidir. Kendilerini Adana´da ağırlamaktan bahtiyarlık duyuyoruz. Kardeş Azerbaycan´da muhakkak varlıklarını sürdürecekler ama bütün Türk Dünyasında milletimizin varlığı için, bekası için, Türkiye, Azerbaycan ayrımına zerre kadar pirim vermeden, iki kardeş ülkeyi merhum Haydar Aliyev´in ?Bir millet iki devlet´ ilkesine sadık kalarak, ?Azerbaycan´ın kederi kederimiz, sevinci sevincimizdir´ diyen Mustafa Kemal Atatürk´ün o veciz ifadesine hürmet ederek çalışmalarını sürdürüyorlar. Hocalı´yı dünya kamuoyuna maletmek ve milletimizin hafızasındaki yerini sağlamlaştırmak noktasında geldiler ve Adana´da çalışmalarda bulunuyorlar, emek veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Adana´da her zaman evleri var.?
Başkan Hüseyin Sözlü´yü, Azeri Milli Kahramanı İbat Hüseyinov da ziyaret etti.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli