SÖZLÜ:
GÜNDEM 22.10.2017 16:08:39 345 0

SÖZLÜ:"ORTAK ÇALIŞMA İLE ÇÖZÜM ÜRETMEYE HAZIRIZ"

Adana Valiliği tarafından Kentsel Dönüşüm Sahaları, Afet Riskli Yapılar ve İmar Sorunları Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Adana Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinin sunumunu yaptı

Adana Valiliği tarafından Kentsel Dönüşüm Sahaları, Afet Riskli Yapılar ve İmar Sorunları Toplantısı düzenlendi. Valilik Toplantı Salonu´nda düzenlenen toplantıya Vali Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları ve kent bürokrasisi katıldı. Toplantının açılışını gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar, Adana Büyükşehir Belediyesi´nin kentsel dönüşüm çalışmalarının içeriğinde sosyal donatıların da bulunduğunu ifade ederek, gelecek nesillere daha yaşanabilir, refah düzeyi yüksek bir Adana bırakmak gayesinde olduklarını aktarırken kentimizde yapılan kentsel dönüşümler ile imar sorunları hakkında genel bir değerlendirme yaptı.

"KONUT İNŞASINDAN İBARET DEĞİL"

Adana Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Oktay Karakuş sunumunda Adana Büyükşehir Belediyesi olarak 8 ayrı bölgede 7 milyon m2 alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade ederken Yüreğir İlçesi´ndeki Sinanpaşa Mahallesi´nde Sheraton oteli ile kışla caddesi arasında 1.nci etap 11 hektar lık alan ile, Turgut Özal Bulvarı ile Adnan Menderes Bulvarı arasında kalan Göl Mahallesi 30 hektarlık alanda yapılan kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Projelerin yalnızca konut inşasından ibaret olmadığını söyleyen Karakuş, sosyal yaşam alanları ile yeşil alanların projelerde geniş yer bulduğunu ve yeraltına alınan otoparklar ile otopark sorunu yaşanmayacağını ifade etti.

"SİNANPAŞA VE GÖL MAHALLESİNDE SONA GELİNDİ. TOKİNİN SON OLURLARI İLE 2018 DE YENİ YAŞANILABİLİR KONUTLAR YÜKSELECEK !"

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, kentsel dönüşümde 8 ayrı bölgede çalışma yürütüldüğünü, bu çalışmalardan 12 yıldır sonuç alınamayan Sinanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm ile Göl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projelerinde vatandaş görüşmelerde dahil olmak üzere %80 nin üzerinde sonuç alındığını, valilik kanalıyla TOKİ´nin onay ve izinleri için destek talebinde bulunduklarını, onay verildiği takdirde projelerin 2018 in ilk aylarında hayata geçirileceğini aktardı.

"ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTEREK ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, parsel bazında yapılan kentsel yenileme projelerinden duyduğu rahatsızlığı belirterek, bu uygulamaların Ada bazında yapılmasının daha doğru olacağını ifade ederek, "İlçe belediyeleri ve valiliğimizin ortak bir çalışma yürüterek çözüm üretme noktasında çalışmalar yapması gerekiyor. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü yardıma hazırız" dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu